Aktualizacja 11.6 — lista zmian

+
Powinny się generować 1 co 12 godzin czy coś koło tego. Chyba że wyłożysz złoto (w sensie waluty w grze) to ci się natychmiastowo załaduje nowe.

Lexor

Forum veteran
Mi to "wydarzenie" zupełnie nie działa.
Najpierw "czas nowego zadania" doszedł do zera i nic się nie pojawiło, więc "kupiłem", ale nie zalicza zagrywanych kart.
Mam tylko kategorię "łatwe", inne nie są aktywne.

Normalne się odblokowują na poziomie 5 a trudne na 15... Ale u mnie też te łatwe się nie odblokowały, dopiero jak wykupiłem się pojawiły i w sumie działają...

Również nie zalicza mi zadań z cyklu letniego.

Mnie zalicza, ale nie wszystkie... niektóre są zaliczane z opóźnieniem, a niektóre się chyba zaliczają tylko przy wygranych rozgrywkach (mimo, że nie ma tej informacji w opisie zadania) :/

A żadnego zadania Ci nie zalicza? Czy właśnie tylko niektórych?

Wprowadzenie cyklu sezonowego jest jak najbardziej na plus. Ale żeby to miało "ręce i nogi" rozgrywki cyklu sezonowego powinny mieć osobną rozgrywkę rankingową, wktórej można użyć tylko i wyłącznie kart z sezonu np. letniego. W obecnej formie tworzenie talli, opartej o karty danego sezonu, służy tylko temu, aby wykonać zadania sezonowe. Tak stworzona talia, ze względu na ograniczoną pulę kart, ma raczej kiepskie szansę na wyrównany mecz z talią z "obecnej mety" co sprawia, że granie talią sezonową będzie nam zaniżać ranking.

Pierwszy kontakt z nowym systemem pozytywny. Co prawda jest to trochę minigra w grze, a nie krok do przodu, ale lepsze to niż całkowita niemożność grania.
Stworzyłem pod zadania 3 talie, nie głowiąc się szczególnie. Jako-tako zadziałały, 2/3 gier wygrałem (Renfri too stronk). U przeciwników widziałem też dawno niewidziane karty jak Cyklop (pod Biesy, mocna kontrola). Grało się jak najbardziej przyjemnie.
Skoro dla aktywnego gracza chcącego wykonywać misje zwiększy się ilość tworzonych talii przydałaby się możliwość tworzenia gotowych szablonów ustawień dowódca - plansza - muzyka - rewers - moneta (każdorazowe ustawianie może znużyć).

To trzeba wygrywać rozgrywki rankingowe z tymi kartami z Cyklu, żeby zaliczało zadania?

fajnie, że można zmieniać zadania wydając fragmenty kart

Edit: Ach!! trzeba wygrywać ranki z tymi kartami...Opisane jak byk po kliknięciu w literkę "i" Po prawej stronie na dole opisu Cyklu

Last edited:
nie działają mi kontrakty "łatwe", a Wam? karty z edycji Wiedźminów...
U mnie nie zaliczyło zadania związanego z kartami potworów z krwawej klątwy. A grałem partię wampirami, większość mojej talii była z tego dodatku. I wygrałem rozgrywkę rankingową.

Last edited:
Wydaje mi się, że niektóre zadania są zbugowane i się nie zaliczają (też zadanie z Wampirami i kartami Krwawej Klątwy mi się nie zaliczają).

Dla odmiany zadania dotyczące dodatku Wiedźminów działają bez problemu (oczywiście w rozgrywce rankingowej).

Wydaje mi się, że niektóre zadania są zbugowane i się nie zaliczają (też zadanie z Wampirami i kartami Krwawej Klątwy mi się nie zaliczają).

Dla odmiany zadania dotyczące dodatku Wiedźminów działają bez problemu (oczywiście w rozgrywce rankingowej).
Mnie wczoraj zaliczyło zadanie z wampirami z krwawej klątwy. I to w ramach przegranej rozgrywki rankingowej. Może to to chodzi - pewne zadania trzeba robić na wygranych bitwach, a inne na przegranych? :ROFLMAO:

Też miałem w pewnym momencie taką teorię, ale gdy spróbowałem ją przetestować, to się nie sprawdziła :/ więc nie wiem o co tu chodzi :D

Odświeżę temat z racji tego, że nie doczekaliśmy się w nadchodzącej aktualizacji żadnych zmian dla funkcjonowania cyklu letniego (dodatkowo - w poprawkach ani słowa o naprawieniu zadań, co niepokoi @Lexor, @MichalG666) a nie będę ukrywał, że na takowe liczyłem. Tu pytanie do was: jakie zmiany byście widzieli?

Sam bym powiększył pulę zadań (tak "tematycznych", czyli dotyczących konkretnych zestawów, jak i dodałbym zadania dotyczące kart neutralnych powiązanych z bandytami, smokami, bombami itd.
Poszedłbym nawet dalej i dał zadania typu "wygraj 2 gry mając w talii Sarę i Janka ; dwóch Ofirczyków tworzących Skarb Pustyni" (skoro i tak mamy podobny typ zadania dotyczący Syanny i Dettlaffa). Nie wiem co ogranicza REDów, skoro nie wymaga to od nich dodatkowej pracy (mechanizmy zadań mają już wprowadzone, należałoby zmienić po prostu odnośniki triggerujące w nich postępy).

Dalej: zwiększyłbym liczbę trybów, w których można wykonywać zadania. Draft wydaje się oczywistym wyborem (nie da się nijak abusować tego trybu pod farmienie zasobów i awatarów, zaś gracz nie stałby przed dylematem: popykać w Draft ze świadomością, że spowolnię progres w cyklu, czy też zrezygnować z tego unikalnego trybu i pójść na rankedy dla zadań) ; zastanowiłbym się również nad częścią trybów sezonowych (z wyłączeniem tych multiplikujących karty - ryzyko abusowania i ordynarnego farmienia).
Ze zwykłych pojedynków można zrezygnować, dzięki temu nie pojawią się w nich śmieciowe talie polegające na jak najszybszym zaliczaniu zadań, nienastawione na właściwą rozgrywkę. W razie ryzyka przyspieszenia progresu dzięki włączonym trybom można by zwyczajnie zwiększyć wymogi tak nagród zwykłych, jak i głównej.

Ostatnia, trochę kontrowersyjna zmiana: wprowadziłbym "zablokowany" segment w zadaniach, mianowicie w każdej kolumnie (łatwy, normalny, trudny) zadania w górnym wierszu byłyby niewymienialne - ograniczyłoby to rollowanie pod ich idealne połączenie i wymusiło dostosowanie się, a więc i zwiększyło różnorodność. Chyba, że REDom odpowiada fakt, że cykl letni da się ogarnąć dwoma, góra trzema "metowymi" taliami.

Dla mnie najlepiej gdyby zadania działały poprawnie i mogły być właśnie zaliczane w innych trybach, typu Draft. Ma to większy sens, bo czemu grając w jakiś inny, sensowny tryb mielibyśmy być stratni? Można by nawet tworzyć Draft pod jakieś zadania, gdyby ktoś czuł taką potrzebę (tzn. próbować tworzyć Draft pod zadania, bo wiadomo, że jest zawsze losowość).

Co do innych pomysłów, to wydaje mi się, że typy zadań będą się zmieniać w innych sezonach, a za dużo różnych typów zadań też może nie być fajne, bo wtedy będzie potrzebna zbyt duża różnorodność talii (w myśl zasady, że co za dużo, to nie zdrowo) ;)

Jeśli chodzi o pomysł z "zablokowanymi" zadaniami to pomysł faktycznie kontrowersyjny, choć mógłby być poniekąd ciekawy... sam nie wiem :)

Znowu mi nie działają, nawet Twoja talia nie robi mi w nich postępów...

I to jest niestety największy problem...

Poza tym nie działają zadania dzienne, szkoda gadać (przezornie zostawiłem sobie po dwa wolne miejsca w zadaniach sezonu letniego) :D Przydało się, jeśli oczywiście jutro problem zostanie rozwiązany. Swoją drogą tak jak pisałeś w innym wątku, po paru grach i dłuższym czasie zniknęło mi jakieś zadanie sezonowe a poziomy doszły (tak jakby się zaliczyło), ale nie było widać progresu. Wymiana oczywiście nie pokazuje poprawnego opisu zadania, ech...

Guest 4409786

Guest
Wszyscy narzekają na Czarnych. A ja tam uważam, że Czatownicy z Echem Napadu są dość toksyczną talią. Dawno nie widziałem Talli którą można było tak szybko wbić ProRank. Ja uważam, że Elfy powinny zostać znerfione.

Nie gram już dużo na rankingu, ale potwierdzam, że ta talia jest mocno przegięta (głównie przez to, że jest w stanie zrobić mnóstwo punktów "na później" bez większej możliwości kontry z naszej strony).

Właśnie jeśli chodzi o Nilfgaard, to o dziwo nie gra mi się przeciwko nim aż tak źle, można jeszcze jakoś próbować utrudniać im grę, ingerować, ale z Elfami często jest to o wiele trudniejsze...

Top Bottom