Nie śledzę tego tematu od dawna, i nie chce mi się przekopywać wszystkiego, jestem zbyt leniwy. Czas wylać żale. A nie mówiłem, odgrzewany kotlet, wiedźmin 2,5, bo obecnie DAI wygląda lepiej...
http://imgur.com/a/K3uFC
Grałem w Inkwizycję, co prawda jeszcze na starej karcie, ale nie uważam, aby Wiedźmin wyglądał gorzej. W DA:I nie ma cyklu dobowego, świat jest totalnie pusty, poza wątkiem głównym nie ma w nim nic. Npc stoją jak kloce, tylko grupy przeciwników chodzą od punktu do punktu. Brak zmiennych warunków atmosferycznych. Okropne widoki, do tego stopnie, że bez problemu można było poznać, gdzie mapa się kończy. Zasięg rysowania też chyba znacznie niższy niż w Wiedźminie.
Kolory W Dragon Age i Wiedźminie są jakie są, ale gry wyglądają całkiem inaczej. W Inkwizycji projektanci świata nie wiedzieli chyba jaki klimat chcą uzyskać i wyszło, że nie uzyskali żadnego. W Wiedźminie po kilku sekundach wiemy, w co celowali twórcy, wiemy, gdzie jesteśmy, a świat przedstawiony i jego wizja są spójne i piękne.
Samo porównanie barw jest śmieszne. Wiedźmin ma takie barwy, jakie mieć powinien. Widziałem do tej pory w Wiedźminie wszystko, od przepięknych widoków sadów i gór w pełnym słońcu, po totalny mrok i przygnębiające jesienne klimat.