Może zaktualizuj stery do GPU, a jeśli to nie pomorze to zobacz temperaturę rdzenia na GPU. (za pomocą programu GPU-Z)Są to artefakty, głównie wynikają z przegrania się karty/wadliwe sterowniki.
Bo walka nie polega na szybkim klikaniu, tylko na klikaniu w odpowiednim momencie. Jeżeli nie będziesz klikał w odpowiednim momencie, tymsamym wiedźmin nie będzie wykonywał ataków, czyli nie będzie animacjikopytek13 said:Ja mam taki problem ze nie wyswietla mi animacji pdoczas walki.. Mianowice gdy szybko klikam w lewy przycisk zadaje obrazniea przeciwnikowi, ale Wiedzmin dalej trzyma miecz w gore i nic nie robi... Gdy trzymam dopiero lewy przycisk myszy to jest okreslona animacja... Ale co mam zrobic, zeby byla animacja podczas szybkiego naciskania przycisku ataku? Prosze o pomoc. Moja konfiguracja:Athlon 4800+ X22 GB RAMGf8600GT Stterowniki instalowalem...
320 x 240 to byłby pasztet, a nie gra (takie rozdzielczości mają teraz komórki). Chodzi Ci pewnie o to, że widać rozpikselowane postacie? To chyba wina tego, że masz niższą rozdziałkę w grze, niż rozdzielczość monitora, ewentualnie można włączyć wygładzanie, myślę, że to załatwi sprawę... (oczywiście gra straci na płynności).geraltus26 said:Witam.Nie wiem czy to kwalifikuje się pod nowy temat ale przynajmniej nigdzie nie znalazłem odpowiedzi więc zakładam.Otóż mam problem z cutscenkami większość z nich chodzi w wyraźnie niższej rozdzielczości niż gra(przynajmniej tak to wygląda). Co ciekawe czasami ta sama cutscenka uruchamia się w rozdzielczości w jakie chodzi gra a czasami w niższej, wygląda to na rozdziałke 320na240. A pytanie moje jest następujące : czy też macie to samo i czy da się jakoś zrobić żeby każda cutscenka była odtwarzana w rozdzielczości w jakiej chodzi gra?
Ta karta do najnowszych nie należy tak przy okazji...geraltus26 said:Karta daje rade na max det z aax4 w 1024na768 chodzi płynnie. Radek x1950pro więc to chyba nie to.
Może to wina sterów... Zmień na najnowsze/trochę starsze.(chodzi o grafike)RFTN said:Witam, po zainstalowaniu patcha 1.4 grafika w grze mi się rozmyła. Nie mam pojęcia o co chodzi, próbowałem już zmieniać różne opcje grafiki ale nie pomogło. Kontury postaci i budynków straciły ostrość, wygląda to tak jakby zrobić zdjęcie niedostrojonym aparatem. Przed instalacją było wszystko ok. Pomóżcie proszę bo nie moge tak grać![]()
W ustawieniach graficznych jest opcja rozmycie tła i ona jest odpowiedzialna za tą "nieostrość". Spróbuj ją wyłączyć może pomoże. EDIT:A co do mojego problemu to wygładzanie krawędzi nie pomaga a gra działa w rozdzielczości natywnej monitora.RFTN said:Witam, po zainstalowaniu patcha 1.4 grafika w grze mi się rozmyła. Nie mam pojęcia o co chodzi, próbowałem już zmieniać różne opcje grafiki ale nie pomogło. Kontury postaci i budynków straciły ostrość, wygląda to tak jakby zrobić zdjęcie niedostrojonym aparatem. Przed instalacją było wszystko ok. Pomóżcie proszę bo nie moge tak grać![]()
wybacz ze tak pozno odpowiadam, ale mialem bana (ktorego mi na szczescie zdjeto i przeproszono)jak zauwazyles, sa problemy z chlodzeniem takiego sprzetu, ale jakos daje radeMaxraj said:Maxraj said:procesor 10 GHz, 4gb ram i chodzi jak złotoJesteś Wielki
Chłodzisz rozumiem ciekłym tlenem ??? :teeth
S.To raczej odpowiedniejszy wątek na tę dyskusję:Wiedźmin - wymagania, a Wasze konfiguracje. Czyli jak u Was działa gra
![]()
Z tego co się orientuje to rekord GHz należy do P4 od Intela i jest to 7GHz. Więc za twoje 10 powinieneś dostać jakąś nagrodę.. nobla może ;DAaa... 10GHz mają procesory na pokładzie F-22 (taka ciekawostka)WilkVreid said:wybacz ze tak pozno odpowiadam, ale mialem bana (ktorego mi na szczescie zdjeto i przeproszono)jak zauwazyles, sa problemy z chlodzeniem takiego sprzetu, ale jakos daje radeWilkVreid said:WilkVreid said:procesor 10 GHz, 4gb ram i chodzi jak złotoJesteś Wielki
Chłodzisz rozumiem ciekłym tlenem ??? :teeth
S.To raczej odpowiedniejszy wątek na tę dyskusję:Wiedźmin - wymagania, a Wasze konfiguracje. Czyli jak u Was działa gra
![]()
w kazdym razie nie zwracam uwagi na zadne wymagania gier, poprostu ustawiam max detale na 24 calowym monitorze i smigam
![]()
Stąd moje dociekania :teeth:geraltus26 said:Z tego co się orientuje to rekord GHz należy do P4 od Intela i jest to 7GHz. Więc za twoje 10 powinieneś dostać jakąś nagrodę.. nobla może ;DAaa... 10GHz mają procesory na pokładzie F-22 (taka ciekawostka)
Nic tylko pozazdrościćWilkwilk said:ale podczas gry ani razu Wiesiek mi sie nie zaciął... doslownie ani razu, dlatego nie rozumialem wypowiedzi innych gaczy, a ladowal sie max 15 sekund