GOG galaxy-błąd systemu

+
GOG galaxy-błąd systemu

Grałem w W3 od dłuższego czasu, po którejś aktualizacji nie można było uruchomić ani gry ani GOG galaxy, wyskakiwał komunikat "nie można uruchomić ponieważ na komupetrze nie znaleziono api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll. spróbuj ponownie zainstalować program......" Zrobiłem reinstalację gry-nie pomogło.
Od jakiegoś czasu zamierzałem zrobić format komputera. Zrobiłem.
Gra zainstalowana,uaktualniona-wyskoczył komunikat ,jakiś problem z GOG galaxy.
Instalator GOG Galaxy ze strony- ten sam problem.
reinstalacja GOG Galaxy- instalacja staje na "instalacja pakietów redystrybucyjnych msv...." mieli,mieli,mieli ,niby instaluje ale na końcu wyskakuje pierwszy komunikat
Proszę o pomoc-gdzie jest problem ?View attachment 79330View attachment 79320

Attachments

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    28.7 KB · Views: 84
  • Bez tytułu2.jpg
    Bez tytułu2.jpg
    31.2 KB · Views: 78
Last edited:
Kolego prośba do ciebie i do innych jak macie problem techniczny to zawsze zamieszczajcie plik raport Dxdiag (wymaga go też support gry).
Jak utworzyć raport diagnostyczny (DxDiag):
1. Na klawiaturze wciśnij klawisz „Windows”.
2. W oknie Uruchamianie wpisz „dxdiag” (bez cudzysłowu) i naciśnij przycisk OK.
3. Kliknij “Zapisz wszystki informacje…” i zapisz plik na dysku.
4. Naciśnij przycisk „Zamknij”, by wyłączyć „Narzędzie diagnostyczne DirectX”

Od siebie powiem że musisz zainstalować aktualizacje KB2999226 dla systemu Windows, poza tym słabo szukałeś na forum bo tu jest temat o tym.

jak długo może trwać instalacja microsoft visual c++ - bo stanęło na przetwarzanie windows7 _msu_x64 a i windows update mieli cały dzień i nic nie może znaleźć
ps. dobra, straciłem cierpliwość zrobię formata i zobaczymy czy uda się zainstalować potrzebne składniki poprawnie

Last edited:
coś miałem skaszanione w plikach instalacja tych dwóch dodatków trwała kilkanaście minut( nie jak poprzednio godziny),ale gra nie zainstalowana więc nie wiem jak pójdzie. nie wiem czy na czysty system instalować jeszcze x86
Jednak okazało się iż rzeczywiście trzeba zainstalować x86, GOG Galaxy ruszało, gra ruszała, ale update GOG Galaxy potrzebował bibliotek x 86. teraz chyba wszystko w porządku ,chyba bo jak narazie GOG instaluje dodatek ,więc nie grałem.
dziękuję za pomoc

---------- Aktualizacja 26-10-2016 08:42 ----------

ps. jestem gościem na forum-myślałem że już będzie dobrze pisać w jednym poście gdzie jest rozmowa na ten temat.

Last edited:
Top Bottom