[BUG] Zadanie: Miecze i pierogi

+
[BUG] Zadanie: Miecze i pierogi

Witam, otóż mam problem z w/w zadaniem. Miałem się spotkać po zmierzchu w dokach z dostawcą Hattoriego. Za pierwszym razem spotkałem kowala z tego zadania lecz wybrałem opcję dialogową "Daj mi jeszcze chwilę" czy coś takiego gdyż byłem w trakcie innego zadania. Wracam później w to samo miejsce, a tam go już nie ma. Znacznik zadania nadal tam widnieje oraz widać ikonę kowala w tym miejscu. Wczytanie nie wchodzi w grę bo zaszedłem za daleko i szkoda mi postępów.

Też mam problem z tym zadaniem. Jestem na etapie Porozmawiaj z Hattorim w jego pierogarni- nie ma go tam, lewituje w uliczce obok nad ziemią, nie rusza się i powtarza "I co teraz?" po kliknięciu E.

W tym zadaniu głupie jest to, że etap questu aktywuje się automatycznie po zbliżeniu do Hattoriego, a on sam stoi w miejscu będącym jedyną drogą. Ja już nosem czułem ewentualny fail (tzn. że quest padnie, jeśli wtedy z nim nie pójdę, a byłem jeszcze chyba za cienki levelowo), więc wczytałem save'a... i musiałem go opłynąć wodą (sic!), bo innej drogi nie było.

Asuki

Forum regular
Ja nie mam problemu, u mnie zawsze stoi w tym samym miejscu, już kilka razy koło niego przechodziłem i kilka razy mnie zaczepiał, ale zawsze odmawiałem -> „Daj mi jeszcze chwilę”. Mam nadzieje że jak już będę gotowy z lvl na ten quest to mi on nie zniknie 

Poszedłem sprawdzić jeszcze raz dla pewności i nie było go. Była 23:00 w grze. Sprawdziłem jego dom, wróciłem na miejsce i się pojawił. Nie wiem czy to naprawiło problem ale jak widać to chyba tak.

Witam Ja mam problem ze zwerbowaniem rozpoczyna się scena bójki po czym zostaje sam pośrud wiwatującego tłumu i koniec. Moge grać dalej ale nie moge kontynuować misj nie pomaga godzina spotkania. Buga miałem od samego początku kontynuowałem poprzednią misje, próbowałem odczekać robiąc inne i nic. Gdy podbiegam do miejsca rozpoczęcia zadanie stoi sam Kupiec.

Też mam problem z tym zadaniem. Jestem na etapie Porozmawiaj z Hattorim w jego pierogarni- nie ma go tam, lewituje w uliczce obok nad ziemią, nie rusza się i powtarza "I co teraz?" po kliknięciu E.

Też mam podobny problem...
Niezależnie od pory dnia, stoi i się nie rusza...

Też mam podobny problem...
Niezależnie od pory dnia, stoi i się nie rusza...

Dokładnie ten sam błąd, PS4 i cały dzisiejszy dzień próbowałem różnej kombinacji, nic nie da się zrobić. Jak stał tak stoi. Proszę zajmijcie się tym ASAP!

ha.... u mnie tez go nie bylo. obrazil sie i polazl do domu, powiedzial ze wyszedl na glopka i sie mnie zapytal czy tym razem sie tam pojawie quest dziala dalej normalnie.. pogadajcie z nim w jego pierogarni pozdrawiam

Tyle, że ja już byłem z nim na spotkaniu, i pokonałem przeciwników. Blokuje się kiedy wracasz 'odebrać nagrodę'

A ja nie z kolei nie mogę pogadać z tym piratem, co to ma być gorylem Hatoriego. Podchodzę do tej knajpy, cut scenka i d . . a. Po piracie nie ma śladu. Nie ma też znacznika misji. Robiłem już kilka podejść. Wracałem do starych zapisów i nic.

Pytanie z ciekawości, czy po zrobieniu tej misji powiedzmy na poziomie 18-19 przy Odbieraniu miecza na samym końcu,otrzymujemy PD czy nie ? P.s - zdobywając info. myślałem,że naprawdę dostaje się dobre miecze od tego kowala,ale jak dla mnie " kupa " ;/ chyba iż ponownie kłania się tutaj BUG ;/

Pytanie z ciekawości, czy po zrobieniu tej misji powiedzmy na poziomie 18-19 przy Odbieraniu miecza na samym końcu,otrzymujemy PD czy nie ? P.s - zdobywając info. myślałem,że naprawdę dostaje się dobre miecze od tego kowala,ale jak dla mnie " kupa " ;/ chyba iż ponownie kłania się tutaj BUG ;/

Tej misji nie da się zrobić na tym poziomie, musiałbyś mieć wyśmienity miecz na ludzi, żeby pokonać ludzi Tasaka. Ja zabrałem się za to dopiero na 22/23 poziomie, jak już ogarnąłem sobie w miarę przyjemny miecz stalowy z przebiciem pancerza, runami na podpalenie, wykrwawienie i wytrącenie z równowagi.

Tej misji nie da się zrobić na tym poziomie, musiałbyś mieć wyśmienity miecz na ludzi, żeby pokonać ludzi Tasaka. Ja zabrałem się za to dopiero na 22/23 poziomie, jak już ogarnąłem sobie w miarę przyjemny miecz stalowy z przebiciem pancerza, runami na podpalenie, wykrwawienie i wytrącenie z równowagi.

Bez urazy - :facepalm: P.s - tą misję można nawet zrobić na 10 lev. a może nawet i niższym.... oczywiście jeżeli jest się Ogarniętym :p

Ponawiam pytanie :)

Bez urazy - :facepalm: P.s - tą misję można nawet zrobić na 10 lev. a może nawet i niższym.... oczywiście jeżeli jest się Ogarniętym :p

Ponawiam pytanie :)

Nie sądzę, abyś misję, która jest na 24 poziom zrobił na 10 poziomie. To jest niemal niemożliwe, bez odpowiedniego wyposażenia, rozwiniętego Quen oraz Ingi/Aksji zginiesz w kilka sekund. Obrażenia zadawane przez przeciwników są kolosalne na takim poziomie. Ja na 23 mam 6.5 tysiąca punktów życia, a na 10 lvl'u masz ich 2x mniej.

Ja tez mam problem z tym zadaniem ;/ scena bójki z sucurem, którego mam zwerbować... gościu po prostu znika ;d

---------- Updated at 03:10 PM ----------

gdzie tu teraz craftować bronie? kowal z tej wioski też zbugowany bo cały czas tłucze młotem i nie da się z nim porozmawiać

Mam to samo nigdzie nie mogę znaleść ochroniarza dla Hatorriego, koleś znika jak kamień w wodę. Za ukończenie tego zadania można stworzyć najlepszy miecz. Co robić ???

Witajcie, przechodzę tą grę po raz pierwszy i niestety zatrzymałem się na tej misji. Po wejściu do magazynu, gdzie mam oznaczyć kredą trzy skrzynie nie wyświetla się komunikat, który pozwoliłby mi wykonać tą czynność. Na filmach YT z tej misji widziałem, że po podejściu pod te skrzynie taki komunikat wyświetla się innym graczom, a u mnie nic takiego nie ma. Próbowałem wczytywać wcześniejsze save'y i nic. Na zagranicznych portalach znalazłem wzmianki o tym samym problemie, ale niestety nikt go nie rozwiązał. Ludzie piszą, że jest to ważna misja, a ponieważ jestem na poziomie 29 (około 100 godzin gry), to nie chcę mi się zaczynać gry od nowa. Dodam jeszcze, że próbowałem przeinstalować grę na steamie, ale to też nic nie zmieniło. Moja wersja gry to 4.04. Próbowałem włączyć DX11, oraz zmieniałem różne ustawienia graficzne i też bez zmian.

Top Bottom