Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

God of War

+
  • 1
  • 2
  • 3
Next
1 of 3

Go to page

Next Last
PhilPL

PhilPL

Senior user
Oct 30, 2017
God of War

Nie zauważyłem, żeby był jakiś temat o tej serii, więc tutaj będzie można wymieniać opinie odnośnie poprzednich części jak i nadchodzących. Na wstęp leci najnowszy gameplay trailer z PGW.
[video=youtube;EawtIu_RntE]https://www.youtube.com/watch?v=EawtIu_RntE
[/video]

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Jan 23, 2018
Nowy zwiastun wraz z datą premiery: gra wyjdzie 20 kwietnia tego roku.

[video=youtube;_SGr3LF-jvs]https://www.youtube.com/watch?v=_SGr3LF-jvs[/video]

Szkoda, że Linda nie powtórzył swojej roli, moim zdaniem wypadł bardzo dobrze jako Kratos.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
Jan 23, 2018
HuntMocy;n10315452 said:
Szkoda, że Linda nie powtórzył swojej roli, moim zdaniem wypadł bardzo dobrze jako Kratos.
Click to expand...
Ale jest za to Zoltan* (Paweł Szczesny) ...

*oczywiście nie w roli Krotosa

kuba_21

kuba_21

Forum veteran
Jan 23, 2018
I_w_a_N;n10317522 said:
Ale jest za to Zoltan* (Paweł Szczesny) ...

*oczywiście nie w roli Krotosa
Click to expand...
I oczywiście w roli wytwórcy toporów, co za szufladkowanie aktora, tfu!

A Kratos to czasem nie Dettlaff?

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
Jan 24, 2018
kuba_21;n10317722 said:
I oczywiście w roli wytwórcy toporów, co za szufladkowanie aktora, tfu!
Click to expand...
Rozumiem, że wybrali coś najbliższego krasnoludowi ;)...

Balanced_MindPL

Balanced_MindPL

Forum regular
Jan 24, 2018
Dwie części były najwspanialsze, ale 3 część jest trochę dziwna.... Będziemy mieli dwóch bohaterów? Nie znam historii z tego gatunku.

PhilPL

PhilPL

Senior user
Feb 6, 2018
Balanced_MindPL;n10322782 said:
Dwie części były najwspanialsze, ale 3 część jest trochę dziwna.... Będziemy mieli dwóch bohaterów? Nie znam historii z tego gatunku.
Click to expand...
Nie do końca rozumiem...

Balanced_MindPL

Balanced_MindPL

Forum regular
Feb 6, 2018
W drugiej części atakujesz Bogów i skąd się wziął drugi bohater w 3 części ? Czy jest jakaś historia z 1 i zarówno 2 części czy nie ma historii na ten temat.

PhilPL

PhilPL

Senior user
Feb 8, 2018
Balanced_MindPL;n10414152 said:
W drugiej części atakujesz Bogów i skąd się wziął drugi bohater w 3 części ? Czy jest jakaś historia z 1 i zarówno 2 części czy nie ma historii na ten temat.
Click to expand...
W 3 części jest wciąż tylko Kratos, nie pomyliło Ci się coś? :D

Balanced_MindPL

Balanced_MindPL

Forum regular
Feb 8, 2018
PhilPL;n10428942 said:
W 3 części jest wciąż tylko Kratos
Click to expand...
Teraz przeczytałem, że jest z synem i on też będzie wpływał na rozgrywkę z bossami. Czyli powiedzmy, że jest dwóch?

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Feb 10, 2018
God of War, który wyjdzie w tym roku to część czwarta. Trójka wyszła osiem lat temu.

kuba_21;n10317722 said:
A Kratos to czasem nie Dettlaff?
Click to expand...
Kratosowi głosu użycza Artur Dziurman, nie Jacek Król.

PhilPL

PhilPL

Senior user
Mar 26, 2018
Najnowszy gameplay:
[video=youtube;2e-yAATMjBI]https://www.youtube.com/watch?v=2e-yAATMjBI[/video]

Balanced_MindPL;n10429052 said:
Teraz przeczytałem, że jest z synem i on też będzie wpływał na rozgrywkę z bossami. Czyli powiedzmy, że jest dwóch?
Click to expand...
Atreus jest postacią mniej więcej taką jak Ellie z Last of Us, pomaga Ci, ale główną robotę wykonuje Kratos lub Joel w przypadku Last of Us. Greckie uniwersum skończyło się na Wstąpieniu gdzie masz historię Kratosa praktycznie z samego początku. Nowy GoW osadzony jest w nordyckiej mitologii i TYLKO w tej części póki co występuje dwóch bohaterów, czyli Kratos + jego syn.

Według chronologii masz tak:
1. God of War: Ascension (PS3)

2. God of War: Chains of Olympus (PSP, PS3 Remastered)

3. God of War (PS2, PS3 Remastered)

4. God of War: Ghost of Sparta (PSP, PS3 Remastered)

5. God of War: Betrayal (Mobile side scroller)

6. God of War II (PS2, PS3 Remastered)

7. God of War III (PS3, PS4 Remastered)

------------------------------------------------------------------

8. God of War 2018 jest tu i z tego co mówią twórcy jest połączony historią, a więc akcja dzieje się jakoś po 3.

Last edited: Mar 26, 2018
I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
Mar 27, 2018
Trochę głupio zrobili z tymi remasterami - jak już dali na PS4 odświeżonego GoW III to czemu nie zrobili dwóch poprzednich odsłon?

Grałem trochę w remastera trójki i czuje się tak wyrwany z opowieści, że nie wiem (pomijając już multum umiejętności postaci, które zapewne Kratos nabywał podczas poprzednich przygód) .

PhilPL

PhilPL

Senior user
Mar 28, 2018
I_w_a_N;n10727601 said:
Trochę głupio zrobili z tymi remasterami - jak już dali na PS4 odświeżonego GoW III to czemu nie zrobili dwóch poprzednich odsłon?

Grałem trochę w remastera trójki i czuje się tak wyrwany z opowieści, że nie wiem (pomijając już multum umiejętności postaci, które zapewne Kratos nabywał podczas poprzednich przygód) .
Click to expand...
Myślę, że kierowali się tym, że to byłby remaster remastera :D

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
Mar 28, 2018
PhilPL;n10728981 said:
Myślę, że kierowali się tym, że to byłby remaster remastera :D
Click to expand...
Jeden tytuł - Shadow of the Colossus :p ...

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
Apr 15, 2018
Nowa zajawka:

Premiera za 5 dni.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Apr 15, 2018
Ja się właśnie przygotowuję ogrywając w końcu wcześniejsze części :p Jestem w połowie dwójki także raczej na premierę czwórki nie skończę, ale mówi się trudno, bo to też fajne gierki i wcale się do ich przejścia nie zmuszam. Powiem szczerze że jestem nawet trochę zaskoczony fabułą. Treści nie ma tutaj może za wiele, bo jednak sednem tych gier jest sieka, ale historia Kratosa jest naprawdę ciekawa. Myślę, że dałoby się z tego zrobić fajną serię filmów mieszając wątki ze wszystkich gier oraz komiksów, a całość utrzymując w stylu 300 i Starcia Tytanów. Jakieś plany ekranizacji były przed laty, ale osoby zaangażowane w ten projekt chyba dały sobie spokój.

Swoją drogą, ciekaw jestem czy w najnowszej części będzie jakoś wyjaśnione czemu Kratos zawędrował na północ oraz czy będzie poruszony wątek jego poprzedniej żony i córki. Nawiązania do wcześniejszych przygód mają być, ale ponoć bardzo subtelne żeby nowi fani nie mieli poczucia, że coś ich ominęło i nie rozumieją co się dzieje na ekranie.

Last edited: Apr 15, 2018
rafal12322

rafal12322

Forum veteran
Apr 17, 2018
Planuję ograć poprzednie części zanim zabiorę się za najnowszego GoW'a i widzę że w sprzedaży dostępne są kolekcje, czyli jeśli kupiłbym takie coś:
God of War Collection
God of War Collection Volume 2 lub Origins Collection
God of War 3
God of War: Ascension

To będą to wszystkie części?

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Apr 18, 2018
Tak. Collection 1 zawiera jedynkę i dwójkę z PS2, a Collection 2 Chains of Olympus i Ghost of Sparta z PSP. Była jeszcze jakaś poboczna pierdółka na telefony, ale tego raczej już nie znajdziesz.

• RED Point
Reactions: rafal12322
I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
Apr 21, 2018
Cholera, skusiłem się i zamówiłem...

W połowie tygodnia pewnie odbiorę, a w weekend popykam.

• 1
  • 2
  • 3
Next
1 of 3

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.