Seriale

+
Przypuszczam, że obawy o sezon 4 minęły bezpowrotnie, pomimo
śmierci Vane'a? Bo scena przy stole to kuźwa fenomenalna była :D
A Eleanor niech w końcu dostanie strzała między oczy bo już nie mogę na nią patrzeć. A tak ją lubiłem na początku, natomiast Vane'a nie lubiłem.
A w ogóle to Vane zginął, bo zdjęcia do Wiedźmina się zaczynają...

Dokładnie tak.
Finał bardzo ładnie zarysował potencjał czwartego sezonu.
Tak jak do tej pory wszystko zmierzało do konfrontacji ze wspólnym wrogiem, tak teraz świeży start będzie niósł ze sobą nieco mniejsze, bardziej skupione na postaciach i ich rolach w zarządzaniu wyspą wątki. Strasznie mi się to podoba, bo o ile ta część historii, która tworzy legendę bohaterów jest fascynująca, o tyle obserwowanie jak postaci starają się jej sprostać, albo wchodzą w buty wykreowanej przez nią roli powinno dostarczyć jeszcze większych emocji.

A zatem developmentu Silvera ciąg dalszy - mam nadzieję, że nie tylko jego, bo Jack, Anne czy nawet Teach mają mnóstwo miejsca na rozwój.

Galavant jest bardzo fajny, ale nie powiedziałbym że to fantasy To komediowy musical w realiach inspirowanych średniowieczem.
Crusader Kings: The Musical :p Serio, sporo piosenek trafiło jako memy na subreddit tej gry. IMHO słusznie.

Plus rozbrajający Vinnie Jones :D

[video=youtube;HLrpb8Z--fs]https://www.youtube.com/watch?v=HLrpb8Z--fs[/video]

Last edited:
Skończyłem 1 sezon Kronik Shannary. Oceniam na 7/10 :p

+
Widoczki
Efekty
Manu Bennett i Johh Rhys-Davies
Nie ogląda się tego źle aż tak źle (ale mogłoby być lepiej)
-
Miejscami brak expa młodych aktorów razi trochę w oczy
W sumie podzielam zastrzeżenie, że to taka słabsza wersja LoTR
Fabuła przewidywalna skoro to na bazie książki, to raczej za dużo na to poradzić nie mogli pewnie

Co do:
Brodate elfy zachowujące się jak ludzie i inne dziwactwa. Tolkien przewraca się w grobie, a Sapkowski w pijackim widzie.
Doczytałem, że podobno ta zwyczajność (i ogólna dupiatość) elfów jest w książkach uzasadniona:
Jak to mówi Druid vel Manu: "Magia ma swoją cenę".
Elfy oddały swoją zajebiaszczość, by móc pozbyć się zła xD

W każdym razie chyba se w tym roku sięgnę po pierwszą trylogię książek (tą, wg której jest serial zrobiony) Plus taki, że i tak podobno najlepiej od tego zacząć czytać. A pewnie się skończy tylko na tej trylogii, bo nie uśmiecha mi się czytać wszystkich ponad 30 książek xD

EDIT:
Co do przewidywalnej fabuły, to jednak to taki lekki minus tylko, bo skoro to na podstawie książek, to pewnie nie mieli zbyt dużego pola do wymyślania czegoś :p

I jeszcze co do mojego poprzedniego posta i:
No właśnie wręcz przeciwnie, należy wybrzydzać pokazując w ten sposób, że nie wyszło. Może wtedy zrobią coś lepszego?
Źle napisałem :p Chodziło mi, że praktycznie nie ma żadnych seriali o elfach, itp, to nie ma na co wybrzydzać :p Ja znam tylko filmy, zna ktoś jakiś serial? Bo ja nie.

Last edited:
A tymczasem AMC chyba czegoś nie dopilnowało bo wyciekło audio z końcówki TWD 6X16
Tym razem wydarzenia potoczyły sie identycznie z komiksem

@froget67, czyli jednak...

Glenn?

A z porannych ciekawostek, wszystkie sezony Breaking Bad oraz trzy z czterech sezonów House of Cards doczekały się wreszcie polskich napisów na Netflixie. Pojawił się też Sherlock od BBC, ale na razie bez tłumaczenia.

A tymczasem AMC chyba czegoś nie dopilnowało bo wyciekło audio z końcówki TWD 6X16
Tym razem wydarzenia potoczyły sie identycznie z komiksem

Co Ty gadasz chłopie, przecież na tym audio nie słychać
kto zostaje potraktowany Lucille...

Jednak plotki sugerują, że
twórcy TWD chcą pozostać w tej kwestii wierni komiksom, a tam ofiarą Lucille jest właśnie Glenn, więc ten... :thinking:

Tak swoją drogą, jeśli ten wyciek audio jest prawdziwy to wychodzi na to że jednak twórcy serialu nie przekonali włodarzy stacji do przeklinania i Negan będzie tak samo grzecznym chłopcem jak cała reszta obsady :p Zawsze mnie to rozwala w amerykańskiej telewizji. Mają serial dla dorosłych (TV-MA to ta sama kategoria wiekowa, którą ma np. Gra o Tron) z masą przemocy i brutalnych, przerażających scen, a jednak nie wolno im pokazywać nagości i wrzucać wulgaryzmów. Ameryko, dokąd zmierzasz?

Tak dla przypomnienia:
20/Cinemax/Banshee.
[a na HBO chyba o 20.10 The Knick sezon 2, jak ktoś jeszcze nie widział to powinien]

e tam dla mnie git.
jeden z lepszych odcinków może nie było dużo 'akcji' ale miał coś w sobie i chyba troszkę dłuższy był i szczerze nie spodziewałem się takiego obrotu spraw.
taa szkoda że ostatni sezon.

Takiego cliffhangera w Truposzach się nie spodziewałem.

Ja o tej możliwości czytałam już jakiś czas temu - chyba od dwóch tygodni gonił po sieci taki spoiler, ale pomyślałam sobie "Nieeee, niemożliwe, aż tak głupi chyba nie są". Najwyraźniej jednak są.

Takiego skoku na oglądalność to się nie spodziewałam, nie spodziewałam się tak niskiej zagrywki. Jestem wściekła.

Ciekaw jestem czy w kolejnym sezonie to pokażą czy tylko powiedzą :hmmm: Może uznali że pokazanie wyskakującego oka i wypływającego mózgu to za wiele, a przy okazji będą mieli zakończenie, które skłoni wszystkich do powrotu za rok?

Myślę, że to pokażą - jak już się zdecydują kogo wybrać, bo szczerze to bym się nie zdziwiła jakby jeszcze nie wiedzieli kto ma skończyć jako mielone.

Lepszego cliffhangera to już chyba nie mogli zrobić. :shock2:
Teraz przerwa do października i pytanie czy to pokażą czy może akcja przeniesie się w zupełnie inne miejsce...

Ale weźcie w spoilery pochowajcie :D

A propos samego TWD. Nuda. No wynudziłem się na tym odcinku bardzo, nic się nie działo. Końcówka niby spoko, ale nic nowego nie wniosła z powodu wiadomego.

Top Bottom