Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

Far Cry

+
  • 1
  • 2
  • 3
  • …

Go to page

• 10
Next
1 of 10

Go to page

Next Last
D

Daniel_Abatemarco

Rookie
Nov 16, 2014
Far Cry

Tworzę temat FC , jako, że nie znalazłem takowego. Mam zamiar pograć, więc jeśli ktoś również, to tutaj będzie można się powymieniać spostrzeżeniami. Premiera 18 listopada 2014.
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=20470

gojlad

gojlad

Senior user
Nov 16, 2014
Już się nie mogę doczekać kiedy zagram. Oby tylko były tak wyraziste postacie jak w 3.

U

username_3608713

Rookie
Nov 16, 2014
Ja już gram bo zamówiłem w przedsprzedaży i gra jest wyśmienita :D

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Nov 17, 2014
W przedsprzedaży u Tomka Orrenta? :whistle:

A co do samego Far Crya 4, mam obawy czy gra nie okaże się kopiuj-wklej z trójki. Poprzednia część była świetna, ale grać drugi raz to samo tylko w innej lokacji to już nie będzie to. Motyw przewodni jest podobny, główny zły strasznie przypomina Vaasa itd.

• RED Point
Reactions: Fifu
M

mrrruczit.732

Mentor
Nov 17, 2014
Słyszałem że da się grę ukończyć (całkowicie legalnie i zgodnie z dizajnem) w ciągu bodajże 15 min, za to jedno już tę grę kocham :D

Nie napiszę jak żeby było spoiler free ;)

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Nov 17, 2014
Widziałem filmik, bardzo zabawny pomysł :p W pierwszym Golden Sunie było coś podobnego (leciutki spoiler):

Po wykonaniu pierwszych misji dostajemy pytanie czy chcemy wyruszyć ratować świat. Jeśli wybierzemy 'nie' to gra się kończy :D

D

Daniel_Abatemarco

Rookie
Nov 17, 2014
HuntMocy said:
Widziałem filmik, bardzo zabawny pomysł :p W pierwszym Golden Sunie było coś podobnego (leciutki spoiler):

Po wykonaniu pierwszych misji dostajemy pytanie czy chcemy wyruszyć ratować świat. Jeśli wybierzemy 'nie' to gra się kończy :D
Click to expand...
I to jest to całe przejście w 15 min. ? W sumie, to żaden spoiler.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Nov 17, 2014
Nie, nie, w Far Cryu jest inaczej, chodziło mi o to że w Golden Sun też da się ukończyć grę bardzo szybko w zabawny sposób ;)

D

Daniel_Abatemarco

Rookie
Nov 17, 2014
A-ha. To póki co lepiej nie wiedzieć. Dopiero po zakończeniu gry.
ED:
Jutro pewnie odpalę grę, to dam znać jak chodzi na moimi starym sprzęcie.
ED 2:
Analiza płynności Far Cry 4 na PS4
http://www.eurogamer.pl/articles/2014-11-17-digital-foundry-kontra-far-cry-4-na-ps4

Last edited: Nov 17, 2014
froget67

froget67

Mentor
Nov 18, 2014
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMDCatalyst14-11-2-BetaWINReleaseNotes.aspx

Sterowniki m,in. do Far Cry4 od amd, poprawa wydajności do 50% z włączonym AA

K

Keth

Ex-moderator
Nov 18, 2014
A jak tam w ogóle wydajność nowego FC, są już jakieś testy wersji PC?

froget67

froget67

Mentor
Nov 18, 2014
Czytając forum steam, to gra cierpi na stuttering najbardziej podczas jazdy autem, co bardzo wpienia, i ludzie najbardziej się na to żalą.

Tutaj tabelka Nvidii sugerowane ustawienia

Wydajność jest dziwna bo podobno nie jest stabilnie i full płynnie nawet na mocnych kartach, dziwne FC3 smigała bez problemów w trakcie premiery na mocnych kartach.

• RED Point
Reactions: eustachy_j23
K

Keth

Ex-moderator
Nov 18, 2014
SLI z 760 już wystarcza do ultra? Abstrahując od tego, kto robi SLI z takich kart, to jest to dość ciekawe :p

eustachy_j23

eustachy_j23

Forum veteran
Nov 18, 2014
frog67 said:
Wydajność jest dziwna bo podobno nie jest stabilnie i full płynnie nawet na mocnych kartach, dziwne FC3 smigała bez problemów w trakcie premiery na mocnych kartach.
Click to expand...
Gdybym był złośliwy powiedziałbym, że po części może tak być dlatego, że FC3 był objęty patronatem AMD, a nie Nvidii jak czwórka, ale że nie jestem wtedy nie powiem. ;)
Tak w ogóle pamiętajmy, że to Ubi toteż gra nie może działać poprawnie na PC. Tak u nich w regulaminie stoi.

Keth said:
SLI z 760 już wystarcza do ultra? Abstrahując od tego, kto robi SLI z takich kart, to jest to dość ciekawe
Click to expand...
Z testów wynika, że karty te w tandemie potrafią być równie szybkie co pojedynczy GTX780Ti, który jest odpowiednikiem GTX'a 980.
Nie ma w tym więc nic dziwnego.

• RED Point
Reactions: Fifu
K

Keth

Ex-moderator
Nov 18, 2014
eustachy_J23 said:
Z testów wynika, że karty te w tandemie potrafią być równie szybkie co pojedynczy GTX780Ti, który jest odpowiednikiem GTX'a 980.
Nie ma w tym więc nic dziwnego.
Click to expand...
Jeśli tak, to jak najbardziej ok, ale wydawało mi się, że nawet zwykły 780 przeganiał je w testach.

eustachy_j23

eustachy_j23

Forum veteran
Nov 18, 2014
Keth said:
Jeśli tak, to jak najbardziej ok, ale wydawało mi się, że nawet zwykły 780 przeganiał je w testach.
Click to expand...
To już zależy od gry. Wiadomo, że w jednej produkcji SLI da więcej w drugiej mniej.
No i od samych gpu.
Poza tym istnieje też coś takiego jak dwie 760 w jednej karcie i taki tandem faktycznie ma moc.
Bije wszystko.

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_asus_gtx_760_mars_4gb_gtx_760_sli_na_jednej_karcie?page=0,0

Może coś podobnego Nvidia ma na myśli?

Last edited: Nov 18, 2014
  • RED Point
Reactions: Keth
froget67

froget67

Mentor
Nov 18, 2014
I jak tu nie mieć obaw o Wiedźmina, stuttering widać poważny

[video=youtube;VB4zNQ-j3DA]http://www.youtube.com/watch?v=VB4zNQ-j3DA[/video]

http://www.gamersnexus.net/game-bench/1701-far-cry-4-gpu-benchmark-amd-is-broken-again

Wyniki benchmarka w filmie mocno rozczarowują, widać spory rozrzut klatek coś jak w Black Flag ..
Niby 980 sobie radzi, ale to nie taki next-gen, z wyglądu a tu 22fps minimum, brak słów, tylko na kogo się wkurzać, czy na Ubi czy na Nvidie i Gameworks.
Niezłe porównanie do FC3 który był w konkurencyjnym programie partnerskim jakoś gorzej specjalnie nie wyglądał, a zasoby żarł znacznie mniej, szczególnie Vram, parodia, widać promocja 970 / 980 pełna gębą, bo tekstury i sama grafika nie prezentuje jakiejś przepaści w porównaniu do FC3, ale znacznie wzrósł..

Chociaż w testach na gamegpu nie jest tak aż słabo

http://gamegpu.ru/action-/-fps-/-tps/far-cry-4-test-gpu.html

D

Daniel_Abatemarco

Rookie
Nov 18, 2014
http://www.filmweb.pl/reviews/Najpierw+strzelaj,+potem+zwiedzaj-16680
Far Cry 4" jest grą przepiękną, ale to już wiecie. Jest również grą RE-WE-LA-CYJ-NIE udźwiękowioną, w której wychwytywanie świstu Łowców spośród całej magmy odgłosów (budzącej się do życia fauny w dżungli, dzwoneczków wędrownego sprzedawcy i jednoczesnej strzelaniny w oddali) jest nie tylko możliwe, ale i wskazane. Wreszcie – jest grą rozbudowaną i świetnie zoptymalizowaną. Najpoważniejszy zarzut, który można wobec niej wystosować – że trudno powiedzieć o "Far Cry 4" coś więcej niż o poprzedniku – w zasadzie rozbraja się sam. Podobnie jak w kinie, również w grach wideo dewiza "więcej, lepiej, mocniej" nie musi być ani oznaką lenistwa, ani świadectwem artystycznej impotencji. I podobnie jak "swoboda" jest dla magików z Ubisoft Montreal niczym innym jak dokładnie przemyślaną i bezbłędnie wcieloną w życie koncepcją, tak sequel jednej z najlepszych gier poprzedniej generacji jest wszystkim tym, o co jeszcze dwa lata temu baliśmy się poprosić. ''
Hmmmm, nieźle.... a tak w ogóle, jakoś dziwnie mi się czyta recenzję, czy artykuły nt. gier na filmwebie ;)

ED:
@frog67 Minimalnie 72 klatki na 970, jak dla mnie, to jest wynik jak najbardziej zadowalający.

eustachy_j23

eustachy_j23

Forum veteran
Nov 18, 2014
frog67 said:
Chociaż w testach na gamegpu nie jest tak aż słabo
Click to expand...
Zaraz, zaraz, dlaczego w grze z programu partnerskiego Nvidii to karty zielonych wypadają o wiele słabiej?
Żeby GTX 780 byl mniej więcej na poziomie HD7970, a GTX770 dostawał bęcki od HD7950?
Jasne, to nawet obecnie całkiem mocne, fajne karty, a i ramu mają o połowę więcej niż GTX770, ale to są jakieś jaja.
Że o żenującej sprawności GTX'a 760 i 670 nie wspomnę (wspomniałem).
Co tak zabija wydajność? A może to sterowniki, bo wierzyć się nie chce aby tak dali ciała.
Chociaż to Ubi, więc kto ich tam wie?

Michaxx

Michaxx

Mentor
Nov 18, 2014
View attachment 7601
View attachment 7602

Jestem na wczesnym etapie, dopiero 4% gry, która klimatem i psychozą przypomina FC3, szczególnie Pagan (właśnie :p). Na GTX 780TI i i7 gra utrzymuje 44 klatki wzwyż.

Attachments

• FarCry4 2014-11-18 20-45-04-27.jpg
    FarCry4 2014-11-18 20-45-04-27.jpg
    188.9 KB Views: 64
  • FarCry4 2014-11-18 20-45-49-06.jpg
    FarCry4 2014-11-18 20-45-49-06.jpg
    286.8 KB Views: 63
  • 1
  • 2
  • 3
  • …

Go to page

• 10
Next
1 of 10

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.