Nosz .. matoł ze mnie po prostu... chyba kiepsko wstałem ... podziękował za czujność:surprised2:
Panie...
Nosz .. matoł ze mnie po prostu... chyba kiepsko wstałem ... podziękował za czujność:surprised2:
Panie...
Gdybym ja miał kupować kartę, w tej cenie brałbym używki - za 850 zł na allegro można znaleźć GTX780, który jest całkiem fajną kartą. Jeśli zależy ci na nowej karcie, to odrobinę szybszy od GTX960 jest Radeon R9 380.Cześć ,
spaliła mi sie karta graficzna ,wiec w związku z naprawą chce kupić jakąś lepszą karte by wreszcie móc cieszyć sie wiedżminem w lepszej jakości. Teraz pojawia sie pytanie co wybrać do około 850 zł. Z uwagi że mam dziadkowego procka - phenom II x4 840 3.2 ghz bardziej kieruje swój wzrok w strone gtx-ów, a dokłądniej w strone ASUS GeForce GTX 960 Turbo OC 4GB które podobno mniej obciązaja procesor niż Radeony. Na wymiane procka stać mnie bedzie w nie za bliskiej przyszłości wiec chciałbym kupić karte która wystarczy mi na przyszłę lata, ale przy okazji zapewni mi jak najlepszy poziom rozgrywki na moim procesorze do czasu jego wymiany. Reasumując , czy ten gtx bedzie dobrą opcją czy moze lepiej wybrać coś innego - np.: radeona r9 380 . W tej drugiej opcji martwi mnie to czy AMD-owskie sterowniki nie zamulą mi procka uniemożliwiając rozgrywke.
Z góry dzieki za pomoc .
To nie tyle grafika obciąża procesor, tylko sterownik graficzny może (w uproszczeniu) generować puste przebiegi, przez co karta graficzna do wykorzystania swojego pełnego potencjału potrzebuje nadmiernie mocnego procesora. Chociaż w sumie wychodzi na to samoDzieki za szybką odpowiedź . Zależy mi na gwarancji wiec pozostane przy nówce, a czy przy połączeniu mojego procka z r9 380, ta grafika nie obciązy za bardzo CPU i czy gra bedzie grywalna ?
Zależy ile chcesz wydaćPrzekonałeś mnie , chyba zaryzykuje i kupie tego gtx 780. Jaki zasilacz byś proponował do tej karty ? Taki by nie stanowił dla niej zagrożenia - wcześniejsza karta właśnie przez zasilacz rozstała sie z tym swiatem.
7950 jest szybko od 270x, z kolei od konkurencji w tej cenie widzę GTX760, który jest pi razy oko taki sam, jak 7950.Ponawiam, budżet 650zł, karta używka, HD 7950 czy R9 270x?