Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
Menu

Register

Wiedźmin 3 - Wygląd Geralta

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • …

Go to page

• 176
Next
First Prev 60 of 176

Go to page

Next Last
M

Mal

Forum veteran
#1,181
Jul 12, 2014
Na obrazku wyżej Geralt ma brodę?

Szincza

Szincza

Moderator
#1,182
Jul 12, 2014
Mal said:
Na obrazku wyżej Geralt ma brodę?
Click to expand...
Ma.
http://www.nexusmods.com/witcher2/mods/693/?

C

crass2012

Senior user
#1,183
Jul 12, 2014
Rustine said:
Aha, zupełnie inną, czyli wygolone skronie całkiem, a nie na krótko.
Raison ma rację, wszyscy zaczynają wyglądać jak seksbomby. Chociaż Geralt w jedynce był paskudny, a nie przystojny.
Click to expand...
Jakbyś dobrze się przypatrzył a nie tylko rzucił okiem, zauważyłbyś, że Ragnar z Vikings ma zapleciony warkocz.

edit.
W najnowszych gameplayach widać jedną dużą poprawę - Geralt ma białe włosy i brodę - cecha bardzo charakterystyczna Białego Wilka - zanik pigmentacji owłosienia i skóry - albinizm w pewnym stopniu . Wcześniej miał szare włosy i czarne włoski na brodzie - WTF???

Last edited: Jul 12, 2014
Swooneb

Swooneb

Mentor
#1,184
Jul 12, 2014
Mam nadzieję, że Geralt nie będzie miał idealnie kwadratowej twarzy w dniu premiery, bo im nowsza twarz Geralta z W3 tym jej bliżej do kwadratu. Cieszyłbym się z odwrotnej pretensji tendencji(T9 -.-'), kształt twarzy z trailera VGX podobał mi się najbardziej, nie miał ani wysuniętej szczęki ani policzków Marlona Brando.

View attachment 4733
View attachment 4734

Attachments

• the-unbelievable-story-of-why-marlon-brando-rejected-his-1973-oscar-for-the-godfather.jpg
    the-unbelievable-story-of-why-marlon-brando-rejected-his-1973-oscar-for-the-godfather.jpg
    17.3 KB Views: 38
  • qBU.jpg
    qBU.jpg
    29.6 KB Views: 401
Last edited: Jul 15, 2014
  • RED Point
Reactions: RockPL.516, Wroobelek, damiandabrowka and 3 others
K

karlos87

Senior user
#1,185
Jul 13, 2014
Totalny Marlon. Tutaj twarz zupełnie mi się nie podoba. Geralt jest szczuplejszy na twarzy.

PATROL

PATROL

Moderator
#1,186
Jul 13, 2014
Mam nadzieję, że do czasu premiery twarz nie będzie już zbytnio zmieniana, bo bardzo pasuje do Geralta, jakiś znak świeżości jest, a wciąż jest bardzo podobna nawet do tej z W1 (dzięki za porównanie @szincza, bardzo ładnie to widać, że jakby ten na dole się zezłościł, to by się mało różnił). Faktycznie jednak, co do tej żuchwy, mogłaby się zmienić, ale płakał nie będę jak zostanie już taka jak jest. Może przy takiej lepiej działa mimika?

Tak poza tym:

Last edited: Jul 13, 2014
M

Mal

Forum veteran
#1,187
Jul 16, 2014
Na forum międzynarodowym wrzucono fajną przeróbkę twarzy Geralta (jak było, to przepraszam!)

View attachment 4783

Attachments

• t3RNIoY.jpg
    t3RNIoY.jpg
    81.1 KB Views: 111
  • RED Point
Reactions: Lotherien, SMiki55, zwihr and 13 others
raison d'etre

raison d'etre

Forum veteran
#1,188
Jul 16, 2014
Na interze też jak widzę mało komu przypadła do gustu ta wersja Geraltowego pyska. Zbyt okrągły, rumiany, pospolicie urodziwy. Zbyt masowy.
Może redzi udostępnią różne wersje modelu po premierze gry, by moderzy mogli dokonać drobnych korekt. Komu nie będzie pasował domyślny wiedźmin, to sobie zainstaluje moda i będzie już bardziej szczęśliwy.
Ja bym go może aż tak bardzo nie odchudzał jak na powyższym obrazku i odcień skóry raczej bardziej szary niż taki przypudrowany. Kierunek dobry, ale odrobine za daleko.

C

crass2012

Senior user
#1,189
Jul 16, 2014
Nie no faktycznie Geralt się zrobił pucałowaty. Ta przerobiona wersja ma przy tym bielsze włosy i w końcu bladą twarz. Twórcy koniecznie muszą rzucić na to okiem. To jest najlepszy Geralt jakiego widziałem w grach.

• RED Point
Reactions: B_l_a_d_y and Adevar
Q

Qyzu_

Rookie
#1,190
Jul 16, 2014
Ten pierwszy z lewej jest świetny. Bielsza i wyrazistsza broda oraz wklęsłe policzki dodają mu powagi.

• RED Point
Reactions: Tarnum777, Swooneb and Fifu
Rustine

Rustine

Mentor
#1,191
Jul 16, 2014
raison d'etre said:
Może redzi udostępnią różne wersje modelu po premierze gry, by moderzy mogli dokonać drobnych korekt. Komu nie będzie pasował domyślny wiedźmin, to sobie zainstaluje moda i będzie już bardziej szczęśliwy.
Click to expand...
Akurat w tym przypadku problemu nie ma, bo do tekstur zawsze i w każdej grze jakimś sposobem się można dostać. Modele i ich rozszerzenia to już grubsza sprawa, natomiast wspomniane tekstury zawsze są w formacie dds lub innym powszechnym.
Dlatego mówiłem, że się o wygląd Geralta nie obawiam, bo poprawienie włosów i karnacji to pikuś, odchudzić wizualnie też go można za pomocą tekstury.

• RED Point
Reactions: AndrewXRW
PATROL

PATROL

Moderator
#1,192
Jul 16, 2014
Tak, ta przeróbka jest świetna, bez dwóch zdań. Bardziej przypomina siebie z Killing Monsters. Białe brwi pomimo obaw niektórych wcale mu charakteru nie odejmują. Ale oczu jednak bym mu nie zmieniał, w końcu są dziwne, ale nie świecące, bardziej mi się domyślne podobają.

Swooneb

Swooneb

Mentor
#1,193
Jul 16, 2014
Ten pierwszy z lewej rzeczywiście bardzo fajny, chciałbym podobnego zobaczyć w grze.

• RED Point
Reactions: Tarnum777, Adevar, robert70r and 2 others
robert70r

robert70r

Mentor
#1,194
Jul 16, 2014
@ up i ja też nie mówię "nie". :)

M

Mal

Forum veteran
#1,195
Jul 16, 2014
Ja tylko chciałem powiedzieć, że ten Gerwant, co podrzuciłem go jest w ogóle najbliższy moim wyobrażeniom postaci - szczupły (Milva stwierdziła, że był zdaje się chudy, ale jedna żyła), drapieżny, męski (ale nie klasycznie przystojny) i groźny.

Niestety, nowy Geralt jest spuchnięty (w jedynce i powiedzmy dwójce był jeszcze normalnej postury, w trójce wygląda, jakby wyszedł z założenia "Po pierwsze zwiększ masę") i nijaki.

• RED Point
Reactions: SMiki55
C

crass2012

Senior user
#1,196
Jul 16, 2014
Rustine said:
Akurat w tym przypadku problemu nie ma, bo do tekstur zawsze i w każdej grze jakimś sposobem się można dostać. Modele i ich rozszerzenia to już grubsza sprawa, natomiast wspomniane tekstury zawsze są w formacie dds lub innym powszechnym.
Dlatego mówiłem, że się o wygląd Geralta nie obawiam, bo poprawienie włosów i karnacji to pikuś, odchudzić wizualnie też go można za pomocą tekstury.
Click to expand...
Jeśli chcesz zmieniać wygląd postaci w grach tylko teksturą bez ruszania modelu to powodzenia... oh wait W1: PBW ;)

Przeróbka z lewej i prawej różni się tylko brakiem brody.

E

Eskadro

Forum veteran
#1,197
Jul 16, 2014
Edycją tekstury i mapy światła można uzyskać wiele nawet bez ingerencji w model.

Last edited: Jul 16, 2014
  • RED Point
Reactions: SMiki55 and AndrewXRW
C

crass2012

Senior user
#1,198
Jul 16, 2014
Eskadro said:
Edycją tekstury i mapy światła można uzyskać wiele nawet bez ingerencji w model.
Click to expand...
Przy twoich pracach do W1 to trzeba jasno powiedzieć, że to jest 100% prawda.

Obawiam się, że przy obecnym zaawansowaniu i szczegółowości modeli RedEngine jest już to niemożliwe.

SamsonMiodek

SamsonMiodek

Senior user
#1,199
Jul 18, 2014
Mal said:
Na forum międzynarodowym wrzucono fajną przeróbkę twarzy Geralta (jak było, to przepraszam!)
View attachment 4783
Click to expand...
W książce co prawda Geralt brody nie nosił, ale trzeba przyznać, że tutaj wygląda nienajgorzej i ja np. wiem już, że wiedźmak, którym będę pomykał w grze będzie zarośnięty :)
Co do samej przeróbki twarzy - zdecydowanie najbardziej odpowiada mi ta po lewej (chociaż jeśli zostanie model zaproponowany przez Redów tez nie będę rozpaczał). Geralt wygląda tu na bardziej zmęczonego, jest bledszy i przede wszystkim wygląda starzej.

Czytając forum nieraz odniosłem wrażenie, że wiele osób wyobraża sobie Geralta jako hożego młodziana w kwiecie wieku (tyle tylko, że z białymi włosami i nieco bladego). Tymczasem Geralt nie dość, że jest - powiedzmy to sobie szczerze - stary, to jeszcze przeżył i widział w życiu o wiele więcej zła i okropieństw niż widzieć i przeżyć się powinno. I to wszystko powinno na jego twarzy zostawić swoje piętno.
Jasne, wiem, że wiedźmin jest mutantem, więc proces starzenia przebiega dużo wolniej itd., ale mimo to twarz młodziaka mi do niego nie pasuje (to był w zasadzie mój jedyny zarzut co do modelu facjaty Geralta w "dwójce" - wyglądał zbyt młodo). Czytając Sagę zawsze wyobrażałem sobie wiedźmina jako człowieka w pewien sposób zmęczonego życiem, a nie tryskającego wigorem. Stąd też model po lewej pasuje jak dla mnie do Geralta bardziej, niż to co zaproponowali nam Redzi.

• RED Point
Reactions: RockPL.516
Rustine

Rustine

Mentor
#1,200
Jul 18, 2014
Geralt w dwójce wyglądał młodo? Ilość zmarszczek, porów i blizn na twarzy zdecydowanie nie odejmowała mu wieku. Przecież teraz już wygląda młodziej.

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • …

Go to page

• 176
Next
First Prev 60 of 176

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.