Błędy wyłapane przez userów - wątek ogólny.

+
Gram na PS4
Wydaje mi się że suwaki od muzyki z radia i ogólnej głośności muzyki to jedno tzn. działają tylko na głośność radia.

Następna sprawa to że jak zapisuje grę w pobliżu bloku którego mieszka V ,na ulicy lub schodach .Po wczytaniu gry jest wielki huk i przeważnie jakiś NPC wjeżdża w budkę z jedzeniem lub w te betonowe osłony obok budki. To jest to miejsce gdzie w głównym wątku Jackie czeka na nas szamie swój posiłek.

Po ostatnim patchu, nie zawsze ale czasem po dłuższej jezdzie na motorze ,kiedy zsiadam z niego obracanie kamery lewo prawo jest bardzo powolne żeby temu zapobiec wciskam options na chwile i wtedy jest już ok. dodam że gram na swoich własnych ustawieniach plus zaawansowane obracanie itp.
Post automatically merged:

Wszedłem do Afterlife, pogadałem z Nixem, a zaraz potem Johnny powiedział "Nieźle tu golą frajerów, ciekawe co na to właściciel..."

I potem ten tekst wisi na ekranie non stop, wczytanie zapisu nic nie daje, tak samo ponowne uruchomienie gry.

Niezależnie od miejsca w którym się wczyta, nawet jeśli to nie jest Afterlife, to zawsze Johnny to mówi od razu po wczytaniu gry i ta kwestia potem się non stop wyświetla na ekranie, nawet jak trwa inny dialog!

Wersja PC, GOG, 1.05.

Miłem coś podobnego na PS4 z Evelyn po drugim patchu, tylko że ja miałem napisy wyłączone a i tak ten jej pierwszy tekst zawsze zostawał.
Po tym włączyłem napisy już na stałe i jest ok.
Może popróbuj coś z napisami włacz wyłacz nagraj stan gry itp.

Last edited:
Questy: Seria questów z Delamainem (szukanie limuzyn)

Bug: Nie wyświetla mi się ta nakładka interfejsu "SIGNAL STRENGTH", którą widzę u ludzi na filmikach na YT, poświęciłem sporo czasu na znalezienie limuzyny w Pacifice, bez skutku (poza wybiciej z 50 gangusów i 1 netrunnera xD).

Wersja gry: v 1.05 (PC, GOG)

Jakaś bezdomna wlazła mi na chatę kiedy siedziałem przed komputerem. ;/

Attachments

• obraz_2020-12-20_172442.png
    obraz_2020-12-20_172442.png
    2.7 MB · Views: 89
Mechanika: Wyświetlanie opisów przedmiotów

Bug: Pistolet otrzymany od detektywa ex-gliny nie ma ramki z opisem gdy się na niego najeżdża w plecaku, podobnie gdy ma się go w slota wrzuconego, to nie da się porównać z nim innych broni - nie wyświetla się jego ramka opisu, a skutkiem tego nie wyświetla się też ramka najechanego guna do porównania.

Cyberpunk2077_2020-12-20_17-37-30.png

Fizyka pojazdów: Dziwna grawitacja

Bug: Nie wiem czy to bug, czy się czepiam w sumie, chodzi o to, że pojazdy szybują w powietrzu jakby jeździły po księżycu czy jakiejś asteroidzie o niższej grawitacji niż na Ziemi. Najczęściej jeżdżę motorem i na nim łatwo to zaobserwować, np jeżdżąc po hopkach na badlandach. Gdy wybija nas w góre, to motor opaaada i opaaada, zamiast walnąć w ziemię.
Najgorzej to wygląda gdy uderzy się w coś pod kątem, motocykl wybija do góry po czym opada on niczym piórko.

Dobrze że poprawki są wdrażane. Optymalizacja jest coraz lepsza. Jest jeszcze trochę problemów z animacjami NPC'ów. Na przykład (misja wielki sen) w barze po rozmowie z Japończykiem pojawia się nagle klient baru i dosłownie przesuwa się w stronę drzwi nie poruszając się mknie nad ziemią do drzwi. No i nadal niektóre elementy w grze wgrywają się nadal za późno. Dzięki za sprawne działanie i wdrożenie patcha przed świętami.

Last edited:
Najbardziej kuleje AI NPC, z którymi nie ma żadnych większych interakcji. Jak zostawimy samochód na drodze, to na 100% zablokujemy ruch, a NPC nawet nie zatrąbią ani nie spróbują nas minąć. Daje to uczucie sztuczności Night City - CDP Red powinien więcej nad tym popracować.

gdy policjant strzelał do mnie ten policjant npc znikła jego tekstura

Attachments

• 131728869_1142430632879808_2672357959963809044_n.jpg
    131728869_1142430632879808_2672357959963809044_n.jpg
    85.7 KB · Views: 43
Wiecie co mnie najbardziej denerwuje w tym festiwalu błędów, które zafundowali nam RED'zi?

Nie jakieś mniejsze głupoty - typu lewitujące na ulicy przedmioty, skopana detekcja kolizji czy pozbawione AI NPC (tego oczywiście nie powinno być, jednak biorąc pod uwagę skale projektu nie jest to w pełni do wyeliminowania) ale najbardziej wnerwiają te niedopatrzenia, które rzutują bezpośrednio na nasze odczucia płynące nie tyle z rozgrywki, co obcowania ze światem.
Gdy jakiś błąd pojawia się w scenie ważnej dla naszej postaci lub fabuły, a my mamy takie kwiatki jak zdublowane lub znikające (istotne) przedmioty. I tego jest masa...

Znalazłem dziurę przez którą można wskoczyć pod mapę. U mojego brata na PC też jest ta dziura w tym samym miejscu.
Więcej na filmiku.

Wiecie co mnie najbardziej denerwuje w tym festiwalu błędów, które zafundowali nam RED'zi?

Nie jakieś mniejsze głupoty - typu lewitujące na ulicy przedmioty, skopana detekcja kolizji czy pozbawione AI NPC (tego oczywiście nie powinno być, jednak biorąc pod uwagę skale projektu nie jest to w pełni do wyeliminowania) ale najbardziej wnerwiają te niedopatrzenia, które rzutują bezpośrednio na nasze odczucia płynące nie tyle z rozgrywki, co obcowania ze światem.
Gdy jakiś błąd pojawia się w scenie ważnej dla naszej postaci lub fabuły, a my mamy takie kwiatki jak zdublowane lub znikające (istotne) przedmioty. I tego jest masa...
dlatego z przykroscia stwierdzam, ze po 20h grania odpuszczam i czekam na zmiany. Hotfixy sprawy nie zalatwią. Tu jest potrzebny patch grubymi nicmi szyty. Aktualną metodą gra zostanie załatana w wigile ale 2021 roku. Wprowadzcie system raportowania bledow bezposrednio z gry. Gracze sami uzbieraja odpowiednią ilość bledow niezbednych do patcha z prawdziwego zdazenia.

Chciałem trzasnąć sobie sesję fotograficzną z przyjacielem, ale niestety jego nos za bardzo się błyszczy :/
Chyba chodzi o to, że w craftingu mam przepis na wykonanie takiego granatu i gra wykrywa go jako przedmiot, który można podnieść?

Attachments

• photomode_21122020_002322.png
    photomode_21122020_002322.png
    2.7 MB · Views: 95
Misja "W topieli"

Po spędzeniu nocy z Judy i zakończeniu misji, kombinezon do nurkowania znika mi z ekwipunku.
Według oficjalnego poradnika powinien tam zostać.

Za każdym razem gdy wychodzę z ekwipunku za pomocą "Escepe" lub domyślnego klawisza "I" w lewej części ekranu wyświetla mi się informacja o zabraniu niezwykłych i powszechnych komponentów do wytwarzania. W ekwipunku komponentów nie przybywa.

Last edited by a moderator:
Witam, w grze istnieje swego rodzaju więzienie w postaci niewidzialnych ścian jak dla mnie rzecz niedopuszczalna w open worldzie. Wszedłem bez problemu ale żeby wyjść to ewentualnie nogami do przodu.

Cyberpunk błędy i sugestie:

• nie da sie usunąć cyberwstrzepów u ripperów,(mozna tylko zamienic) ja chce miec znowu ludzkie ręce :C
  • Nie da się czasami podnieść przedmiotów (np.bugują sie pod pokonanymi przeciwnikami głównie maszynami albo pod ziemią)
  • Wyekwipowanie termicznej monostruny nie działa (caly czas mamy zielony kolor monostruny w grze)
  • wyekwipowanie elektrycznych/ ognistych pięsci tez sie buguje
  • sugestia: Celownik w przyrządach do celowania w broni snajperskiej jest ciężki do zobaczenia na jasnym tle
  • System zniszczeń pojazdów: ogień pojawia się jedynie w nadkolach pojazdów, nie w komorze silnika
  • Brak hackowania "monostruną" kablem bezpośrednim z nadgarstka (ogólnie hackowanie jest źle zaprojektowane, 0 balansu (nieskończona odległość), powinno być jak na materialach promujacych, małe odlaglosci hackowania za pomocą kabla, dopiero później w trakcie rozwoju możliwość odblokowania hackowania zdalnego na odległość) ;p
  • Brak kustomizacji broni (mimo iż w grze jest wiele różnych malowań tego samego modelu) Caly warsztat rusznikarski w domu V nic nie robi poza magazynem
  • kustomizacja broni: Usunięcie systemu modułów usprawniających statystyki, zamiast tego zaimplementowanie fizycznych dodatków jak np kolby zmieniające statystyke odrzutu itd
  • Sloty na bronie w magazynie w domu V to tylko tekstura na ścianie co nic nie robi
  • Magazyn z domu V powinien być dzielony razem z magazynem w bagaznikach pojazdow, (jest to wygodniejsze)
  • gdzie jest DLSS na kartach graficznych z serii GTX? W Death Stranding jakoś sie dało i działa super
  • brak odbić głownej postaci w ray tracingu (gramy wampirem?)
  • Modele przedmiotów trzymanych w dłoniach (papierosy, pistolety,puszki) czasami zostają w powietrzu, bądź też nie odklejają się od dłoni w odpowiednim momencie, cutscenkach etc
  • czasami brak audio podczas wyważania drzwi,wyrywania karabinu z działka automatycznego (turret), jak i ciosów wręcz bronią palną
  • Brak opcji zmiany liczników prędkości z mil na kilometry na godzinę, mimo iż wyświetlacze w pojazdach zostały zaprojektowane i mają tekstury aby wyświetlać oba rodzaje
  • Dziwny robotyczny dzwięk podczas przyspieszania/(osiągania wysokich obrotów przed zmianą biegu) w wszystkich motocyklach, całkowicie psujący frajdę z fajnych personalizowanyh do modelu dzwięków silnika
  • Kustomizacja penisa i włosów łonowych to jakiś easter-egg? nie ma absolutnie żandego wpływu i nie jest pokazany w absolutnie żadnej cutscence w grze
  • Mało opcji kustomizacji V w kreatorze postaci: 5opcji tatuaży ciała, mało kolorów gałek ocznych (w każdej grze z kreatorem postaci grałem postacią z żółtymi tęczówkami, tutaj nie mam tej opcji<osobista prośba o dodanie>. Przydały by się także tzw, kocie źrenice)
  • wy***any z gry prolog (zamiat gameplayu gdzie moglibyśmy zżyć się z jackie : 3minutowy filmik z streszczeniem co dziłlo sie przez pół roku w grze)
  • "pyrkanie" audio przy niektórych częstotliwościach (zmuszony byłem zmienić moje ustawienia na 16bit 44100Hz, czego jescze nigdy w życiu przez żadną gre, nie musiałem zmieniać)
  • Całkowita losowość NPCów, brak przypisanych kategori przez co robotnicy budowlani tańczą w witrynach burdeli, sklepikarze grają na gitarce na ulicy, itd
  • Brak zakładki z hackami w ekwipunku (pojawia się jedynie w sklepach)
  • Minimapa podczas jazdy powinna się oddalać razem z wzrostem prędkości. Jadąc zawsze przegapimy zjazd przez zbyt bliską minimapę
  • Dodajcie cene zakupu pojazdu w SMS i/lub grafikę pojazdu w dzienniku misji (dzięki czemu wiem co kupuję i za ile bez przełączania się między sms a następnie szukaniu odpowiedniej misji w dzienniku)
  • Grafiki broni w ekwipunku/sklepie nie pokryają się z aktualnym skinem broni (mam w ekwipunku zielony pistolet, który po wyekwipowaniu okazuje się różowym pistoletem w barwach Moxes w grze)
  • Celowniki (przedmiot dodatek do broni) mają różne kolory (skiny)w grze jednak miniaturka: obrazek w ekwipunku jest zawsze taki sam co do modelu
  • Brak grafiki broni "D5 COPPERHAD" w ekwipunku
  • Chciałbym zedytować audio żeby mieć polską wersję językową wszystkiego oprócz audio silverhanda, chce slyszec Keanu.. olać Żebrowskiego (może jakiś mod zamieniający pliki audio?) :p
  • woda.... płaska tekstura, (polecam wrzucić granat do wody w grze i zaobserwować)
  • Jakiś tunning aut w przyszłości?

Dodam tylko że to moje OSOBISTE sugestie, jednak pragnąłbym aby ktoś z Redów ogarnął temat ;p

Ja tu jestem tylko po to by się pochwalić bardzo uroczym błędem.

W Misji Bilet Wstępu miałam podążać za Dum Dumem do wyjścia, a jakimś cudem udało mi się go wziąć na ręce jak księżniczkę. Nawet nie protestował! :ROFLMAO:

photomode_19122020_155230.png

Last edited:
Literówka w zadaniu: Podejrzenie Cyberpsychozy: Krwawy rytuał
blad.png

Po wejściu do Menu pasek nie ma regularnych odstępów:
blad mapa.png

Magiczna przeszkoda na schodach:
Zadanie: Kontrakt: Chciwość Nie popłaca (Miejsce zaznaczone)
schody blad.png

Last edited:
Top Bottom