Staff member

+

📢 Uwaga, uwaga, 📢

Już jutro zapraszamy na najnowszy odcinek #REDstreams, w którym omówimy szczegóły nadchodzącej Aktualizacji 2.2 do Cyberpunka 2077!

Widzimy się o 17:00 na naszym Twitchu oraz, po raz pierwszy, jednocześnie na naszym kanale YouTube.

https://twitch.tv/cdprojektred

https://www.youtube.com/@CyberpunkGame

Dołączcie koniecznie, bo będzie gorąco!

Szukasz ekscytującego miejsca na weekendowy wypad? A może planujesz wakacje? Zapraszamy do Night City! Zarezerwuj swój pobyt już teraz i ciesz się tymi darmowymi tapetkami na swoje urządzenia!

Wiadomość od Biura Turystyki Night City

Downtown.png

Japantown.png

North Oak.png

Corporate Plaza.png

Więcej rozmiarów tapet znajdziesz na

Warto się wyróżniać - chociażby po to, aby nie zgubić się w tłumie!

MaleHero_3840x2160_EN.jpg

Wszystkiego najlepszego z okazji Międzynarodowego Dnia Mężczyzn!

Szukasz ekscytującego miejsca na weekendowy wypad? A może planujesz wakacje? Zapraszamy do Night City! Zarezerwuj swój pobyt już teraz i ciesz się tymi darmowymi tapetkami na swoje urządzenia!

Wiadomość od Biura Turystyki Night City

Downtown.png

Japantown.png

North Oak.png

Corporate Plaza.png

Tapetki, o które prosiliście, inspirowane zwiastunem "Miasto marzeń" są już dostępne!

FemaleHero_Wallpapers_CP__1920x1080_EN.png

> DEKRYPCJA WIADOMOŚCI...
Znowu uciekasz przed gliniarzami? Musisz się przenieść do Night City. Ludzie nie mają pojęcia jak smakuje wolność dopóki tu nie zamieszkają.

Do tego, jeśli wiesz co robisz, to idzie też wyżyć z nagród za cudze głowy!

Zdzwońmy się, Dum-Dum
> KONIEC WIADOMOŚCI

Dogtown.png

Pacifica.png

Badlands.png

Northside Industrial District.png

Szukasz nowego mieszkania? Przeprowadź się do Night City!

Niezależnie od tego czy szukasz kawalerki w dobrej cenie czy apartamentu, pomożemy ci znaleźć miejsce, które stanie się twoim domem.

Skontaktuj się z doradcą EZEstates już dzisiaj!

Arasaka Waterfront.png

Heywood.png

Kabuki.png

Santo Domingo.png

Ciężko zdecydować, którą część Night City lubisz najbardziej? Nie ma problemu - mamy coś dla Ciebie!🌃
Night_City_3840x2160.png

Więcej rozmiarów tapet znajdziesz na

Last edited:

Cyberpunk 2077 wraz z dodatkiem Widmo wolności trafi na urządzenia Mac. Gra wykorzysta w pełni możliwości układów Apple i technologii Metal oraz będzie wspierała szereg zaawansowanych funkcji w tym path tracing, frame generation i wbudowaną funkcję dźwięku przestrzennego z dynamicznym śledzeniem ruchu głowy dla zapewnienia jeszcze lepszej immersji i fantastycznych doznań wizualnych.​

Cyberpunk 2077: Ultimate Edition będzie dostępny na początku przyszłego roku za pośrednictwem sklepów Mac App Store, GOG.com, Steam i Epic Games Store.​

Więcej informacji na temat gry Cyberpunk 2077: Ultimate Edition na urządzenia Mac, w tym data wydania, zostanie ujawnione w późniejszym terminie.

Last edited:

W tym miesiącu bierzemy udział w akcji #Blocktober i prezentujemy prace naszych utalentowanych projektantów poziomów. W ostatnim wpisie Sebastian McBride i Mariusz Kubów zaglądają za kulisy głównego zadania „Ciernie i gwiazdy”.

💬Tak jak w przypadku portu kosmicznego, stacja Maglev była wielokrotnie zmieniana – sam stworzyłem chyba z 5 radykalnie różnych jej wersji. Wiedziałem, że to będzie jedna z ostatnich lokacji w Widmie Wolności, w której gracz zaangażuje się w ciężką walkę, dlatego mając w głowie poruszanie się, postawiłem na kształt koła.

To miejsce musiało mieć przyjemny flow, a głównym priorytetem były dla nas interesujące, acz proste pętle przemieszczania się. Całość rozgrywała się wokół budki sterowniczej, która miała być najważniejszym elementem przestrzeni oraz kluczowym miejscem dla samego zadania. – Sebastian McBride

💬Galeryjka obserwacyjna zapewnia niepowtarzalne wrażenia rozgrywki i pozwala poruszać się po lokacji pod przygwożdżającym ostrzałem śmigłowca lecącego powyżej. To dobry przykład tego, jak czasem tworzymy różne wersje fundamentalnych elementów lokacji. Zmieniamy jej układ nawet w zaawansowanym stadium produkcji i na długo po pierwszym „zakończeniu” pracy. Chciałem, aby gracz był tu bardziej zaangażowany i wymyśliłem strukturę w stylu Kishōtenketsu (początkowo jedyną przeszkodą był helikopter ostrzeliwujący gracza z góry), a więc trzeba było też odpowiednio dostosować układ poziomu.

Zastosowaliśmy tu też „zasadę frajdy”, gdyż rakieta wisząca pod sufitem została dodana na późnym etapie produkcji, jako dynamiczny element otoczenia. Po prostu zaprojektowałem wielki, bujający się obiekt i pomyślałem, że byłaby duża frajda, gdyby wieżyczki (albo nawet V) przypadkowo go zestrzeliły. – Mariusz Kubów

Sebastian McBride: https://x.com/darthsebious

Mariusz Kubów: https://www.linkedin.com/in/mariusz-kubow/

W tym miesiącu bierzemy udział w akcji #Blocktober i prezentujemy prace naszych utalentowanych projektantów poziomów. Czas na Sebastiana McBride'a, który zajrzy z nami za kulisy lokacji „Klub Dicky Twister”.

"Ta strefa została stworzona w miarę szybko, mniej więcej w połowie projektu. Marzyła mi się lokacja, w której byłoby nieco mniej przemocy, a gracz mógłby się po niej przejść przed zmianą na bardziej tradycyjną rozgrywkę ze skradaniem się. Celem było uzyskać ton i atmosferę klasycznych skradanek, ale w stylu Cyberpunka 2077.

Od początku myślałem o biurze górującym nad całym klubem. W chwili, gdy wchodzimy do klubu, cel jest tuż przed nami: widzimy go i musimy jedynie do niego dotrzeć. Właściciel klubu patrzy na całą lokację z góry, a „wysuwająca się” przed nim scena była absolutnie zamierzonym podtekstem. Gość chyba ma jakieś kompleksy. 🙂"

Sebastian McBride: https://x.com/darthsebious

W tym miesiącu bierzemy udział w akcji #Blocktober i prezentujemy prace naszych utalentowanych projektantów poziomów. Tym razem Andrzej Giełzak pozwala nam zajrzeć za kulisy zadania pobocznego „Gwiazdy przed oczami”.

Początkowo w tym miejscu miała rozgrywać się część głównego zadania, ale ostatecznie przeskalowaliśmy je na potrzeby zadania pobocznego. Ścisła współpraca z Jakubem Skonecznym, naszym projektantem zadań, pozwoliła użyć istniejącego układu i rozegrać wydarzenia na jednej, otwartej przestrzeni. Nie trzeba było też wiele przerabiać ani zmieniać roli tego miejsca w całej dzielnicy.

Na pierwszym obrazku widzimy wejście do głównego holu, który został zbudowany tak, aby dawać graczowi poczucie przechodzenia przez kolejne galerie. Otwarta przestrzeń z charakterystycznym wielkim posągiem robota miała dać graczowi silne poczucie bycia w wyjątkowym miejscu. To także dobry odnośnik, szczególnie gdy poruszamy się wokół galerii, co mogło doprowadzić do dezorientacji przestrzennej. Ważne było tak zaprojektować galerię, aby jej kształt był logiczny w ramach „oryginalnego” stanu budynku. W naszej, zrujnowanej wersji widać uszkodzenia i modyfikacje dokonane przez kosiarzy, co z kolei pozwoliło nam nieco otworzyć tę przestrzeń oraz stworzyć przeszkody do pokonania przez gracza. Starszy artysta otoczenia Albertus Januardy świetnie się spisał, dodając kilka akcentów i tworząc wypasioną, ohydną kryjówkę kosiarzy.

Zaprojektowaliśmy kilka ścieżek dla różnych stylów gry, wszystkie jednak kierują gracza w górę. Podczas walki wrogowie wycofują się coraz wyżej, gdy jest ich coraz mniej. Wciągają gracza coraz głębiej gdy ten ich ściga. Gracze na ścieżce netrunnera mogą skorzystać z kamer sekwencyjnie ustawionych na kolejnych piętrach, a wspinając się coraz wyżej, za każdym razem widzimy przebłyski charakterystycznych obiektów. Gracze, którzy koncentrują się na zwinności mogą wspinać się coraz wyżej korzystając z podwójnych lub ładowanych skoków.

Na drugiej grafice, mamy biuro ripperdoca, które nie jest zbyt szczegółowe, gdyż jego układ został wymuszony przez nasz zespół przerywników filmowych. Z perspektywy łączenia poszczególnych części tego miejsca, konieczne było okno w głównej galerii, żeby można było przez nie zobaczyć charakterystyczne motywy. Przy połączeniu obu przestrzeni kluczowe było doskonale dopracowane oświetlenie, którym zajął się starszy artysta oświetlenia, Marcin Stępień.

Andrzej Giełzak:

W tym miesiącu bierzemy udział w akcji #Blocktober i prezentujemy prace naszych utalentowanych projektantów poziomów! W drugim wpisie Marta Dobińska opowiada o tworzeniu lokacji „zwiększonej aktywności grup przestępczych” w kompleksie spa Luxor Heights.

"Planowaliśmy tu walkę z mini-bossem, więc chciałam uzyskać w tym miejscu otwartą przestrzeń, pozwalającą na wiele różnych podejść, takich jak możliwość atakowania z ukrycia czy okrążania wrogów w trakcie walki. Jednocześnie chciałam zrealizować tu wyjątkowy motyw przewodni, który pozwoliłby mi ukształtować wiarygodną przestrzeń i stworzyć interesujące miejsce samo w sobie. Wspólnie z Piotrem Ruszkiewiczem, projektantem grafikę dla tego otoczenia zdecydowaliśmy się na kompleks luksusowego spa, dzięki czemu mogłam skorzystać z pustych basenów, dekoracji skalnych i wanien jacuzzi, aby stworzyć ścieżki poruszania się w ukryciu i przestrzenie do otwartej walki.

Kiedy Dogtown zostało przejęte przez Kurta Hansena, rozbudowa dzielnicy została wstrzymana, a więc konstrukcji Luxor Heights nigdy nie dokończono. Zdecydowałam się wykorzystać pozostawione rusztowania, aby dodać przestrzeni nieco wertykalności, w tym wyżej położone ścieżki z lepszym oglądem lokacji. Motyw przewodni zainspirował wiele interesujących pomysłów na walkę z mini-bossem, a szczególnie ciekawe były elementy wody i elektryczności. Ayo Zarin, przywódczyni grupy wrogów, posiada implanty pozwalające jej używać elektryczności do regeneracji – w drugiej części walki wycofuje się ona do pełnego wody basenu i korzysta z elektryczności, aby stworzyć otoczenie znacznie bardziej niebezpieczne dla gracza."

Marta Dobińska:

https://www.linkedin.com/in/marta-dobinska/

W tym miesiącu bierzemy udział w akcji #Blocktober i prezentujemy prace naszych utalentowanych projektantów poziomów! Na początek Bartłomiej Pyrko pozwoli wam zajrzeć za kulisy powstawania poziomu dla kontraktu „Człowiek, który zabił Jasona Foremana”.

"Najpierw musiałem ustalić wymiary i ogólny styl tego obszaru. Stworzyłem jego wczesną, bardzo podstawową i surową wersję. Cała walka z bossem została zaprojektowana z minimum trzema wyjściami z każdego pomieszczenia, co zachęcało do ruchu okrężnego, z licznymi miejscami do ukrycia się dla gracza. Projekt ten miał za zadanie dać graczowi wolność ruchu przez całą walkę.

Od samego początku chciałem, żeby ta walka z bossem była trudna. Cały hotel został stworzony tak, aby wprowadzać niepokój, z dodaną szczyptą horroru. W ostatniej walce chciałem stworzyć prawdziwe piekło na ziemi – z gęstą atmosferą, migotaniem, płonącymi czerwonymi światłami i zabójczym oraz szybkim bossem.

W trakcie projektowania, przy współpracy z grafikiem otoczenia, grafikiem oświetlenia i projektantami dźwięku stworzyliśmy wiele kolejnych wersji, aby osiągnąć niepokojącą, nierówną i wstrząsającą atmosferę. Napięcie wzrasta i walka z bossem staje się upiornym koszmarem. Na koniec mamy chwilę oddechu, gdy gracz sprawdza stan Leona Rindera."

Bartłomiej Pyrko:

Night City nigdy nie śpi! Kawa, stworzona przy współpracy z MADRINAS, pomoże Wam utrzymać przytomność!

Edycja Limitowana MADRINAS x Cyberpunk 2077 została stworzona dla najemników i najemniczek o nieskazitelnej reputacji. Połęczenie smaku białej czekolady z klasycznym mocha cold brew od MADRINAS doda Wam energii na każdą misję! Nie wypalajcie swoich kubków smakowych — zwiedzajcie Night City napędzani mocha cold brew!

Edycja Limitowana zawiera:
  • 1 opakowanie kawy rozpuszczalnej mocha cold brew o smaku białej czekolady
  • 1 wyjątkowy shaker inspirowany Cyberpunkiem 2077
Zacznijcie dzień od kawy! Przedsprzedaż dostępna TUTAJ.

Dziś świętujemy pierwszą rocznicę dodatku Cyberpunk 2077: Widmo wolności! Wspólnie zapuściliśmy się w mroczne odmęty Dogtown, stanęliśmy przed niemożliwie ciężkimi wyborami i rzuciliśmy się w wir akcji.

Kochani, dziękujemy za wspólną podróż i mamy nadzieję, że wyruszycie z nami w te kolejne, które są przed nami!

Wszystkiego najlepszego z okazji 1. urodzin Widma wolności!
🎉

Aktualizacja 2.13 do Cyberpunka 2077 i Widma wolności właśnie jest publikowana. Dodaje ona wsparcie AMD FidelityFX Super Resolution 3 z generacją klatek. Aktualizacja jest dostępna jedynie na PC!

Uwaga: pomimo różnicy wersji pomiędzy konsolami a PC, postępy międzyplatformowe będą działać poprawnie.

Szczegóły znajdziecie na liście zmian poniżej:
  • Dodano wsparcie dla AMD FidelityFX Super Resolution 3 z generacją klatek. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w dedykowanym artykule na stronie wsparcia technicznego.
  • Dodano wsparcie dla Intel Xe Super Sampling 1.3.
  • Od teraz możliwe będzie używanie DLAA oraz rekonstrukcji promieni światła DLSS jednocześnie.
  • Dodano nową zakładkę "Dodatkowe" w ustawieniach do której przeniesiono opcje: Tryb HDD, Hybrydowe wykorzystanie procesora oraz Wielowątkowość współbieżną AMD (SMT).
  • Różne poprawki stabilności i wizualne.

13 września Cyberpunk: Edgerunners skończy 2 lata.

Aby uczcić tę rocznicę, poprosiliśmy Was o uchwycenie tragizmu miłości pomiędzy Davidem i Lucy, by było to podstawą tego odcinka "Najważniejsi jesteście Wy".

Witamy na Księżycu:

Cieszymy się, że z nami jesteście i dziękujemy za kreatywność w pokazywaniu jak bardzo kochacie Cyberpunk: Edgerunners. Nie zapomnijcie przejrzeć naszej galerii, w której znajdziecie jeszcze więcej prac, oraz, oczywiście, podzielić się z nami Waszą twórczością: http://cdpred.ly/AAY. Do zobaczenia w kolejnym odcinku!

Z radością ogłaszamy, że kampania crowdfundingowa dla Cyberpunka 2077 — Gry Planszowej, wiernej adaptacji gry wideo stworzonej przy współpracy z Go On Board, właśnie ruszyła!

Ta kooperacyjna, taktyczna gra akcji z bogata fabułą zabierze Cię na epicką przygodę wprost do pierwszej ligi! Możesz wcielić się w V, Judy, Panam lub Jackiego i przeżyć alternatywną historię przedstawioną w 13 emocjonujących, pełnych niebezpieczeństw misji. Będziesz walczyć z korposami, hakować dane, sterować potęznymi maszynami, eksplorować mroczne zaułki Night City a nawet zmierzysz się z Adamem Smasherem!

Kampanię możesz wesprzeć TUTAJ. Jeśli zrobisz to dziś otrzymasz ekskluzywny Prezent Dnia Pierwszego — V z ostrzami modliszkowymi! Wspierając kampanię przyczyniasz się rónież do rozszerzenia gry Stretch Goalami. Pierwszym z nich jest Relic zawierający engram Johnny’ego Silverhanda, ale to nie wszystko…

Skoczek na C6! ♟️

Chwila, to nie ta gra!

Mamy nadzieję, że macie wolny slot w kalendarzu, kolejny odcinek #REDstreams już niebawem!

Od mechanik gry poprzez kreatywny proces tworzenia, tym razem zabierzemy Was do planszowego Night City. Razem z naszymii goścmi: Łukaszem Woźniakiem, autorem gry z Go On Board, oraz Patrickiem Millsem, naszym Franchise Content Strategy Leadem, porozmawiamy o nadchodzącej grze planszowej w świecie Cyberpunka 2077!

Do zobaczenia w czwartek, 22 sierpnia o 17:00 na naszym kanale Twitch!

Top Bottom