Wersja 1.1 poprawiła u mnie stabilność ale popsuła obraz i fps:
1. FPS -10 tak średnio (miałem 40-50, mam 30-40), na reddit sporo osób napisało o tym samym.
2. Rysowanie obiektów, np po zablokowaniu jezdni, odwracam się od samochodów, obracam i patrzę ponownie, na czasami już inne auto
, a tekstury są rysowane / doczytywane na moich oczach (tylko bryła nie).
3. NPC wyglądają słabo przy RTX, wcześniej mnie to nie raziło, teraz rozważam grę bez rtx i dlss quality, samo rtx (bez dlss) nie poprawia odczucia.
4. Wzywane pojazdy często są porozwalane, na 1.06 miałem tak od czasu do czasu, teraz 2-3 razy częściej.
Co do FPS przy RTX po 1.1 na reddit znalazłem poradę:
1. Reset ustawień graficznych do domyślnych.
2. Powrót do gry.
3. Ustawienie grafiki po staremu.
4. Powrót do gry.
Sprawdzę wieczorem czy to działa u mnie ale nie sądzę by poprawiło to sam obraz, gra z RTX po 1.1 moim zdaniem prezentuje się nie tak dobrze jak wcześniej, a patrzyłem na NPC od premiery i mnie nic nie raziło do czasu 1.1.
Konfiguracja: Intel i7 10th gen, RTX 2070S, 16GB RAM, lapek.
P.S.
Wish list, jeśli ktoś na to patrzy z Redów:
1. Lepsze AI przeciwników, netrunner ma z nimi bardzo łatwo a przy legendarnych hackach to często 1-2 ataki wirusowe, twardszym wystarczy Reset Systemu lub Zwarcie albo samoubicie
, sam sobie zaczynam utrudniać bo zero zabawy po 30stce
.
2. Interakcja z przechodniami - obecnie brak, czasami można posłuchać jak gadają ale skomentować się nie da, można tylko utłuc.
3. Model jazdy, im mocniejszy silnik tym łatwiej wpaść w poślizg zamiast skręcić po ruszeniu, nie da się dobrze dawkować przyśpieszenia (full gaz albo nic).
4.
Craft wielu przedmiotów na raz.
5. Ruch uliczny i kolizje: kolizje to jakiś kosmos, pojazdy niczego nie omijają nawet w misjach jeden miał problem, a trup w bagażniku
.
W Pacyfice jak patrzyłem na autostradę to było gęsto ale w pewnym miejscu zero aut, ruch znika, zoom na autostradę, auta z kartonu :/ (przykro na to patrzeć w grze AAA).
6. Poprawa wyglądu NPC, postacie z zadań wyglądają super, reszta trochę pięknieje po zmroku (jakie to życiowe
).
7.
Życzę Redom aby dali radę z poprawkami i ruszyli z ulepszaniem szybciej niż w rok.
8. Nowa gra + , inaczej pozostaje czekać na multi.