Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin 3: Dyskusja na temat wymagań sprzętowych

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 287 of 396

Go to page

Next Last
D

Dunio333

Senior user
#5,721
Apr 17, 2015
A na takim wariacie pójdzie na wysokich? Czy raczej nie bardzo?

Intel Core i5-4460
8GB Ram
Radeon R9 280X

N

nikwlaz

Rookie
#5,722
Apr 17, 2015
skellig said:
Rozumiem, że chodzi Ci o GTX 660, a nie 670
Click to expand...
http://gigabyte.strefamarek.allegro.pl/gigabyte-geforce-gtx-750-ti-oc-2gb-ddr5.html
http://allegro.pl/msi-gtx670-pe-n670-pe-2gd5-oc-1306mhz-clock-asic-i5275836307.html

Chodziło mi o gtx 670;) Chyba że sprawdzasz tylko nowe produkty, a używane cie nie interesują to ok :)

L

locust789

Forum regular
#5,723
Apr 17, 2015
Witam! Potrzebuję rady kogoś kto lepiej zna się ode mnie nt. podzespołów oraz samego działania Wieśka. Czy przy takim PC pogram na przynajmniej średnich ustawieniach?

Procesor: Intel Core i5-4460 / 3.2GHz (wymieniam za starego E8400)
Karta graficzna: AMD Radeon HD 7850 2 GB
RAM: Corsair 4 GB DDR2 (+ dokupię chyba jeszcze kostkę 4 GB)

Pytanie to kieruję głównie z tego powodu, iż w wymaganiach http://pomoc.cdp.pl/hc/pl/articles/203788588 "najsłabsza" karta Radka na jakiej pójdzie W3 to HD7870. Czy oznacza to, że przy moim HD7850 nie mam czego szukać? Z tego co czytałem w internecie są to bardzo podobne karty, ale jednak byłym wdzięczny gdyby ktoś doradził mi konkretnie w tym przypadku. Z góry dzięki!
Pozdrawiam! :)

warzoch

warzoch

Forum veteran
#5,724
Apr 17, 2015
Nie sugeruj się pomocą CDP.PL - gra z powodzeniem pójdzie na słabszych kartach od sugerowanych w tych pseudo-wymaganiach :)

• RED Point
Reactions: radkowksi
Nars

Nars

Moderator
#5,725
Apr 17, 2015
warzoch said:
Nie sugeruj się pomocą CDP.PL - gra z powodzeniem pójdzie na słabszych kartach od sugerowanych w tych pseudo-wymaganiach
Click to expand...
Przestań proszę sugerować ludziom, że gra pójdzie im na sprzęcie niespełniającym minimalnych wymagań. Na tą chwilę jedynym wyznacznikiem jaki posiadamy są oficjalne wymagania. Po premierze nie zabraknie testów mierzących wydajność gry na różnych konfiguracjach, wtedy będzie można wyciągać obiektywne wnioski.

• RED Point
Reactions: Mengaard, szypek26, shad79 and 5 others
warzoch

warzoch

Forum veteran
#5,726
Apr 17, 2015
Sugeruje to co trzeba brać na logiczny rozum. Sam pomyśl Nars, czy te wymagania nie są śmieszne i mało spójne? Są i to bardzo. Zgadzam się z poczekaniem do testów, aczkolwiek jestem pewien, że mnóstwo graczy ze słabszymi kartami w W3 pogra.

Nars

Nars

Moderator
#5,727
Apr 17, 2015
warzoch said:
Sam pomyśl Nars, czy te wymagania nie są śmieszne i mało spójne?
Click to expand...
Nie.

warzoch said:
aczkolwiek jestem pewien, że mnóstwo graczy ze słabszymi kartami w W3 pogra.
Click to expand...
Nie możesz być pewien, póki nie pojawią się testy. Możesz być co najwyżej głęboko przekonany, ale to nijak nie uprawnia Cię do wprowadzania ludzi w błąd.

Last edited: Apr 17, 2015
  • RED Point
Reactions: Mengaard, szypek26, Szincza and 1 other person
warzoch

warzoch

Forum veteran
#5,728
Apr 17, 2015
To poczytaj i przemyśl, bo śmieszne jest to co napisałeś ;) W tych wymaganiach są dziury i to bardzo dobrze widoczne nawet dla laika w temacie sprzętu :)

Nars

Nars

Moderator
#5,729
Apr 17, 2015
@warzoch

Cieszę się niezmiernie, że dostarczyłem Ci rozrywki. Tak czy siak, mam nadzieję, że wszystko jasne i powstrzymasz się od takich porad.

Dzięki.

• RED Point
Reactions: Mengaard, szypek26 and warzoch
A

Ant15tarrr

Rookie
#5,730
Apr 17, 2015
Ale przez Twoje "porady" ktoś może wydać ciężko zarobioną kasę, wierząc, że jego sprzęt uciągnie grę. Wielce prawdopodobne, że tak się nie stanie, a wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów.

warzoch

warzoch

Forum veteran
#5,731
Apr 17, 2015
Spokojnie Nars, szanuje czyjeś prośby i się do twojej przychylam.

Pan u góry - nic nie jest wielce prawdopodobne, wielce niepewne bym prędzej powiedział ;)

Z

zamiatam

Rookie
#5,732
Apr 17, 2015
locust789 said:
Pytanie to kieruję głównie z tego powodu, iż w wymaganiach http://pomoc.cdp.pl/hc/pl/articles/203788588 "najsłabsza" karta Radka na jakiej pójdzie W3 to HD7870. Czy oznacza to, że przy moim HD7850 nie mam czego szukać? Z tego co czytałem w internecie są to bardzo podobne karty, ale jednak byłym wdzięczny gdyby ktoś doradził mi konkretnie w tym przypadku. Z góry dzięki!
Click to expand...
Specyfikacje podane przez CDP są nielogiczne tak więc nie dziwota, że można się zamotać. Generalnie twoja karta ma 2 giga ramu i obsługuje Directx 11, a skoro tak to zgodnie z tym co napisał CDP karta spełnia wymagania, a że nie ma jej wśród wymienionych to inna kwestia bo i GTX580 wersji 3 giga też nie ma wymienionej, a jest lepsza od minimalnie zalecanej czyli GTX660. Komunikat CDP jest po prostu niespójny. U Ciebie to problemem może być raczej brak pamięci RAM aniżeli karta graficzna. Ramu możesz nie przeskoczyć bo jednak 4 giga dzisiaj to mało. Sam system zeżre Ci około 1,5 giga. Musiałbyś chyba system w trybie awaryjnym włączać albo z dyskietki bootować ... No i musisz mieć system postawiony na 64 bity bo tego też nie przeskoczysz.

• RED Point
Reactions: warzoch
D

DrugFreePL

Senior user
#5,733
Apr 17, 2015
Uważam, że wymagania są nieco zawyżone, i to w cale nie jest zła informacja przecież! :) Ale rzeczą jasną jest, że dobrze mieć sprzęt spełniający i przebijający wymagania minimalne czy zalecane (zależy w co celujemy) o tak, dla pewności i spokoju ducha :) Ja mam nadzieję, że ze swoim :
Intel Core I7 4790
GTX 970
8 GB RAM

Dam radę pograć w Ultra na 50-60 FPS? Ostatnie newsy na to wskazują.

Rustine

Rustine

Mentor
#5,734
Apr 17, 2015
DrugFreePL said:
Dam radę pograć w Ultra na 50-60 FPS? Ostatnie newsy na to wskazują.
Click to expand...
Nieprawda, wskazują na ultra w 60FPS przy GTX 980. 970 wystarczy na 30, ale na 60 liczyć nie można.

D

Dalhi

Forum veteran
#5,735
Apr 17, 2015
Różnice w testach gier pomiędzy GTX 980 a 970 sięgały do 20%. Więc z tymi 30 fpsami bym nie przesadzał :p.
Zakładając, że doniesienia o tych 60 fpsach w ultra są prawdziwe :p

Z

zamiatam

Rookie
#5,736
Apr 17, 2015
http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2438&gid2=1700&compare=geforce-gtx-970-4gb-vs-geforce-gtx-980-4gb

Różnice między tymi kartami są niewielkie. Na oko to będzie jakieś, 5-10 fps nie więcej.

PATROL

PATROL

Moderator
#5,737
Apr 17, 2015
Ale w Novigradzie na 980 były spadki do około 40. Poza tym monitory mają zwykle 60Hz więc na 50, 40 FPS może zdarzać się tearing, lepiej blokować na 30.

D

Daniel_Abatemarco

Rookie
#5,738
Apr 17, 2015
PATROL said:
Poza tym monitory mają zwykle 60Hz więc na 50, 40 FPS może zdarzać się tearing, lepiej blokować na 30.
Click to expand...
Nie takie numery z G-Synciem :)

PATROL said:
Którego posiadają 2, może 3 modele monitorów.
Click to expand...
Aż trzy. Bodajże Asus RoG i 2 Acer'y.

PATROL

PATROL

Moderator
#5,739
Apr 17, 2015
Którego posiadają 2, może 3 modele monitorów.

Z

zamiatam

Rookie
#5,740
Apr 17, 2015
PATROL said:
Poza tym monitory mają zwykle 60Hz więc na 50, 40 FPS może zdarzać się tearing, lepiej blokować na 30.
Click to expand...
Ja tam mam starego poczciwego CRTka którego na żaden złom LCD/LED bym nie wymienił. Żadnych opóźnień, kątów widzenia, rozdzielczości natywnej, martwych pikseli i innych nowoczesnych udziwnień.

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 287 of 396

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.