- Przedmioty zdrowotne i granaty mają teraz ograniczoną liczbę ładunków, które odnawiają się z czasem po użyciu.
- Wytrzymałość nie zużywa się już poza walką w przypadku takich czynności jak bieganie sprintem, wślizgi i skoki. Wytrzymałość zużywa się podczas oddawania strzałów z broni dystansowej oraz atakowania bronią na bliskim dystansie. Koszt wytrzymałości jest różny dla różnych rodzajów broni.
To moim zdaniem dwa najgłupsze nowe fiuczery w całej aktualizacji. Przy ogromie fantastycznych zmian jakie wprowadziliście bezpłatnie do gry i za które jestem wdzięczny, totalnie zepsuliście leczenie apteczkami i używanie granatów, czego nigdy wam nie wybaczę (a przynamniej dopóki nie zmienicie tego bezsensu).
Co was podkusiło aby psuć to co było dobre? Złośliwość czy ponury żart?
I po co denerwujecie nas dodatkowo faktem, że dodatkowe granaty nadal można i to dość często, znajdować w losowych skrzynkach, tylko że nie dodają się one do ekwipunku - tam zawsze są granaty w ilości 1-2. Nonsens.
Apteczki to samo, 1-2 sztuki i powolne odnawianie się po użyciu. Dlaczego nie 10 tylko 1? Złośliwość lub żart.
Mi to zepsuło totalnie przyjemność z gry, żałuję że zainwestowałem 99 pln w dodatek Liberty.
Fajnie, że walka na bardzo trudnym poziomie trudności jest teraz z 1000% mocniejszym wyzwaniem, ale... przeciwnicy mogą mnie zabić 1-2 strzałami i byle NPC z diabelnie dalekiej (snajperskiej) odległości trafia we mnie z pistoletu z 100% celnością zabierając ok70-80% zdrowia (mam ok. 450 pkt na 49 poziomie), a obrażenia moich złotych broni ikonicznych wspartych wszczepami i statystykami dodatkowymi są śmiesznie niskie. Tego zupełnie nie rozumiem. Poprzednio można było się poczuć mocarzem, a teraz otwarta walka na b.trudnym poziomie to samobójstwo. Jeśli NPCe potrafią walić mocno na wysokim poziomie, czemu ja muszę w pocie czoła ładować w nich cały magazynek lub dwa-trzy? Toż to głupota.
Zużycie wytrzymałości przy strzałach z broni palnej, to też bezsens. Toż to broń strzela a ja wciskam spust. Jak to się ma do wytrzymałości. Katany czy ostrza rozumiem, ale palne?
Dalsze zmiany, debilne statystyki:
- Złoty wstrzyk, poz. 49, Bounce Back MK V - Natychmiast przywraca 25-30 pkt zdrowia oraz 17 pkt zdrowia na sek. przez 10 sek. LOL.
- Złoty inhalator, poz. 49, MAXDOC MK V - Natychmiast przywraca (jednorazowo) 125 pkt zdrowia.
Że co? Mam 450 pkt zdrowia, dwie apteczki do dyspozycji, przeciwnik zdejmuje mi 80% HP jednym strzałem, a to ma być leczenie? Złoty Wszczep Pompa Krwi V+ zamiast apteczki, przywraca 100 pkt zdrowia i dalsze 20 pkt w ciągu 6 sek. przy ulepszeniu do V+. Wy na poważnie
?
Dalej, tzw. balans ekonomii to śmiech na sali. Wszczepy kosztują teraz jeszcze więcej, a dają jakieś groszowe staty. Potrafią kosztować 118,000 €$, większość ok 60,000 €$, a każde ich uaktualnienie to dalszy wydatek. Np, aktualizacja złotego QUAINT "WARP DANCER" SANDEVISTAN, poziom 49, z generacji V do V+ kosztuje 15559 €$ +45 gold matsów, a co dodaje w zamian? Zmianę jednego tylko parametru z wielu:
- było: -50% obrażeń od podpalenia, trucizny i elektryczności
- będzie: -55% obrażeń od podpalenia, trucizny i elektryczności
Mam fotkę tego jakby co. Debilny system gold sinku dla nieuważnych.
A zarabianie i kwoty otrzymywane zasadniczo się nie zmieniły. Zaraz po wgraniu 2.0 odwiedziłem rippera i tak kupuję wymieniam dopasowuję wszczepy i dobrze że przed dodatkiem miałem zarobione ok 800,000€$ bo szybko wydałem pół bańki. Chciałem doprodukować trochę złotych broni na sprzedaż/wymianę aby odzyskać kasę i też dobrze że miałem w zapasie parę tysięcy matsów, ale ten system też jest skopany. Produkcja Nekomaty za którą dostanę u sprzedawcy ok 8000€$, zabiera teraz 30 złotych matsów. Mój zapas ok 2500 szt. gold matsów bardzo szybko się skurczył. Jeszcze nie wiem czy można je kupować.
Podsumowując, jestem zawiedziony dodatkiem. System leczenia jest do bani. Dużo fajnych zmian w rozgrywce i kilka dyskwalifikujących.
Przed 2.0 podchodziłem do gry z ochotą, teraz podchodzę z niechęcią. Ktoś chciał dobrze, ale przedobrzył. Przez to, moim zdaniem zmarnowany potencjał.