Problemy z grą - Windows 7

+
Mam problem z zainstalowaniem patcha na windows 7 x64. Chodzi o ten problemSetupNew\setup.cpp (135)PAPP:pVENDOR:pGUID:$@Windows Vista Service Pack 1 (7601) Non IE/Netscape 1.0Zrobiłem wszystko co jest tam napisane i tak nie działa, wiecie może co jeszcze mogę zrobić?

Witam.Mój problem dotyczy Wiedźmina w wersji 1.5 zainstalowanego na laptopie Lenovo IdeaPad Y550. Ogólnie gra działa bez zarzutów, jednak często zawiesza się przy wczytywaniu poziomu lub zapisywaniu gry (okienko "Program The Witcher przestał działać"). Jest to uciążliwe, a czasem prowadzi nawet do niemożliwości przejścia gry. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.Pozdrawiam.Parametry mojego laptopa:system Windows 7 32 bitprocesor Intel Core 2 Duo T6600 2,2 GHzgrafika GeForce GT 240M4 GB RAM

Też tak miałem na podobnym laptopie, w miejscach gdzie najczęściej gra się zawiesza (Wyzima handlowa, baza salamandry itp.) zmniejsz rozdzielczość, jakość, cieni, tekstur itd. na minimum, przejdź ten fragment gry i znowu zmień na high czy tam medium ;) Trochę uciążliwe ale Ja tek przeszedłem Wiedźmina na moim pierwszym laptopie, kiedy byłem na wakacjach ;)

Dzięki za odpowiedź, choć miałem nadzieję, że jest jakiś patch lub można coś w systemie ustawić, aby rozwiązać ten problem :)

No, jakbyś miał kartę ATI to mógłbyś pogrzebać w CCC, ale nie wiem jak to jest z GF, bo miałem tylko raz GF 9800 i to jeszcze jeden dzień (komputer mi wybuchł... lepiej nie pytaj...) BTW: Laptopy się szybko grzeją przy grach, możesz spróbować go ochłodzić ;)

Daveed93 said:
To ja jeszcze tylko scalę z odpowiednim tematem.I na przyszłość dobrze jest najpierw rozejrzeć się czy już nie ma tematu do którego można sie dopisać zamiast zakładać nowy :)

Witajcie,Najmocniej przepraszam, jeżeli taki temat już przewinął się przez forum. Mianowicie: ostatnio gra Wiedźmin - Edycja Rozszerzona zaczęła się wyłączać podczas instalacji. Chciałem ją zreinstalować, więc ją usunąłem. Problem w tym, że z listy nie zniknęła. Większość plików została usunięta, resztę musiałem usunąć ręcznie. Teraz chciałem ją zainstalować - ok, czytnik czyta moją płytę, ale nie mogę uruchomić instalatora. Po prostu ładuje się... i nic.Czy zna ktoś może odpowiedź na mój problem?Serdecznie z góry dziękuję,Qesitam

Qesitam said:
Witajcie,(...)Serdecznie z góry dziękuję,Qesitam
To zależy w jaki sposób usunąłeś grę. Jeżeli po prostu wywaliłeś folder z grą, to nic dziwnego że nie działa. I nie zadziała dopóki nie wywalisz wpisów z rejestru. A jeżeli odinstalowałeś prawidłowo (np przez 'dodaj/usuń programy' z panelu sterowania) to spróbuj poczytać tu:http://www.cdprojekt.pl/support/game/895/Wiedzminlub skontaktować się z pomocą techniczną poprzez formularz zawarty również na podanej stronie :)btwscaliłem z odpowiednim tematem ;)

kupiłem sobie nowego laptopa i ochoczo sięgnąłem po Wiedzmina...jednak od dwóch dni próbuję uruchomić wiedzmina na systemie windows 7 64bit , próbowałem wszystkich metod, które znalazłem w sieci, n forach itp.i nic....cała radość z nowego sprzętu prawie prysnęła - poprzedni komp był z słaby na wiedzmina.moj sprzęt Asus n53 SV i5 2410 2,3 ghz, grafika Geforce 540m 1gb ramproszę o pomoc.....help me please

Ja mam również pytanie, ale chodzi o płynność gry. Chodzi mi o to, że mojemu bratu, który ma słabszy sprzęt ode mnie Wiedźmin chodzi na maksymalnych detalach, a mi w pewnych momentach (na przykład gdy jest dużo ognia na ekranie) slajduje, pomimo, że nie mam ustawionego wszystkiego na max. Mój sprzęt:Intel Core i3 330M (2,13 GHz)Mobility Radeon 5650 (mój brat ma również laptopa ze słabszą kartą grafiki i prockiem bodajże)4GB pamięciJednak mam Windowsa x64, który nie wykrywa 1GB pamięci, widoczne są tylko 3. Jak myślicie, to może być przyczyną? Bo niedługo mam zamiar tak czy inaczej zainstalować wersję x84.

witaj przepraszam jeśli to pytanie już było.mam wersje podstawowa wiedźmina i chce zauktalizować ER ale pokazuje mi że nie mam jakiejś paczki językowej z językiem zainstalowanej gry. co mam robić. please help me

Tu masz polską paczkę językową:http://www.sciagnij.pl/programy/p/Gry-Fabularne-RPG-Wiedzmin__Edycja_rozszerzona/4407I nie ten temat ;)

Cześć,Nagle, ni z tego, ni z owego zaczął mi na moim lapku ciąć (niezależnie od wybranych detali) Wiedźmin ER.Inne gry działają OK.Miałem zainstalowanego moda Scrabbard, działało elegancko. Jak zaczęło ciąć, to pomyślałem, że to wina moda i go usunąłem ale nic to nie zmieniło.Pomożecie?Mój laptop to Acer 5820TG.Jego specyfikacja:Intel Core i3-380M, 2.53GHzRadeon HD6550M4 GB RAMWindows 7 Home PremiumUruchomienie w trybie zgodności z Windows XP SP3 nie pomaga.

Witam,Mój system to Windows 7 x64, mój sprzęt: AMD Phenom II x4, 4GB RAM, Radeon HD4890. Mam następujący problem:Gra w wersji podstawowej instaluje się i działa poprawnie (tryb zgodności XP SP3, wyłączone kompozycje wizualne i pulpitu, wgrane nowe sterowniki Tages). Bez problemu instalują się patche 1.1a, 1.2 i 1.3. Wszystko wyświetla się i działa prawidłowo.Problem pojawia się po aktualizacji gry do wersji rozszerzonej. Podczas wczytywania pierwszej lokacji ładowanie zostaje przerwane i pojawia się komunikat Windows o błędzie. Widzę również problemy w menu: w głównym menu obok opcji menu jest czarne tło (w wersji podstawowej była tam grafika ale może tak ma być). Przy wyborze nowej gry na ekranie wyboru podstawowej przygody lub innych przygód zamiast grafik widzę czarne kwadraty. Wgranie patcha 1.5 nie pomaga. Wgrane są najnowsze sterowniki do karty graficznej.Czy ktoś wie, w czym może być problem?

Witam!

Mam problem z Wiedźminem ER. Po pewnym czasie grania "wyrzuca" mnie do pulpitu i wyskakuje napis "program thewitcher przestał działać". Mam Windowsa 7(32-bit). Zainstalowałem patcha 1.5, zainstalowałem tagessetup, uruchamiałem jako administrator, skontaktowałem się z Pomocą Techniczną, ale nic to nie dało. Może ktoś mi pomoże rozwiązać ten problem?

PS: Wiedźmina 2 i działa poprawnie. Sprawdzałem jeszcze też pamieć RAM, kartę graficzną i spójność plików systemu operacyjnego.

Mój problem wygląda następująco, gra notorycznie i bez żadnych zapowiedzi wychodzi do pulpitu i częstuje mnie komunikatem o tym że program przestał działać, dzieje się to zazwyczaj gdy zapisuje grę/ładuje jakiś teren, ostatnio nawet po odbyciu medytacji.

Nie ma jakiejś konkretnej zasady, czy to po 5 czy 40 minutach gra po prostu musi wyjść do pulpitu, Ot tak.
Dodam że wcześniej nie miałem tego problemu (ale było to już dosyć dawno więc nabrałem ochoty aby odświeżyć sobie wspomnienia),
sterowniki od grafiki (GeForce 9600) są zaktualizowane, używam Windows 7 w wersji Ultimate.

Próbowałem uruchomić wieśka w trybie zgodności z xp ale nie zauważyłem żadnej różnicy, grę również updatowałem do najnowszej wersji.

Da się coś z tym zrobić?

@down temat przeglądałem niestety nie było żadnego odzewu na temat podobnego problemu

Scaliłem z odpowiednim tematem.
Spróbuj przejrzeć ten temat, może znajdziesz tu rozwiązanie swojego problemu.
Ewentualnie zawsze możesz skontaktować się z pomocą techniczną za pomocą formularza:
http://www.cdprojekt.pl/support/game/895/Wiedzmin

Zatoichy said:
Mój problem wygląda następująco, gra notorycznie i bez żadnych zapowiedzi wychodzi do pulpitu i częstuje mnie komunikatem o tym że program przestał działać, dzieje się to zazwyczaj gdy zapisuje grę/ładuje jakiś teren, ostatnio nawet po odbyciu medytacji.

Nie ma jakiejś konkretnej zasady, czy to po 5 czy 40 minutach gra po prostu musi wyjść do pulpitu, Ot tak.
Dodam że wcześniej nie miałem tego problemu (ale było to już dosyć dawno więc nabrałem ochoty aby odświeżyć sobie wspomnienia),
sterowniki od grafiki (GeForce 9600) są zaktualizowane, używam Windows 7 w wersji Ultimate.

Próbowałem uruchomić wieśka w trybie zgodności z xp ale nie zauważyłem żadnej różnicy, grę również updatowałem do najnowszej wersji.

Da się coś z tym zrobić?

@down temat przeglądałem niestety nie było żadnego odzewu na temat podobnego problemu

Mam dwa ewentualne rozwiązania:
1. Jeśli masz co najmniej 4GB RAMU (ew. 3GB), spróbuj tego:
Pytanie: Gra co jakiś czas wykrzacza się do pulpitu, najczęściej dzieje się to podczas dłuższych sesji z grą.
Odpowiedź: Problem z płynnością i stabilnością działania może być związany z niewystarczającą ilością zasobów przypisywanych dla gry. Pomóc może w takiej sytuacji zwiększenie ilości pamięci, która może zostać przypisana do jednego procesu:

Zmiany takiej można dokonać stosując parametr IncreaseUserVA:

1) Proszę otworzyć menu "START" i przejść do "Wszystkie Programy", a następnie "Akcesoria"
2) Kliknąć prawym przyciskiem myszy na "Wiersz polecenia"
3) Z menu wybrać polecenie "Uruchom jako Administrator"
4) W okienko Wiersza Poleceń wpisać komendę: bcdedit /set IncreaseUserVA 3072

5) Komendę zatwierdzić klawiszem ENTER
6) Uruchomić ponownie komputer

Aby cofnąć zmiany, należy wykonać podane powyżej czynności, ale jako wartość parametru wpisać 2048. Całość polecenia powinna wyglądać następująco: bcdedit /set IncreaseUserVA 2048.

2. Jeśli masz program do wirtualnych napędów(np. Deamon Tools) to wyłącz je.

Jeśli coś z tego zadziała daj znać ;)

Niestety problem leży gdzieś indziej, pierwsze co próbowałem to właśnie wyżej wymieniony sposób (jednak cmd twierdzi uparcie że komenda bcdedit /set nie istnieje, nie wiem jak na wien7 ale po prostu ta komenda nie działa, tak uruchamam konsole jako admin).
Zmniejszenie wszystkich możliwych detali do minimum, uruchomienie gry jako administrator, cały czas ten sam problem czyli wyjście gry do pulpitu.

Zauważyłem teraz że dzieje się to jednak najczęściej przy zapisywaniu gry.

O ile dobrze pamiętam, dla XP było inne polecenie, ale niespecjalnie mam teraz czas, żeby ci podać linka. Gdzieś na forum jest na pewno, w googlach też będzie. Znajdziesz sobie...? :)

Top Bottom