Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
Menu

Register

[UWAGA! - SPOILERY] Serial Wiedźmin (Netflix) - wrażenia spoilerowe

+
  • 1
  • 2
  • 3
  • …

Go to page

• 123
Next
1 of 123

Go to page

Next Last
PATROL

PATROL

Moderator
Dec 19, 2019
Ponieważ premiera zbliża się wielkimi krokami, a recenzenci otrzymali kolejne 3 odcinki, pomyśleliśmy, że dobrym pomysłem będzie temat, w którym możecie dyskutować o zawartości odcinków bez konieczności używania tagu SPOILER. Oprócz tego zasady pozostają takie same jak w starym wątku, czyli przede wszystkim prosimy, by nie wrzucać materiałów, które są jawnym wyciekiem, a jeżeli krytykujecie, to merytorycznie, jednocześnie nie obrażając nikogo.

Jeżeli chcecie podzielić się opinią bez spoilerów, by przekazać swoje wrażenia osobom, które zabawy psuć sobie nie chcą, zapraszamy do tematu bezspoilerowego:

forums.cdprojektred.com

Serial Wiedźmin (Netflix) - wrażenia bezspoilerowe

Premiera już jutro, więc otwieramy dedykowany dla serialu temat, w którym możecie publikować swoje wrażenia pozostając w sferze bezspoilerowej. Zasady pozostają takie same jak w temacie poprzednim, przede wszystkim wiec jeżeli krytykujecie, to merytorycznie i kulturalnie, a publikowanie wycieków...
forums.cdprojektred.com forums.cdprojektred.com

SPOILERY DOZWOLONE SĄ TYLKO W TYM WĄTKU.

Last edited: Dec 19, 2019
  • RED Point
Reactions: YenneferB, zi3lona, Nars and 3 others
M

michalek12345

Forum veteran
Dec 19, 2019
Odcinek zaczyna się od walki z kikimorą , która wygląda ok . Geralt jedzie do Blaviken i tu pierwszy zgrzyt . Trochę to wygląda jak wejście do karczmy z opowiadania wiedźmin . Geralt się sprzecza oprychami Renfl, którą chwile później poznaje . Nie ma wójta Blaviken jest tylko Marilka , Która kieruje Geralta do wieży maga bo ponoć on się interesuje tego typu rzeczami .... Potem jest mniej więcej wszytko toczy się jak w opowiadaniu . Tylko rozmowa Geralta i Renflii jest w lesie .(dialog z książki o pierwszym potworze jakiego spotkał Geralt : Nenneke zastępuje ... Płotka )Nie wiem po co oni wysłali Geralta to lasu jakby chcieli pokazać tę jego samotność i odseparowanie się od ludzi ? Walka wiedźmina z bandą i Renfli wygląda świetnie , ale nie porównywał bym to jak co nie którzy dziennikarze , że walki w got to są pojedynki pijaków przy barze w porównaniu w serialu netfixa . W miedzy czasie w tym odcinku jest też wątek Ciri i wojna Cintry z Nilfgardem , (Ciri gra w grę z dzieciakami na ulicy , która była na próbie traw :) Średnio się to komponuje do mniejszego zła . Sama bitwa jak i najazd na Cintre jest taka sobie . CGI razi po gałach . Odcinek 7/10
Chyba najgorszy odcinek . Kraniec świata został wykastrowany na maksa . Nie ma w ogóle pani pól .Geralt poznaje w karczmie Jaskra ( albo raczej on jego ) Wiedźmin dostaje zlecenie na diabła ... Tu jest w miarę zgodne to co było w opowiadaniu . Do momentu jak jest już awantura z elfami i elfy już mają zabić Geralta ... Jest cięcie do wątku Yen . Sam wątek Yennefer jest ok ale w tym odcinku trochę nudzi jednak . Jest też wątek Ciri . Pokazanie tylu wątków w tym odcinku niestety odbiło się chyba na złe ekranizacji opowiadania Kraniec świata . Po wątku Yennefer . Geralt jedzie z Jaskrem i bard chwali wiedźmina jak to świetną mową wybrnął piękną przemową . Odcinek 6/10 Wymiana zdań miedzy Silvanem a Geraltem jest śmieszna , ale to są inne dialogi niż w opowiadaniu .
Najlepszy odcinek . Mamy tu strzygę i wątek Yen. Mamy tu ciut z Sezonu burz . Sam wątek strzygi jest kompletnie inny niż w opowiadaniu , ale ogólnie założenia są takie same . Już nie chce opisywać całego odc. ale w walka ze strzygą jest znacznie efektowniejsza i dramatyczniejsza a sama strzyga jest ok nawet . I zostało to świetnie połączone z przemianą Yennefer . Odcinek 8.5/10
Jaki jest problem tych pierwszych odcinków?Wykastrowano wiele postaci z opowiadań . Nie ma Pani Pól , wójta blaviken , Velerada . Obawiam się np. Borcha trzy kawki też może nie być :)
Wybaczcie , że tak chaotycznie , ale nie wyspany :))

• RED Point
Reactions: Chodak, daria.aradora, SMiki55 and 5 others
Deymos666

Deymos666

Senior user
Dec 19, 2019
@michalek12345

Przede wszystkim, dzięki za recenzję. W opisie skupiasz się głównie na tym, co zmieniło się względem książek. Określasz to jako problem - dlaczego? Czy to jest problem per se, czy po prostu to co jest w zamian jest bardziej chaotyczne, mniej sensowne, całość mniej klarowna czy coś takiego?

M

michalek12345

Forum veteran
Dec 19, 2019
Deymos666 said:
@michalek12345

Przede wszystkim, dzięki za recenzję. W opisie skupiasz się głównie na tym, co zmieniło się względem książek. Określasz to jako problem - dlaczego? Czy to jest problem per se, czy po prostu to co jest w zamian jest bardziej chaotyczne, mniej sensowne, całość mniej klarowna czy coś takiego?
Click to expand...
Wydaje mi się , że można było wyciągnąć więcej potenciału jaki drzemię w książkach . Nie wiem czy to był dobry pomysł wrzucenie Ciri w pierwszych odcinkach .
Plusy
- Walka
- Potwory poza silvanem ( trochę groteskowo wygląda , ale może taki miał być ?)
-Walka ze strzygą naprawdę dużo ma z horroru :)
- Muzyka , ballada jaska jest ok . Widać jakąś tam puentę pod koniec drugiego odcinka

Deymos666

Deymos666

Senior user
Dec 19, 2019
A jak dialogi? Ostały się jakieś z książek, a te nowe trzymają Twoim zdaniem poziom, czy jest wyczuwalna różnica?

M

michalek12345

Forum veteran
Dec 19, 2019
Deymos666 said:
A jak dialogi? Ostały się jakieś z książek, a te nowe trzymają Twoim zdaniem poziom, czy jest wyczuwalna różnica?
Click to expand...
O dialogów z książek jest sporo . Rozmowa Geralta ze Stregoborem . Kopiuj , wklej z książki .
Fajna jest też wersja z Silvanem :
Geralt - Wyglądasz jakby twoją matkę wychędożył kozioł
Silvan - A twoją bałwan!

• RED Point
Reactions: kuba_21, Narsil90, depeszZ and 1 other person
Ithlinne Aegli

Ithlinne Aegli

Forum veteran
Dec 19, 2019
michalek12345 said:
Silvan - A ciebie bałwan!
Click to expand...
Nie jego, tylko jego matkę, ale sens zachowany, sama kopanka z diabołem i wymiana obelg zabawna i dość książkowa. Ja widziałam niestety tylko dwa odcinki, ze względu na obsuwę czasową, która była, ale dialogów z książki było sporo.

• RED Point
Reactions: SMiki55
PATROL

PATROL

Moderator
Dec 19, 2019
michalek12345 said:
- Potwory poza silvanem ( trochę groteskowo wygląda , ale może taki miał być ?)
Click to expand...
A jest tak sobie pod względem jakościowym, czy bardziej projekt?

sand.glokta

sand.glokta

Forum veteran
Dec 19, 2019
A jak ten wygląd Sylvana, faktycznie taki zły?

M

michalek12345

Forum veteran
Dec 19, 2019
sand.glokta said:
A jak ten wygląd Sylvana, faktycznie taki zły?
Click to expand...
To jest po prostu aktor ma w cgi zmienią twarz i doczepiony ogon i rogi. Wygląda tak sobie
Ithlinne Aegli said:
Nie jego, tylko jego matkę, ale sens zachowany, sama kopanka z diabołem i wymiana obelg zabawna i dość książkowa. Ja widziałam niestety tylko dwa odcinki, ze względu na obsuwę czasową, która była, ale dialogów z książki było sporo.
Click to expand...
Faktycznie ale już wcześnie poprawiłem :) Kilka sekund to się nie liczy :)

joszcz

joszcz

Forum regular
Dec 19, 2019
Szkoda, że nie zachowali nic z Krańca świata, mogli odpuscic watek Ciri na ten jeden odcinek i bardziej rozwinąć te historie, ale myślę że w drugim sezonie wyciągna wnioski. Jak sie poznaja Geralt z Jaskrem?

• RED Point
Ithlinne Aegli

Ithlinne Aegli

Forum veteran
Dec 19, 2019
joszcz said:
Jak sie poznaja Geralt z Jaskrem?
Click to expand...
W sumie przypadkiem, Jaskier wpada na niego w karczmie. Imho mogli to rozwinąć.

Do Torque trochę ciężko mi się było przyzwyczaić, bo jakoś zawsze miałam przed oczami bardziej ludzki jego wygląd, ale sama postać jest zaprojektowana i zrobiona dobrze. Natomiast jest dość groteskowy i po pierwszym rzucie oka czułam się lekko skonfundowana.

Deymos666

Deymos666

Senior user
Dec 19, 2019
No a jak ogólnie wrażenia po tych dwóch odcinkach @Ithlinne Aegli ? Dostarcza, nie dostarcza, coś pomiędzy?

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Dec 19, 2019
Tak tylko przypomnę, że jest to temat spoilerowy, do którego każdy wchodzi na własne życzenie. Nie ma sensu ukrywać wypowiedzi w spoilerach, dzięki temu dyskusja zyska na przejrzystości.

• RED Point
Reactions: Szincza
M

michalek12345

Forum veteran
Dec 19, 2019
Nie wiem jaki to był sens zmieniać w odcinku o strzydze , że to , że ludzie nie wiedzieli , że przez lata atakuje ich strzyga tylko inny potwór . A Geralt przyjeżdża do Wyzimy( średnia ta wyzima , chociaż nie wiem czy to akcja nie dzieje się tylko w starym dworzyszczu i wewnątrz zamku Foltesta ) i stwierdza razem z Triss po ranach , że to strzyga :) Odcinek ratuje jednak sama walka ze strzygą i przemiana Yennefer .

• RED Point
Reactions: Chodak
depeszZ

depeszZ

Forum regular
Dec 19, 2019
Obiło mi się o uszy, że Marilka to psychopatka. Serio?
A aktorka grająca Triss jest beznadziejna.

joszcz

joszcz

Forum regular
Dec 19, 2019
No właśnie a jak Triss?

• RED Point
Reactions: depeszZ
Ithlinne Aegli

Ithlinne Aegli

Forum veteran
Dec 19, 2019
depeszZ said:
Obiło mi się o uszy, że Marilka to psychopatka. Serio?
Click to expand...
Nie. Jest dość dziwaczna, ale nie jest psychopatką. Po prostu zrobili z niej kogoś bardzo mało wrażliwego, czego raczej nie spodziewamy się po nastolatce ze słodką buzią. Nic niepasującego w tym świecie, moim zdaniem. Zastąpiła w opowiadaniu "Mniejsze Zło" Caldemeyna, czego mi trochę szkoda, ale tutaj czas cisnął i wątek z listem żelaznym, czy kolacją w domciu, nie wcisnąłby się nijak.

• RED Point
Reactions: SMiki55, Narsil90 and depeszZ
depeszZ

depeszZ

Forum regular
Dec 19, 2019
Szkoda, że wycieli Panią Pól wydawało mi się, że zagra ją Frida Gustavsson.

Ithlinne Aegli

Ithlinne Aegli

Forum veteran
Dec 19, 2019
depeszZ said:
Szkoda, że wycieli Panią Pól wydawało mi się, że zagra ją Frida Gustavsson.
Click to expand...
Nadal liczę na to, że Frida będzie Enid.

• RED Point
  • 1
  • 2
  • 3
  • …

Go to page

• 123
Next
1 of 123

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.