Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
Menu

Register

Informacja o zamówieniach przedpremierowych złożonych u CDP Sp. z o.o.

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • …

Go to page

• 17
Next
First Prev 6 of 17

Go to page

Next Last
Wroobelek

Wroobelek

Mentor
Jul 20, 2020
@Kelebglin - do Silent Storma wraz z dodatkiem Sentinels wracam regularnie. Z tym, że do niedawna męczyłem się ze swoją pudełkową wersją mającą bardzo duże problemy na systemach mających współczesną ilość RAM - trzeba używać zmodyfikowanych exe-ków lub dedykowanych bibliotek, a nie wszystkie z kolei współpracują z polską wersją językową. @Mikolajus przypomniał mi, że przecież walcząc z tymi niedogodnościami parę lat temu na cdp.pl kupiłem wersję elektroniczną, która jest już odpowiednio poprawiona. Zapomniałem jednak, że ją mam, bo dawno nie zaglądałem na swoje konto.
W bibliotece mam również kilka opowiadań Lema, których utrata byłaby dla mnie bolesna. Poza tym moje dzieciaki ich jeszcze nie czytały, więc uznałem za stosowne je zabezpieczyć na dysku.

• RED Point
Reactions: AndrewXRW
doktor_fleck

doktor_fleck

Senior user
Jul 20, 2020
Ah, Silentstorm... Strasznie niedoceniana gra. Niesłusznie, moim zdaniem.

zi3lona

zi3lona

Moderator
Jul 20, 2020
Wroobelek said:
W bibliotece mam również kilka opowiadań Lema
Click to expand...
A możesz je pobrać w pdf? Bo u mnie Bajki robotów tylko epub, albo kindle.

AndrewXRW

AndrewXRW

Forum veteran
Jul 20, 2020
zi3lona said:
A możesz je pobrać w pdf? Bo u mnie Bajki robotów tylko epub, albo kindle.
Click to expand...
Raczej nie ma w innych formatach, bo u mnie też jest tak samo.
Na PC używam Calibre do czytania e-booków, można nim też konwertować książki m.in. na pdf.

• RED Point
Reactions: zi3lona
Mikolajus

Mikolajus

Forum regular
Jul 20, 2020
Kelebglin said:
Ale tak na serio, czy będzie grali w te stare gierki bądź czytali kolejny raz w formie cyfrowej Piekarę? Czy poprostu biadolicie nad tym z sentymentu ?
Click to expand...
Ha ha, zapewne to drugie, chociaż ciągle sobie obiecuję, że przesłucham wszystkie w kolejności chronologicznej, jak już wyjdą wszystkie, narazie trzeba czytać kolejno jak wychodzą.

A tak nieco nawiązując do tematu wątku, wie ktoś jak to jest, że CDP.pl ciągle jest dostępne?

AndrewXRW

AndrewXRW

Forum veteran
Jul 20, 2020
Mikolajus said:
Ha ha, zapewne to drugie, chociaż ciągle sobie obiecuję, że przesłucham wszystkie w kolejności chronologicznej, jak już wyjdą wszystkie, narazie trzeba czytać kolejno jak wychodzą.

A tak nieco nawiązując do tematu wątku, wie ktoś jak to jest, że CDP.pl ciągle jest dostępne?
Click to expand...
Stronę prowadzi Merlin Commerce Sp. z o.o.
Oprócz nazwy i adresu w stopce nic nie zmienili na stronie.
Pewnie czekają na ostateczne rozstrzygnięcia syndyka.

Ovan09

Ovan09

Fresh user
Jul 21, 2020
Sytuacja robi się interesująca. Na moje pytania, między innymi o przesłanie potwierdzenia zamówienia przez podmiot, który obecnie zajmuje się dystrybucją edycji kolekcjonerskich, otrzymałem odpowiedź, że muszą to skonsultować z działem prawnym. Warto dodać, że dojście do takiej konkluzji zajęło im 8 dni.

R

robaart

Forum regular
Jul 21, 2020
stronka cdp.pl od dawna nie ma nic wspólnego z CDP Sp. z o.o. http://cdp.com.pl/ domenę, sklep i profile w mediach społecznościowych kupił Merlin Commerce Sp. z o.o. i to oni teraz prowadza sklep internetowy

odnośnie zamówień to do mnie też przyszedł list od syndyka, dziwna sprawa, wysyłają wszystkim listy na to przecież też kosztuje, ciekawe czy tylko do tych co zakupili kolekcjonerkę czy tez zwykłą wersję a pewno takie osoby też były bo dodawali jako bonus ekskluzywny dla sklepu steelbook

licząc że sprzedali ?? 3 tys. kolekcjonerek czyli 775,98 zł x 3000 co daje ponad 2,3 mln złotych plus przedpłaty na normalne edycje i robi się całkiem pokaźna kwota

• RED Point
Reactions: Mikolajus
D

darcler

Senior user
Jul 27, 2020
Otrzymałem bardzo dziwnego maila, rzekomo od syndyka:
syndyk_cdp.jpg

Obstawiam, że jest to jakiś scam; zamiast oficjalnego listu poleconego przyszedł taki oto mail, gdzie domeną nadawcy jest archivio.pl (jakaś firma zajmująca się archiwizacją dokumentów), a adres reply-to znajduje się w domenie wp.pl. Do maila załączone są dwa dokumenty: pdf i rtf. Skan antywirusowy wprawdzie niczego nie wykrył, ale to nic nie znaczy. Tym bardziej, że oba te formaty plików tradycyjnie wykorzystywane są do roznoszenia nieproszonego kodu.

Pomijam już kwestię tego, skąd nadawca pozyskał mojego maila. Ktoś jeszcze coś takiego otrzymał, czy jestem jedynym szczęśliwym wybrańcem?

K

kubs

Senior user
Jul 27, 2020
Nowy mail od rzekomego syndyka:

1595857334221.png

Edit: ten sam mail, co kolega powyżej.

Last edited: Jul 27, 2020
Wroobelek

Wroobelek

Mentor
Jul 27, 2020
@kubs - coś Ci załącznik nie bangla.

Karesh

Karesh

Mentor
Jul 27, 2020
kancelaria_syndykow@wp.pl Co to za lipa? ;)

Webciu

Webciu

Fresh user
Jul 27, 2020
Również dostałem tego maila. Czy ktoś już wysyłał dokumenty do sądu?

T

toomex

Senior user
Jul 27, 2020
darcler said:
Otrzymałem bardzo dziwnego maila, rzekomo od syndyka:
View attachment 11053355

Obstawiam, że jest to jakiś scam; zamiast oficjalnego listu poleconego przyszedł taki oto mail, gdzie domeną nadawcy jest archivio.pl (jakaś firma zajmująca się archiwizacją dokumentów), a adres reply-to znajduje się w domenie wp.pl. Do maila załączone są dwa dokumenty: pdf i rtf. Skan antywirusowy wprawdzie niczego nie wykrył, ale to nic nie znaczy. Tym bardziej, że oba te formaty plików tradycyjnie wykorzystywane są do roznoszenia nieproszonego kodu.

Pomijam już kwestię tego, skąd nadawca pozyskał mojego maila. Ktoś jeszcze coś takiego otrzymał, czy jestem jedynym szczęśliwym wybrańcem?
Click to expand...
Ja również zostałem tym zaszczycony, ale nie wiem czy to scam. Reply to jest taki sam jak. e-mail na stronie CDP (w pliku oświadczenie).

W ogóle straszny chaos z tymi zamówieniami i dalej nie wiem co z tym robić.

Co z tego rozumiem:
CDP Sp z o.o. w upadłości w dalszym ciągu ma wierzytelność względem nas i Syndyk do nas pisze (myślę, że papierowy list, który dostałem jest legitny). De facto, jeżeli nie zgłosimy się do syndyka to jesteśmy zdani na dobrą wolę CD PROJEKTU.

CD PROJEKT SA/CD PROJEKT RED STORE sp. z o.o jako strona trzecia gwarantuje nam, że grę dostaniemy. Przy tym nie daje nam żadnego dokumentu, który by to potwierdzał. (Jakaś cesja, zobowiązanie imienne, cokolwiek?) Pisze do nas maile z tymi zapewnieniami i nie powołuje się przy tym na żaden nr faktury/zamówienia ani nawet nie zwraca się w mailu do mnie z imienia i z nazwiska. Dostarczenie gry to dobra wola CD PROJEKT i o ile chcę w nią wierzyć i chcę otrzymać grę to bezpieczniej czułbym się mając jakiś dokument, a nie mailowe zapewnienie wysłane do wielu. W klauzuli o przetwarzaniu danych jest jedynie mowa o jakimś "porozumieniu z CDP" (ktoś coś wie?). Na jakiej podstawie dostaniemy tę grę, to będzie cesja, darowizna?

Wygląda to tak jakby był straszny bałagan prawny i nawet u nich nikt nie wiedział co właściwie robić.
Te dziwne maile od "syndyka" nie pomagają.
Ktoś obeznany w prawie lub sprawie mógłby to jakoś rozjaśnić?

Ovan09

Ovan09

Fresh user
Jul 27, 2020
Mail od syndyka to nie scam. Wygląda na to, że CDPR nie posiada żadnego dokumentu, który by potwierdzał przekazanie realizacji zamówień od CDP Sp. z o. o. Od dwóch tygodniu próbuję uzyskać jakiekolwiek potwierdzenie, że oświadczenie CDPR o realizacji zamówień to nie jest rzeczywiście scam i jest jedna wielka cisza. Od tygodnia ponoć zajmuje się tym ich dział prany i jak widać nie potrafią nic wykombinować. Jak na razie jedyną informacją jaką udało mnie się od CDPR uzyskać jest to, że nie są w stanie umożliwić żadnej opcji śledzenia zamówienia. Napisałem jeszcze jednego maila z żądaniem przesłania niezwłocznie dokumentu potwierdzającego przekazanie realizacji zamówień dla CDPR pod rygorem zgłoszenia ich działań jako zmierzających do pokrzywdzenia wierzycieli. Zobaczymy czy będzie jakakolwiek odpowiedź.

Miło by też było jakby ktokolwiek z CDPR wypowiedział się oficjalnie, chociażby tutaj inaczej nie działa to dla nich na korzyść pod względem wizerunku i wiarygodności.

Last edited: Jul 27, 2020
  • RED Point
Reactions: Fantazjel and Webciu
Kelebglin

Kelebglin

Forum regular
Jul 28, 2020
Nie wiem czy było, ale PPE skontakowalo sie z redami odnosnie zamówień
www.ppe.pl

Cyberpunk 2077 i kwestia Edycji Kolekcjonerskiej. Syndyk wysyła wiadomość do graczy - mamy komentarz studia

Wielu naszych czytelników zamówiło Edycję Kolekcjonerską Cyberpunka 2077 i śledzi sprawę związaną z dostarczeniem produkcji w dniu premiery. Zapewne w...
www.ppe.pl www.ppe.pl

Ovan09

Ovan09

Fresh user
Jul 28, 2020
Kelebglin said:
Nie wiem czy było, ale PPE skontakowalo sie z redami odnosnie zamówień
www.ppe.pl

Cyberpunk 2077 i kwestia Edycji Kolekcjonerskiej. Syndyk wysyła wiadomość do graczy - mamy komentarz studia

Wielu naszych czytelników zamówiło Edycję Kolekcjonerską Cyberpunka 2077 i śledzi sprawę związaną z dostarczeniem produkcji w dniu premiery. Zapewne w...
www.ppe.pl www.ppe.pl
Click to expand...
Dalej ta sama śpiewka, z której nic nie wynika. Dalej brak jakiejkolwiek umowy, na podstawie której będą realizować zamówienia.

sebogothic

sebogothic

Forum veteran
Jul 29, 2020
Ja tam kupię na Steam jak człowiek zamiast tułać się po sądach.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
Jul 29, 2020
sebogothic said:
Click to expand...
Na Steam'ie nie kupisz fizycznej kolekcjonerki, a właśnie o to się rozwodzi z całą tą "aferą".

• RED Point
Reactions: AndrewXRW
AndrewXRW

AndrewXRW

Forum veteran
Jul 30, 2020
sebogothic said:
Click to expand...
Aż tak nie lubisz REDów, że nie kupujesz ich gier na GOGu?

• RED Point
Reactions: Wroobelek
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • …

Go to page

• 17
Next
First Prev 6 of 17

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.