a inny zapis ci się odpala?Po najnowszym "hotfixie" nie mogę odpalić zapisu z gry który był zrobiony minutę przed pobraniem aktualizacji więc w kwestii poprawy optymalizacji się nie mogę wypowiedzieć. Brawo redzi, kolejny raz daliście dupy. To tak w myśl zasady "gra nie będzie Ci się przycinać jeśli w ogóle jej nie odpalisz". ŻENADA !
Ustaw AF x16 z poziomu Nvidia CP:I7 -9700 CPU 2* 3,60 HHz
RAM 16 GB
RTX 3080
dysk SSD
Ustawienia RT ultra z ograniczeniem trawy i odległosci do wysokich RTX jakość
Do tej pory w miarę stabilnie grało się nawet w Nowigradzie., kiedy klaki były ustawione na sztywno 30 FPS. Po Hotfixie okolice sklepige i pływanie łódką to nawet dobrze trzyma się 59 FPS, jednak przyjść w okolice jakieś wioski to są gwałtowne spadki. Nawet gdy nasz sztywno ustawie spowrotem te 30 FPS to przy byle drzewku chrupie, jednak przedtem w lesie nie było problemów.
Spadło użycie procka ponizej 40 przy 30 FPS na sztywno. gdy jest 60 FPS na sztywno to między 40 a 50 % i zaczyna grzac ostro.
żaden się nie odpala. Reinstall nie pomógła inny zapis ci się odpala?
Ponieważ masz w jakimś folderze pozostałości po jakimś modzie, usuń foldery x64_dx12 i x64 (<w folderze gry>/bin) I uruchom weryfikację i naprawę gry w gog/steam/epic itp. (czy tam gdzie masz przepisana grę). Jak nie pomoże to odinstaluj grę, wejdź do folderu gry i sprawdź czy nadal są tam pozostałości po jakiś plikach, zapewne będą więc usuń cały folder gry manualnie.żaden się nie odpala. Reinstall nie pomógł![]()
Masz tam przecież Filtrowanie anizotropowe, ustaw na x16 lub x8. Dodatkowo upewnij się, że kilka pozycji niżej niż tutaj na screenie opcja po ang "Testure Filtering - Negative LOD bias" czyli w pl może to nazywać się "Filtrowanie Tekstur - Negatywne odchylenie LOD" lub coś podobnego musi być na "Clamp" z ang to Zacisk ale jak tam będzie w pl to nie wiem, na pewno nie może być ustawione na "Zezwól" bo inaczej AF nie naprawi wycieku pamięci.@Hose_Tony u mnie to zupełnie inaczej wygląda niż u niego i nie chodzi mi o język
View attachment 11345537
Ponieważ masz w jakimś folderze pozostałości po jakimś modzie, usuń foldery x64_dx12 i x64 (<w folderze gry>/bin) I uruchom weryfikację i naprawę gry w gog/steam/epic itp. (czy tam gdzie masz przepisana grę). Jak nie pomoże to odinstaluj grę, wejdź do folderu gry i sprawdź czy nadal są tam pozostałości po jakiś plikach, zapewne będą więc usuń cały folder gry manualnie.
(sam reinstall nie usunie plików z folderu gry które oddawales kiedyś samodzielnie, mogłeś o tym zapomnieć i one powodują konflikt)
Post automatically merged:
Nie mówisz mi nic czego już bym nie zrobił. Wiem jak poprawnie mody instalować i jak je odinstalować. To samo tyczy się gier i programów. Wyrzuciłem z komputera już wszystko co było związane z grą. Wykonałem kolejny reinstall i teraz wcale nie mogę gry włączyć, gra wywala jeszcze przed pokazaniem menu głównego. Ten hotfix jest nic nie wart. Jak pisałem wcześniej, "nie będziesz narzekać na słabą optymalizację jeśli w ogóle gry nie odpalisz". Redzi całkowicie stracili na wiarygodności, od czasu premiery cyberpunku są mistrzami w rozczarowywaniu fanów. Niech pracę nad next genem przekażą w ręce ekipy odpowiedzialnej za powstanie oryginalnego pierwszego wieśka trzeciego bo to było arcydzieło bo osoby które aktualnie nad tym pracują jedyne co wnoszą co żenadę.
a co stanowi problem aby uruchomić grę bezpośrednio z pliku witcher3.exe w folderze gry/bin/x64? Dodaj sobie jego skrót na pulpit i problem z głowy.Hej
Niestety po ostatnim hotfixie nie mogę zmienić wersji directX na 11. Niby w launcher jest wybrany 11, ale gra ładuje się w 12 - co na moim sprzęcie nie da się grać całkowicie.
Proszę sprawdźcie.
Ok dzięki za infoa co stanowi problem aby uruchomić grę bezpośrednio z pliku witcher3.exe w folderze gry/bin/x64? Dodaj sobie jego skrót na pulpit i problem z głowy.