Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin: Pożegnanie Białego Wilka

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 41
  • 42
  • 43
  • 44
Next
First Prev 43 of 44

Go to page

Next Last
ZUBER92

ZUBER92

Forum veteran
Nov 4, 2020
siwy9 said:
Kim jest postać w oddali przy odjeździe Ciri z Kaer Morhen? Visenna? Aguara?
Click to expand...
Zdecydowanie Visenna.

Rybakus

Rybakus

Forum veteran
Nov 4, 2020
Jestem po skończonej przygodzie. Jestem pełen podziwu za ogrom włożonej pracy. Nie sądziłem, że to może wyglądać tak dobrze! Znalazłem kilka momentów i rzeczy, które niekoniecznie mi się podobały i szybko przypominały mi o tym, iż jest to tylko fanowski mod i to robiony w tak małym składzie, ale na szczęście nie było tego dużo i te momenty szybko mijały. Udało się Wam mnie kilka razy zaskoczyć, rozśmieszyć i wprowadzić w stan silnej nostalgii. Za to należą się Wam wielkie dzięki!
Moje zakończenie to Corvo Bianco i bardzo mnie ono satysfakcjonuje. Zakończenie z Karczmą też jest ciekawe i nie wiem czy nie bardziej "kanoniczne", natomiast zakończenie z Wyspą Jabłoni moim zdaniem to najgorszy i najbardziej oklepany pomysł na jaki mógł wpaść fan jakiegokolwiek uniwersum. Właściwie to jak podchodzicie do tych zakończeń? Które według Was jest tym "kanonicznym"? No i najważniejsze co teraz? Nie ukrywam, że bardzo bym się ucieszył z możliwości zaimplementowania niektórych modeli do W2 ( Geralt, Triss, Zoltan)

• RED Point
Reactions: PATROL
Sylvin

Sylvin

Mentor
Nov 4, 2020
Macie u mnie browara:beer:
Dzięki Wam wróciłem do Wiedźmina w niezwykle nostalgiczny sposób. Kawał dobrej roboty. Nie sądziłem, że będzie to takie długie i że będzie tyle misji pobocznych. Bez nich gra nie była by tak dobra, ale one dają tyle kolorytu i dobrej zabawy i naprawdę fajnie czasem potrafią zaskoczyć. Przyznam, że całość chciałem skończyć na trudnym poziomie, ale w pewnym momencie wymiękłem i zmieniłem na normalny.
Walka Ciri z upiorami była dla mnie zbyt uciążliwa na tym poziomie trudności.

To był bardzo miło spędzony czas. Dziękuję :)

• RED Point
Reactions: PATROL and ZUBER92
kuba_21

kuba_21

Forum veteran
Nov 4, 2020
Niesamowite. Ten mod jest pięknym ukłonem w stronę książek, gier i wszystkich ich fanów. Widać w nim wielkie serducho do całego uniwersum i tak jak już ktoś to pisał - można tu poczuć cząstkę każdej części trylogii. Wiele razy udało wam się mnie zaskoczyć, czasami się wręcz zastanawiałem, co braliście, gdy wymyślaliście niektóre wątki xD
Dialogi zostały napisane naprawdę dobrze, co tylko pokazuje, jak bardzo dobrze znacie te postaci i jak jesteście do nich przywiązani. Jedynie czasami zdarzały mi się momenty, gdy miałem wrażenie, że dana kwestia niezbyt pasuje do danej osoby, albo brzmi trochę sztucznie. Ale tak naprawdę może być to kwestia braku dubbingu, tylko wy w końcu wiecie, jak te dialogi brzmiały w waszych głowach, gdy je pisaliście.
Jestem pod ogromnym wrażeniem lokacji. Kaer Morhen to oczywiście jedno, ale każda z sekwencji, nawet jeśli trwała tylko kilka czy kilkanaście minut, otrzymała własny, świetnie zaprojektowany, klimatyczny obszar. Wioska z wątku Eskela, Kamelot czy Dunkeld (czy może Innsmouth) robią świetne wrażenie. Aż czuć tu było ten "spadek" po Redach, którzy dla krótkiego fragmentu z podróżami przez światy zbudowali na tę potrzebę kilka unikalnych, sporych lokacji.
Fajnie poprowadziliście wątki z gier i książek, które domagały się domknięcia, to samo się zresztą tyczy wątku głównego. Naturalnie nie wszystko pasuje do mojej wizji, ale to w końcu wasz mod. Tak samo nie ma sensu czepiać się, że główny wątek jest jak na konwencję wiedźmińską zbyt "cukierkowy", bo w końcu taki był zamysł. I w sumie dobrze, bo naprawdę miło było zobaczyć, że Geralt i Yen są szczęśliwi (miałem zakończenie z Adalią i bardzo mi się spodobało).
Chcę też znowu pochwalić te wszystkie ukryte smaczki, listy, książki albo rozmowy przechodniów. Choć pewnie nie wszystko odkryłem. Umknął mi choćby list Vesemira do Pani Sowy, o którym ktoś wyżej wspominał. Może by zorganizować jakiś specjalny post, w którym byśmy je wszystkie wypunktowali?
Jeszcze raz wielki dzięki. Warto było czekać :)

A tu taki smaczek, który znalazłem, a może komuś umknął :p
2020-10-28_2316_5.jpg

Post automatically merged: Nov 4, 2020

Aha, jeszcze jedno pytanie.
Czy coś mi się uroiło, czy Vesemir miał w waszym modzie otrzymać własny pomnik w stylu Leo? Bo z tego co widzę, jest tylko ten stary, należący do Leo. A może to w Wiedźminie 3 był ten pomnik Vesemira? Nie wiem, skąd mi się to wzięło.

Last edited: Nov 4, 2020
  • RED Point
Reactions: makmak. and PATROL
CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
Nov 5, 2020
kuba_21 said:
Aha, jeszcze jedno pytanie.
Click to expand...
Jeśli przez "pomnik" masz na myśli grób, to jest on niedaleko Bastionu, najłatwiej go znaleźć w trakcie polowania z Eskelem. Wygląda tak samo jak u Leo, tylko jest jeszcze na nim położony kapelusz Vesemira.
Post automatically merged: Nov 6, 2020

Chyba teraz tak musi wyglądać sytuacja u chłopaków:
bandicam 2020-11-06 09-54-59-222.png

Last edited: Nov 6, 2020
  • RED Point
Reactions: PATROL and kuba_21
Yakin

Yakin

Moderator
Nov 6, 2020
Nareszcie i ja ukończyłem. I na początek mogę napisać tylko jedno. Chłopaki @Rustine , @Kalen, @PATROL , wielkie, wielkie GRA-TU-LA-CJE!!! Przygoda jest po prostu świetna :love:. Pomimo tego, że już kiedyś miałem okazję zapoznać się z jej sporym fragmentem, to nie spodziewałem się, że całość się aż tak bardzo rozwinie. Co najmniej kilka razy udało się wam kompletnie mnie zaskoczyć tym jak potoczyła się akcja, domknięcie wielu wątków napoczętych przez Redów świetne. Grafika (choć na ogół nie zwracam na nią większej uwagi) i klimat nowych miejscówek też całkowicie mnie kupiły :). Trochę się męczyłem z niektórymi walkami, ale to raczej moja wina niż balansu, bo po pierwsze dawno w W2 nie grałem, a po drugie, to ja zawsze jeśli chodzi o walkę nie byłem mistrzem :ROFLMAO:. Jak już się trochę przyzwyczaiłem z powrotem do sterowania, to jakoś poszło. Marzy mi się tylko, żeby w jakiś sposób udało się nakłonić Redów do udźwiękowienia tej przygody, bo wtedy można by ją było traktować jako pełnoprawny dodatek ;). Ale i bez tego jest po prostu świetnie!. Warto było czekać. Jeszcze raz wielkie dzięki dla całej ekipy :D.

• RED Point
Reactions: PATROL, W_Wallace and Szincza
KeeRay65

KeeRay65

Senior user
Nov 16, 2020
Co prawda z "lekkim" opóźnieniem, ale dodatek skończyłem i ja. Mówię dodatek, bo dla mnie jest to trzeci pełnoprawny DLC do W3(lub po prostu epilog do całej sagi) i tak też PBW traktuję. Wyszło genialnie i przebiło wszelkie moje oczekiwania. Przejście zajęło mi ok. 13 godzin i zrobiłem chyba wszystko co tylko się dało. Od początku do końca przygody same piękne wrażenia i nawet brak głosów nie przeszkadzał, bo bardzo szybko same zaczęły się pojawiać w głowie. Poboczne lokacje świetne, dopracowane i po prostu powodują opad szczęki(ogromny szacunek dla Was chłopaki, że doprowadziliście sprawę do końca i to w takim stylu). Nie rozpisując się zbytnio na temat fabuły powiem tylko, że w zdecydowanej większości był to poziom serii Wiedźmin i zadania jak i dialogi(oprócz kilku malutkich wyjątków) w nich zawarte były genialne.
Nie wspominając już o wieczorze kawalerskim AKA Wiedźmińska Popijawa v2, który skradł moje serce i jest w czołówce najlepszych zadań z całej wiedźmińskiej sagi.
Muzyka już od początku powodowała wzruszenie(W1), a wykorzystanie utworów z każdej części jeszcze je pogłębiło. Grafika tak samo, oprócz kilku mniejszych błędów bez zarzutów. To co udało się stworzyć na silniku W2 jest niesamowite. Warto pochwalić też świetnie napisany dziennik z opisami zadań, postaci czy potworów, czytało się bardzo przyjemnie, po prostu czapki z głów. Bardzo podobały mi się też "znajdźki" w postaci wpisów do dziennika, szukałem z ich przyjemnością(mam nadzieję, że żadnego nie ominąłem).
Szczególnie podobał mi się list Visenny do Vesemira, coś pięknego.
Na osobną kwestię zasługują też różnego rodzaju nawiązania i easter eggi. Jest ich tutaj multum i przy niektórych ręce same składały się do oklasków.
Na szczególną uwagę zasługuję chyba przede wszystkim Golem(w moim przypadku HK-47), którego tekstu mnie zniszczyły. Czy to nawiązania do różnych gier "Powiedz no, czy to coś z przodu twojej głowy to twarz czy dupa?" czy też mądrości życiowe. Ale przede wszystkim monolog Ciri z ARCYGENIALNEGO serialu skradł moje serce i rozśmieszył niemalże do łez, hehe. Oprócz tego jakieś mniejsze nawiązania jak np. tło z menu W1, nietoperz w laboratorium(nie wiem, czy był gdzieś w zwykłym W2) również z W1, ludzie inteligentni, Z fartem, Wilku i wiele, wielu i innych.
Na sam koniec krótko o zakończeniach.
Co do zakończeń, to wg mnie wszystkie są świetne(przy założeniu, że w zakończeniu na Wyspie Jabłoni przyszłe wydarzenia będą miały miejsce) i wg mnie nie wykluczają się wzajemnie i każde jest na swój sposób kanoniczne. Zakończenie w Corvo Bianco najbardziej oczywiste, ale bardzo fajne i przyjemne(pomysł z piwnicą genialny), mam tylko nadzieję, że Barnaba-Bazyli nadal żyje i gra z Geraltem w Gwinta, hehe. Zakończenie z Sezonu Burz również świetne i bardzo klimatyczne. Wg mnie jak najbardziej może się dziać po tym szczęśliwym.
Podsumowując, mamy tutaj do czynienia z dziełem niemalże kompletnym, które niemalże idealnie domyka historię Geralta i nie tylko, robi to w sposób magiczny, nostalgiczny, każdy fan uniwersum na 95% będzie zadowolony i nie przepuści okazji, aby zakończyć sagę waszym dodatkiem. Od siebie dodam, że gdy będę kolejny raz przechodził trylogię to na 100% zakończę ją waszym dziełem, które od tej pory będę uważam za kanoniczną część tego świata i oficjalny trzeci dodatek, WIELKIE GRATULACJE i dziękuję za możliwość uczestniczenia w tym pięknym wydarzeniu, które jako ogromny fan zapamiętam na bardzo długo. Dzięki raz jeszcze!

• RED Point
Reactions: PATROL and ZUBER92
CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
Nov 17, 2020
@KeeRay65 Możesz napisać o jaki monolog chodzi i gdzie pada tekst z Gothica, bo chyba mi to umknęło.

KeeRay65

KeeRay65

Senior user
Nov 17, 2020
geralt.z.rivi.20 said:
@KeeRay65 Możesz napisać o jaki monolog chodzi i gdzie pada tekst z Gothica, bo chyba mi to umknęło.
Click to expand...
Jak rozmawiasz z Golemem to jak wybierasz opcje, żeby opowiedział Ci jakiś żart to mówi to co jakiś czas, są jeszcze nawiązania do innych gier.

A ta wypowiedź Ciri odpaliła mi się po poprawnym rozwiązaniu zagadki Golema.

CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
Nov 17, 2020
KeeRay65 said:
Jak rozmawiasz z Golemem to jak wybierasz opcje, żeby opowiedział Ci jakiś żart to mówi to co jakiś czas, są jeszcze nawiązania do innych gier.

A ta wypowiedź Ciri odpaliła mi się po poprawnym rozwiązaniu zagadki Golema.
Click to expand...
No to już rozumiem, bo z Golemem praktycznie w ogóle nie rozmawiałem, poza nadaniem mu imienia (Reksio XD)
Ciri może z nim rozmawiać? Wydawało mi się że po otrzymaniu prezentów po Kaer Morhen chodzimy już wyłącznie Geraltem.

KeeRay65

KeeRay65

Senior user
Nov 17, 2020
geralt.z.rivi.20 said:
Ciri może z nim rozmawiać? Wydawało mi się że po otrzymaniu prezentów po Kaer Morhen chodzimy już wyłącznie Geraltem.
Click to expand...
Tak chodzimy wtedy już tylko Geraltem, ale podczas rozmowy dzieje się coś ciekawego, nie chcę mówić co, lepiej samemu to odkryć.

CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
Nov 17, 2020
KeeRay65 said:
Tak chodzimy wtedy już tylko Geraltem, ale podczas rozmowy dzieje się coś ciekawego, nie chcę mówić co, lepiej samemu to odkryć.
Click to expand...
Okej już to odkryłem :cool:Szczerze, bardziej mnie to wzruszyło niż rozśmieszyło.

KeeRay65

KeeRay65

Senior user
Nov 17, 2020
geralt.z.rivi.20 said:
Okej już to odkryłem :cool:Szczerze, bardziej mnie to wzruszyło niż rozśmieszyło.
Click to expand...
W sumie mnie też, to bardziej była taka mieszanka śmiechu, wzruszenia i zaskoczenia niż tylko sam śmiech. :beer: Kompletnie się czegoś takiego nie spodziewałem(szczególnie jak usłyszałem udźwiękowiony dialog), ale sam pomysł bardzo fajny. Szczególnie, że tamta scena jest chyba jedną z lepszych w starym serialu, a jeżeli porówna się to z tym co wytworzył Netflix to już w ogóle, hehe.

• RED Point
Reactions: milleniumhand1
PATROL

PATROL

Moderator
Nov 21, 2020
@Rybakus @Sylvin @kuba_21 @Yakin @KeeRay65

Dzięki ogromne :cry:

Rybakus said:
Moje zakończenie to Corvo Bianco i bardzo mnie ono satysfakcjonuje. Zakończenie z Karczmą też jest ciekawe i nie wiem czy nie bardziej "kanoniczne", natomiast zakończenie z Wyspą Jabłoni moim zdaniem to najgorszy i najbardziej oklepany pomysł na jaki mógł wpaść fan jakiegokolwiek uniwersum. Właściwie to jak podchodzicie do tych zakończeń? Które według Was jest tym "kanonicznym"?
Click to expand...
Jeżeli masz na myśli motyw, że wszystko było snem, to nie do końca tak być musi :p Jest jedna dość istotna przesłanka i jedna mniej ewidentna, by można je interpretować w inny sposób, jest i uzasadnienie, dlaczego te przesłanki są tak ostrożne jakie są :p Pozwól, że odeślę do posta, w którym to bardziej szczegółowo opisałem (pierwszy spoiler) :p

forums.cdprojektred.com

Wiedźmin: Pożegnanie Białego Wilka

@Szincza @zuber1906 1604093094 Co do ustawień, też grałem na 6 letnim kompie :) składanym pod Dziki Gon. Fakt na Ultra, ale bez Ubersamplingu. Ogrywałem dwójkę na tym sprzęcie przed premierą trójki i szło gładko 60 fps, dlatego zdziwiłem się, że teraz miałem takie problemy. Będę musiał się...
forums.cdprojektred.com forums.cdprojektred.com

Nie mamy kanonicznego zakończenia :p Nie musimy na szczęście wybierać wersji, bo kontynuacji nie przewidujemy :D Natomiast osobiście najbardziej lubię zakończenie Drogi, czyli Geralt dalej poluje na potwory (czasem lub często, ewentualnie okazyjnie, zależy od osobistej interpretacji :D). Natomiast możesz zauważyć, że zakończenia sobie nie przeczą i mogą być zarówno w konfiguracji Wyspa->Dom->Droga, albo Dom->Droga->Wyspa... ewentualnie Wyspa->Dom->Droga->Wyspa :D Jak i oczywiście po prostu Wyspa, Dom albo Droga :D

Rybakus said:
No i najważniejsze co teraz? Nie ukrywam, że bardzo bym się ucieszył z możliwości zaimplementowania niektórych modeli do W2 ( Geralt, Triss, Zoltan)
Click to expand...
Zoltan akurat był z W2 (z małym updatem) :p Mamy na pewno w planach dostosowanie modeli z PBW i zaimplementowanie ich do W2 (jednak będzie to wymagało trochę zachodu i testów, bo używaliśmy oświetlenia z całkowicie innymi parametrami niż tymi, których używa oświetlenie, czy raczej oświetlenia, w W2, co ma walne znaczenie przy tym, jak model się prezentuje i odbija światło). No i wsparcia nie kończymy, więc wszelkie błędy jakie jeszcze się komuś przytrafią będziemy łatać, jeżeli będą to błędy, które jesteśmy w stanie naprawić :p A w tym momencie jesteśmy zajęci dziękowaniem ludziom za feedback, bo jak zgrabnie @geralt.z.rivi.20 to ujął, dostajemy go pod dostatkiem i to praktycznie same superlatywy :D A jeżeli coś jest krytykowane, to w miejscach, w których spodziewaliśmy się, że może być kontrowersyjnie, lub w miejscach, w których sami widzimy, że jakieś miejsce na poprawę jest, co jest w sumie bardzo budujące :p

Rybakus said:
Znalazłem kilka momentów i rzeczy, które niekoniecznie mi się podobały i szybko przypominały mi o tym, iż jest to tylko fanowski mod i to robiony w tak małym składzie, ale na szczęście nie było tego dużo i te momenty szybko mijały.
Click to expand...
A w tym przypadku, jeżeli jesteś w stanie te momenty przytoczyć, bo je zapamiętałeś, to bardzo chętnie je usłyszymy :p Krytyka zawsze mile widziana, szczególnie od kogoś, kto rozumie powód, z którego pewne ograniczenia w grze mogły wynikać (chociaż w idealnym świecie nie chcielibyśmy, by nasza przygoda takie momenty miała :D)

Sylvin said:
Macie u mnie browara
Click to expand...
A można pączka? :3

kuba_21 said:
czasami się wręcz zastanawiałem, co braliście, gdy wymyślaliście niektóre wątki xD
Click to expand...
Ja chleb i wodę, a co? XD

kuba_21 said:
Ale tak naprawdę może być to kwestia braku dubbingu, tylko wy w końcu wiecie, jak te dialogi brzmiały w waszych głowach, gdy je pisaliście.
Click to expand...
To może być jak najbardziej przyczyna, ale też niekoniecznie dlatego, że dana kwestia napisana przez nas musiałaby brzmieć świetnie, kiedy przeczytałby ją aktor, bo tego absolutnie nie twierdzimy i empirycznie sprawdzić nie potrafimy, ale też tego, że dubbing pomaga spojrzeć na kwestię dialogową z innej strony i dostosować ją pod aktora. Staraliśmy się mocno stylizować wypowiedzi wzorując się na materiale źródłowym, ale jednak co aktor z charakterystycznym głosem i niejednokrotnie pomysłem na swoją postać, to aktor :p I reżyser dubbingu :D I wcześniej dział pisarzy :D

kuba_21 said:
Aż czuć tu było ten "spadek" po Redach, którzy dla krótkiego fragmentu z podróżami przez światy zbudowali na tę potrzebę kilka unikalnych, sporych lokacji.
Click to expand...
O jakie trafne i w punkt skojarzenie <3 Nawet w jednym wywiadzie porównaliśmy to właśnie do tego :D

kuba_21 said:
Naturalnie nie wszystko pasuje do mojej wizji, ale to w końcu wasz mod.
Click to expand...
A te różnice chętnie przeczytamy :p W końcu dalej pozostajemy fanami Wiedźmina, więc dyskusja o takich rzeczach wciąż daje mnóstwo frajdy, niezależnie czy są zgodne czy przeciwne z naszymi decyzjami w tworzeniu PBW :p

kuba_21 said:
Chcę też znowu pochwalić te wszystkie ukryte smaczki, listy, książki albo rozmowy przechodniów. Choć pewnie nie wszystko odkryłem. Umknął mi choćby list Vesemira do Pani Sowy, o którym ktoś wyżej wspominał. Może by zorganizować jakiś specjalny post, w którym byśmy je wszystkie wypunktowali?
Click to expand...
Nie chcielibyśmy psuć zabawy :D Aczkolwiek nic nie stoi na przeszkodzie, byś na przykład wypisał, ogólnikowo lub spoilerowo, jakie notki czy nawiązania z dziennika, wizerunku postaci lub dialogów udało Ci się wyłapać jako easter-eggi, może ktoś będzie na tyle uprzejmy, że dopełni tę listę tym, co sam odkrył :p

kuba_21 said:
Czy coś mi się uroiło, czy Vesemir miał w waszym modzie otrzymać własny pomnik w stylu Leo? Bo z tego co widzę, jest tylko ten stary, należący do Leo. A może to w Wiedźminie 3 był ten pomnik Vesemira? Nie wiem, skąd mi się to wzięło.
Click to expand...
Tak, jak wspomniał geralt.z.rivi.20, jest to grób korzystający z modelu nagrobka Leo, lecz z mieczami i kapeluszem Vesemira (i krótką scenką), zlokalizowany przy bastionie (a w bastionie też jest pewien smaczek).

KeeRay65 said:
Przejście zajęło mi ok. 13 godzin i zrobiłem chyba wszystko co tylko się dało.
Click to expand...
Bardzo bym chciał powiedzieć, że jesteś rekordzistą, ale mieliśmy już wynik 16 godzin :D Jednakowoż to drugi najwyższy o jakim słyszymy i jesteśmy bardzo szczęśliwi, że przez tyle czasu utrzymaliśmy Cię przed monitorem :D

KeeRay65 said:
Warto pochwalić też świetnie napisany dziennik z opisami zadań, postaci czy potworów, czytało się bardzo przyjemnie, po prostu czapki z głów.
Click to expand...
Okej, to trochę tłumaczy te godziny :D Serce się grzeje na wieść, że ktoś te wypociny jaskrowo-nasze czytał :D Przygoda wyciśnięta na 100% :p Super, dzięki wielkie ;)

KeeRay65 said:
Co do zakończeń, to wg mnie wszystkie są świetne(przy założeniu, że w zakończeniu na Wyspie Jabłoni przyszłe wydarzenia będą miały miejsce) i wg mnie nie wykluczają się wzajemnie i każde jest na swój sposób kanoniczne. Zakończenie w Corvo Bianco najbardziej oczywiste, ale bardzo fajne i przyjemne(pomysł z piwnicą genialny), mam tylko nadzieję, że Barnaba-Bazyli nadal żyje i gra z Geraltem w Gwinta, hehe. Zakończenie z Sezonu Burz również świetne i bardzo klimatyczne. Wg mnie jak najbardziej może się dziać po tym szczęśliwym.
Click to expand...
Co do Wyspy, odsyłam do pierwszego spoilera w tym poście :D Jak najbardziej wydarzenia przyszłe mogą mieć miejsce, jeżeli tylko chcesz takiej interpretacji ;) Barnaba razem z HK-47 podlewa roślinki od Nenneke, HK ma ogromną konewkę, najśmieszniejsza rzecz pod słońcem :D Przy okazji, każde zakończenie ma korzenie w książkach - dom z Czasu Pogardy (rozmowa Yen i Geralta na Thanned), droga z Sezonu Burz (epilog), wyspa z Pani Jeziora (motyw Uroborosa i oczywiście zakończenie), jak i przy wyborze kandydata Ciri sugerowaliśmy się relacjami, których początki sięgają kart powieści.

KeeRay65 said:
Od siebie dodam, że gdy będę kolejny raz przechodził trylogię to na 100% zakończę ją waszym dziełem
Click to expand...
I to jest najpiękniejszy komplement <3

geralt.z.rivi.20 said:
Click to expand...
KeeRay65 said:
W sumie mnie też, to bardziej była taka mieszanka śmiechu, wzruszenia i zaskoczenia niż tylko sam śmiech.
Click to expand...
I to jest fascynujące, bo pomysł na to powstał dawno temu i był jak najbardziej treścią humorystyczną, aczkolwiek sam osobiście zmieniłem nastawienie przez pewne względy, i ta warstwa nostalgiczno-wzruszająca działa tam teraz na mnie silniej niż humor. To wspaniałe jak sztuka nie działa w próżni i na jej odbiór wpływają inne zdarzenia i dzieła kultury :p

• RED Point
Reactions: Yakin, ZUBER92, CesarzTemeri and 2 others
Osteotomb

Osteotomb

Senior user
Nov 21, 2020
Witajcie, pytanie do Twórców, Panowie, czy w najbliższym czasie macie może zamiar w jakiś sposób wzbogacić podstawową wersję W2 o swoje świetne tekstury? Geralt, mantikora? Czy każdy zbroi się już na Cyberpunka?
Pozdrawiam.

Szincza said:
Przecież post wyżej @PATROL napisał odpowiedź na to pytanie.
Click to expand...
Mój błąd, nie zauważyłem, post wydawał się znajomy.

Last edited: Nov 21, 2020
Szincza

Szincza

Moderator
Nov 21, 2020
Osteotomb said:
Witajcie, pytanie do Twórców, Panowie, czy w najbliższym czasie macie może zamiar w jakiś sposób wzbogacić podstawową wersję W2 o swoje świetne tekstury? Geralt, mantikora? Czy każdy zbroi się już na Cyberpunka?
Pozdrawiam.
Click to expand...
Przecież post wyżej @PATROL napisał odpowiedź na to pytanie.
PATROL said:
Mamy na pewno w planach dostosowanie modeli z PBW i zaimplementowanie ich do W2 (jednak będzie to wymagało trochę zachodu i testów, bo używaliśmy oświetlenia z całkowicie innymi parametrami niż tymi, których używa oświetlenie, czy raczej oświetlenia, w W2, co ma walne znaczenie przy tym, jak model się prezentuje i odbija światło).
Click to expand...

Goospo

Goospo

Forum regular
Dec 5, 2020
Miałem ostatnio mało czasu na granie ale końcu udało mi się przejść tego wspaniałego moda.
Nie będę się za bardzo rozpisywał bo w pełni zgadzam się z wszystkimi pochwałami które wcześniej padły :D
Stworzyliście coś wspaniałego. Czytając dialogi, słyszałem głosy postaci w głowie i wypowiadane kwestie idealnie pasowały do stylu wypowiedzi jakie poznałem w poprzednich odsłonach Wiedźmina.
Siedząc nad własnym modem wiem że praca nad jedną sceną, dopieszczanie ułożenia kamery czy animacji, aby pasowały do dialogów zajmuje całe godziny.
Nie mówiąc już jeśli scenek jest aż tyle co w Pożegnaniu Białego Wilka :D
Co rusz patrząc na grę zastanawiałem się jak takie rzeczy zrobiłbym w RedKit co tylko bardziej mnie napędzało żeby pracować nad własnym modem :D
Czytając dodatkowo komentarze, zauważyłem wiele wspominek o rzeczach które mogłem przeoczyć lub po prostu nie domyśliłem się że w tym momencie mógłbym pobiec i w konkretnym miejscu poeksplorować co tylko mnie zachęca do ponownego zagania i spróbowania innych decyzji.
Świetna robota całego zespołu! :)

Widzę że sporo pytań odnośnie moda pada na forum i mam jedno od siebie - ile zajął wam cook całego moda? :D
Sprawdzając swojego moda przez W2, który jest znacznie mniejszy, czasem czekam z 3-5 min aż cook się skończy.
Widząc jak ogromne jest Pożegnanie Białego Wilka, bardzo mnie ciekawi, ile to w Waszym przypadku trwało :D

• RED Point
Reactions: hub997, PATROL and CesarzTemeri
PATROL

PATROL

Moderator
Dec 9, 2020
Dzięki ogromne za tak pochlebną opinię! :D Tym bardziej cieszy, że wiesz z czym to się je od kuchni :D

Goospo said:
Siedząc nad własnym modem wiem że praca nad jedną sceną, dopieszczanie ułożenia kamery czy animacji, aby pasowały do dialogów zajmuje całe godziny.
Click to expand...
A spróbuj ustawić kamery w scenach i potem zmienić coś w terenie XD Albo raczej nie próbuj, okropne rzeczy się mogą z kamerami stać, z ich położeniem w pionie :D

Goospo said:
Widzę że sporo pytań odnośnie moda pada na forum i mam jedno od siebie - ile zajął wam cook całego moda?
Click to expand...
Godzina, dysk HDD XD Zdarzało się tak, że była zmiana jednej pierdoły (z kategorii pierdół bardzo potrzebnych), a potem godzina cooka, by przetestować, czy działa XD Bardzo fajnie, że od samego początku testujesz grę już cookowaną, bo o ile pierwszy nasz cook był zaskakująco sprawny i działał praktycznie tak, jak gra w edytorze, tak jednak było kilka zaskakujących małych błędów (do tej pory nie mam pojęcia dlaczego czasem cook wczytuje teksturę z folderów zwykłego W2, a dlaczego czasem trzeba ją skopiować do naszego folderu i przypisać od nowa XD)

• RED Point
Reactions: hub997 and Goospo
Tomek_D_browski28

Tomek_D_browski28

Rookie
Dec 27, 2020
Spotkał się ktoś z was z brakiem możliwośći zabicia przerazy - życie schodzi do zera ale i tak żyje
The Witcher 2 27.12.2020 19_54_57.png

Tomek_D_browski28

Tomek_D_browski28

Rookie
Jan 1, 2021
Poratował by ktoś plikiem zapisu po zabiciu przerazy ( próbowałem ją zabić z 20 minut i poza spadkiem paska życia do zera nic się nie dzieje ) ? :(

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 41
  • 42
  • 43
  • 44
Next
First Prev 43 of 44

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.