jak zrobić ten eliksir????

+
jak zrobić ten eliksir????

Mianowicie mam pewien problem z wytworzeniem eliksiru " Jaskółki " !Tzn. mam wszystkie potrzebne składniki:-Vitrol-Aether-Rebis-Mocny alkocholI gdy zasiadam do ogniska i wchodze w alchemie żeby zrobić jaskółke to tam gdzie widnieje jaskółka i powinno się świecić na biało napis jaskółka to nic się nie dzieje!klikam na nią i nic! choć wszystkie składniki są! ostatni raz udało mi się zrobić jaskółke pod koniec II aktu a tera jak jestem w III akcie to nic nie mogę z nią zrobić!Niewiem czy robie coś nie tak??Może ktoś z was wie??Albo może to jakiś BUG jest czy inny błąd w grze!? :mad: :mad:

Jeśli nazwa się nie podświetlna to znaczy, że nie masz wszystkich składników.... Z tego co pamiętam to do Jaskółki potrzeba mocnego DOBREGO alkoholu (wiśniówka, nalewka, spirytus).

powolutku...każdy eliksir składa się z bazy i składnikówrodzaje baz (każda ma nw. opis):baza do wytwarzania eliksirów (możesz użyć tylko 3 składników, np. dwugrot + dwugrot + jaskółcze ziele)baza dobrej jakości do wytwarzania eliksirów (możesz użyć 3 lub 4 składników, np. dwugrot + dwugrot + jaskółcze ziele + jaskółcze ziele)baza bardzo dobrej jakości do wytwarzania eliksirów (możesz użyć 3, 4 lub 5 składników, np. dwugrot + dwugrot + jaskółcze ziele + jaskółcze ziele + dwugrot)przykładem ostatniej bazy jest eliksir biała mewajeśli chodzi o jaskółkę to składa się z 4 składników, więc jako bazę trzeba użyć alkoholu dobrej albo bardzo dobrej jakościskładniki do jaskółki:niebieski (np. biały ocet, biały mirt...)2x zielony (np. 2x trupi jad, 2x jaskółcze ziele, trupi jad i jaskółcze ziele...)fioletowy (np. mózg utopca, berberka...)oczywiście będąc w stanie medytacji, musisz posiadać w ekwipunku wszystkie składniki i bazę...jeśli problem wciąż się pojawia tzn. recepta jaskółki dalej jest podświetlona na szaro to spróbuj ręcznie dodać składnikizaczynasz od odpowiedniej bazy, później niebieski, zielone i fioletowy i mieszajdziała?? nie?? pisz śmiało tutaj albo na PW

Możesz także zrobić Białą Mewę (wyjdzie z każdego mocnego alkoholu), a potem na bazie Białej Mewy - Jaskółkę. 8)

A ja mam takie pytanie. Poniewaz przepis na Jaskolke jest jasny to czy istnieje mozliwosc ulepszenia eliksiru. Spotkalem sie na forum z taka propozycja zeby eliksir wykonac z mutagenem rubedo tzn. uzyc skladniuku 2in1 rebis z rubedo - czy to taki eliksir jest lepszy: dluzej trwa dzialanie, mniej toksyczny itd.... ??

SirHamer said:
A ja mam takie pytanie. Poniewaz przepis na Jaskolke jest jasny to czy istnieje mozliwosc ulepszenia eliksiru. Spotkalem sie na forum z taka propozycja zeby eliksir wykonac z mutagenem rubedo tzn. uzyc skladniuku 2in1 rebis z rubedo - czy to taki eliksir jest lepszy: dluzej trwa dzialanie, mniej toksyczny itd.... ??
Z mutagenem rubedo? Nie za bardzo rozumiem... Chodzi Ci o składnik podrzędny jakim jest rubedo tak? W takim razie, aby eliksir miał jakąkolwiek premię musisz zrobić napój, w którym wszystkie składniki będą zawierać rubedo. W ten sposób Twoja mikstura zyska dodatkowe właściwości. ( Doda regenerację życia, która będzie trwać trzy godziny.) Jakbyś chciał pokombinować z innymi dodatkowymi składnikami, to poczytaj sobie fragment pod tytułem ,,Substancje dodatkowe " na tej stronie:http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Sk%C5%82adniki_alchemiczne ;).

garram

Forum veteran
Tak dla uściślenia, żebyś nie musiał sam dłubać i eksperymentować.Eliksir złożony ze składników rubedo zwiększa regenerację żywotności o około 50 pkt na minutę czasu rzeczywistego (czysta jaskółka daje 250 pkt na minutę). Efekt rubedo trwa 4 godziny (czasu gry)Eliksiry nigredo zwiększają zadawane obrażenia o 20 % i efekt ten trwa 4 godziny (czasu gry)Eliksiry albedo mają toksyczność zmniejszoną o 5 pkt a także eliksiry wypite do 1 godziny po eliksirze albedo mają toksyczność zmniejszoną o 5 pkt. (efekt albedo trwa 1 godzinę (czasu gry))

Dzieki chlopaki - dokladnie o to mi chodzilo !!!!! Wielkie THX Jeszcze tylko male uscislenie czy dobrze rozumiem. Czy wszystki 4skaldniki musza byc z dodatkiem rubedo (nigredo,albedo). Jaskolka skllada sie z bazy i 4 skladnikow. Jezeli uzyje tylko jednego skladnika 2in1 czyli np. rebis z rubedo a nie wszystkich 4skladnikow z rubedo to eliksir zwiekszy regenerację zywotnosci o około 50 pkt na minute czasu rzeczywistego i efekt rubedo trwac bedzie 1 godzine (czasu gry) - tak ??

garram

Forum veteran
Nie. Wszystkie składniki wchodzące w skład eliksiru muszą być rubedo, nigredo albo albedo. Jeśli chcesz mieć eliksir rubedo wszystkie składniki muszą być rubedo. Inaczej było by za prosto :)

Dzieki za pomoc :)
Garram said:
Inaczej było by za prosto :)
heh, dla niektorych i tak jest za prosto a prawdziwa gra zaczyna sie po zainstalowaniu moda od FLASHA ;P Przy okazji respekt dla Ciebie Flash - odwaliles kawal dobrej roboty!!

A myślisz, że byłbym w stanie podać tak precyzyjne opisy eliksirów gdybym nie grał z modem Flash'a ;DPrzed modem taka wiedza nie była do niczego potrzebna.

Top Bottom