W2 - pytania do CDProjekt Red

+
Retikulum said:
Pojawi się znowu jakieś większe (znaczy: znane z Sapkowskiego) miasto(miasta?)?
Może stolicę Vengenberg, a w niej Yennefer? :p ;D A później Dol Blathanna... :D

W W2 pojawią się postacie znane z W1, w nowej odsłonie, będzie ich jednak tylko kilka. Większość będą stanowiły całkowicie nowe mniej lub bardziej czarne charaktery.

Ile według waszej oceny musicie jeszcze pracować nad systemem walki i animacjami? Chodzi mi głównie o te drugie, bo zauważyłem na gameplay'u koszmarne bugi - przy zmianie celu ataku obie postacie w znacznym stopniu nachodzą na siebie, kat zamiast zeskoczyć za Geraltem teleportował się z podwyższenia, ręce przenikające przez pochwy z mieczem podczas chodzenia aż rażą po oczach.Przy okazji - dobry pomysł z umieszczeniem obu mieczy na plecach równolegle. Zdecydowanie nie wygląda to mniej efektownie i jest bardziej realistyczne. Co za idiota gania za bestiami po jaskiniach z wielkim [size=12pt]X[/size] na plecach? ;)

Czemu podczas prezentacji korzystaliście z pada do X360? Nie mieliście wtedy przygotowanej klawiszologi do komputera ;D? Myślę,że to jest jakaś uryta wskazówka,że W2 zostanie wydany na X360 :)

Może to i dziwne, ale z W1 zdecydowanie najbardziej lubię Magistra. Cóż, mieć nadzieję że ten ładny 'nie-Isengrim-elf' mi go zastąpi w serduszku, bo na oko to pokrewne dusze. ;)

gaara1 said:
Czemu podczas prezentacji korzystaliście z pada do X360? Nie mieliście wtedy przygotowanej klawiszologi do komputera ;D? Myślę,że to jest jakaś uryta wskazówka,że W2 zostanie wydany na X360 :)
Może dlatego ,że stanie z padem w ręku i granie "bezpośrednio" jest trochę wygodniejsze od siedzenia gdzieś za kulisami przed komputerem. Ale w niektórych grach (np. Assassin's Creed II ) granie na klawiaturze to po prostu niszczenie tych płynnych animacji które możemy oglądać najlepiej grając na padzie .

Jimp said:
Jimp said:
Może dlatego ,że stanie z padem w ręku i granie "bezpośrednio" jest trochę wygodniejsze od siedzenia gdzieś za kulisami przed komputerem. Ale w niektórych grach (np. Assassin's Creed II ) granie na klawiaturze to po prostu niszczenie tych płynnych animacji które możemy oglądać najlepiej grając na padzie .
Oby nie. Nie będę grac na padzie. Nigdy.

Endoplazmatyczny said:
Endoplazmatyczny said:
Endoplazmatyczny said:
Oby nie. Nie będę grac na padzie. Nigdy.
próbowałeś? Ja osobiście konsoli ani pada nie posiadam, ale dość często zdarza mi się grać na XBoxie i powiem że za każdym razem ten kontroler mnie zachwyca.

Heh , zdziwiłem się :) Niecały miesiąc temu właśnie kupiłem Xbox 360 controller For Windows :) Więc na pewno wypróbuję go na W2 ;)
TheArkantos8 said:
Na jakim komputerze graliście podczs prezentacji?
Wg mnie właśnie Xbox 360 Controller For Windows , dlatego ,że ma być on dokładnie z mapowany pod PC
TheArkantos8 said:
Na jakim komputerze graliście podczas prezentacji?
Sorry :) Szybka zmiana tematu ;)

Retikulum said:
napisał 'komputerze', nie 'kontrolerze' ;)
Sorry , nie doczytałem ;)
Retikulum said:
Na jakim komputerze graliście podczas prezentacji?
Wątpię aby Redzi to nam to powiedzieli . Ujawnili by wtedy trochę wymagania sprzętowe ;)

TheArkantos8 said:
Na jakim komputerze graliście podczas prezentacji?Wątpię aby Redzi to nam to powiedzieli . Ujawnili by wtedy trochę wymagania sprzętowe ;)
Ale z drugiej strony pomogłoby to wielu graczom, użytkownicy starszych PieCów wiedzieliby mniej więcej jaki sprzęt kupić na przyszłość ;)

Top Bottom