Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

Assassin's Creed

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 80
  • 81
  • 82
  • 83
Next
First Prev 82 of 83

Go to page

Next Last
HuntMocy

HuntMocy

Moderator
#1,621
Oct 31, 2020
Warto jeszcze wspomnieć, że oprócz serialu aktorskiego od razu szykowane są dwie animacje. Wpisuje się to w nowy trend na Netflixie gdzie platforma z góry planuje większe uniwersum złożone z kilku zróżnicowanych projektów. Jestem ciekaw co im z tego wyjdzie, bo Assassin's Creed to wdzięczna marka do takiej adaptacji, a to że raz się nie udało wcale temu nie zaprzecza.

Choć tak po prawdzie były też udane projekty w tym naprawdę fajny mini serial pełniący rolę wprowadzenia do Assassin's Creed II. Jeśli ktoś nie oglądał to warto rzucić okiem, jest dostępny całkowicie za darmo.

• RED Point
Reactions: Fantazjel
I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#1,622
Oct 31, 2020
HuntMocy said:
Choć tak po prawdzie były też udane projekty w tym naprawdę fajny mini serial pełniący rolę wprowadzenia do Assassin's Creed II. Jeśli ktoś nie oglądał to warto rzucić okiem, jest dostępny całkowicie za darmo.
Click to expand...
Jedno proste pytanie - GDZIE?

5ander5

5ander5

Senior user
#1,623
Oct 31, 2020
I_w_a_N said:
Jedno proste pytanie - GDZIE?
Click to expand...
W internecie?

Esterhazy

Esterhazy

Forum veteran
#1,624
Oct 31, 2020
Specjalnie dla @I_w_a_N a.

• RED Point
Reactions: I_w_a_N and HuntMocy
froget67

froget67

Mentor
#1,625
Nov 6, 2020

Benchmark z AC Valhalla na 1080 GTX z "prawie" 1080p bo to 2560x1440 (przy skali 0.7)
Słabo coś to wygląda chyba gołe 6rdzeni niedomaga albo coś innego ciągnie w dół (może wolny ram?)

Kelebglin

Kelebglin

Forum regular
#1,626
Nov 7, 2020
Czemu słabo ? Na ultra średnio 60, czasem chwilowe dropy do 40+.

froget67

froget67

Mentor
#1,627
Nov 9, 2020

Ściąga do Valhalli, co ile zabiera.

KeeRay65

KeeRay65

Senior user
#1,628
Nov 9, 2020
Pojawiły się pierwsze recenzje Assassin's Creed Valhalla i z tego co wyczytałem jest naprawdę dobrze. Obawiałem się tej gry, ale znając życie skończy się tak, że jutro będę już biegał po Norwegii... :think:

Szincza

Szincza

Moderator
#1,629
Nov 9, 2020
KeeRay65 said:
Pojawiły się pierwsze recenzje Assassin's Creed Valhalla i z tego co wyczytałem jest naprawdę dobrze. Obawiałem się tej gry, ale znając życie skończy się tak, że jutro będę już biegał po Norwegii... :think:
Click to expand...
Z tego co czytam opinie są podzielone. Fani Odysei mówią, że gra jest rozległa i świeża z uwagi na setting, antyfani zaś, że rozwleczona i płaska. A że zaliczam się do tych drugich, to może kiedyś, przy okazji...

• RED Point
Reactions: Nars
Nars

Nars

Moderator
#1,630
Nov 9, 2020
Wprawdzie gra oficjalnie debiutuje jutro, więc możliwy jest jakiś patch optymalizujący na premierę, jednak na tą chwilę AC:V zarzyna w wymaksowanym 4K system z 3090 i 10900K.

froget67

froget67

Mentor
#1,631
Nov 9, 2020
Nars said:
Wprawdzie gra oficjalnie debiutuje jutro, więc możliwy jest jakiś patch optymalizujący na premierę, jednak na tą chwilę AC:V zarzyna w wymaksowanym 4K system z 3090 i 10900K.
Click to expand...
Jednak patrząc na test wydajności wykonany przez nich na gamegpu.com to widać że nowy AC: Valhalla wyjątkowo lubi się z kartami AMD, dlatego jestem ciekaw wydajności na nowych kartach.

Ludzie którzy już grają donoszą o tym że samo obniżanie detali niewiele daje w grze jeśli idzie o zysk do wydajności i na dziś na 3090 w 4K/60 to można zapomnieć, chyba że 6900XT coś zmieni, wcale bym się nie zdziwił bo na XSX podobno chodzi elegancko.

''-''MOORWEN''-''

''-''MOORWEN''-''

Forum veteran
#1,632
Nov 9, 2020
Recenzje są dość pozytywne. Chwalony jest główny wątek, klimat, postacie, dialogi, czyli rzeczy za które obrywało się odyssey. Główne minusy to optymalizacja i dużo bugów. Czekam na 24 i będzie grane.

doktor_fleck

doktor_fleck

Senior user
#1,633
Nov 9, 2020
''-''MOORWEN''-'' said:
Recenzje są dość pozytywne. Chwalony jest główny wątek, klimat, postacie, dialogi, czyli rzeczy za które obrywało się odyssey. Główne minusy to optymalizacja i dużo bugów. Czekam na 24 i będzie grane.
Click to expand...
A ja czekam na wyprzedaż ze wszystkimi DLC - I tak nie mam czasu grac, to i rok czekania mnie nie martwi.

ZUBER92

ZUBER92

Forum veteran
#1,634
Nov 9, 2020
Czy ktoś orientuje się czy będzie wersja z fizycznym nośnikiem w sklepach (internetowych), czy pozostaje tylko wersja cyfrowa?

Kelebglin

Kelebglin

Forum regular
#1,635
Nov 9, 2020
Zagrałem pare min , ale grę wywala co chwila do windowsa. Póki co ciężko zagrać, ale zobaczymy jak dolaczy reszta świata po 24

kuba_21

kuba_21

Forum veteran
#1,636
Nov 9, 2020
Nieczęsto to się zdarza, ale ludzie z TVGry zrobili naprawdę ciekawy i merytoryczny materiał o tym jak AC Valhalla ma się do historycznych wikingów.

• RED Point
Reactions: Fantazjel and HuntMocy
eustachy_j23

eustachy_j23

Forum veteran
#1,637
Nov 9, 2020
Jeśli wierzyć tym, co już grają, nowy AC ma problemy z utrzymaniem 60 klatek w każdej rozdzielczości powyżej 1080p, a w FHD poziom ten jest osiągalny w ustawieniach high na takich kartach jak RTX 2080Ti/3070.
Z kolei RX 580, a więc najpopularniejsze obok GTX'a 1060 gpu na rynku, z uwagi na najlepszy współczynnik perf/$, nie jest w stanie osiągnąć stałych 60 klatek w 720p/medium.
Tak, ja wiem, że to wynik kiepskiej optymalizacji i w ogóle patche wyjdą, będzie lepiej. Prawda, ale mimo wszystko jak się patrzy na wydajność w najnowszych grach ciężko nie dojść do wniosku, że pececiarze płacą krocie, za coś, co tak naprawdę jest warte ułamek żądanej kwoty, a ceny premium są już nawet na sprzęt budżetowy.
I żeby nie było, to jest głównie nasza, graczy wina, sami na to pozwoliliśmy.
Nie zmienia to faktu, że przeciętny gamingowy blaszak nie jest gotów na nową generację, a przy panującej drożyźnie, to się nie zmieni. Wydaje się też, że dzisiaj składanie nowego PC zwyczajnie nie ma sensu, no chyba, że jest się gotowym naprawdę sporo wyłożyć. Jednak nawet w takim wypadku finalny efekt okazuje się raczej mizerny względem poniesionych kosztów.
Jasne, Ubi dało ciała, jak zwykle zresztą. Ten ich Anvil od samego początku, to jest AC III nadawał się w zasadzie do kosza, ale wymagania względem gier zaraz wyraźnie wzrosną, już to robią, a perf/$ w zasadzie stoi w miejscu. Cytując klasyka, to jest, urwał, dramat.

• RED Point
Reactions: piotr4440, doktor_fleck and Szincza
sebogothic

sebogothic

Forum veteran
#1,638
Nov 10, 2020
Zaskakują tak pozytywne recenzje, bo na każdym gameplayu gra prezentowała się absolutnie nieciekawie. Można było powiedzieć o niej co najwyżej, że jest reteksturą Odyssey. A graficznie wyglądała gorzej niż Origins i Odyssey.

• RED Point
Reactions: hismastersvoice
piotr4440

piotr4440

Forum regular
#1,639
Nov 10, 2020
eustachy_j23 said:
Jeśli wierzyć tym, co już grają, nowy AC ma problemy z utrzymaniem 60 klatek w każdej rozdzielczości powyżej 1080p, a w FHD poziom ten jest osiągalny w ustawieniach high na takich kartach jak RTX 2080Ti/3070.
Z kolei RX 580, a więc najpopularniejsze obok GTX'a 1060 gpu na rynku, z uwagi na najlepszy współczynnik perf/$, nie jest w stanie osiągnąć stałych 60 klatek w 720p/medium.
Tak, ja wiem, że to wynik kiepskiej optymalizacji i w ogóle patche wyjdą, będzie lepiej. Prawda, ale mimo wszystko jak się patrzy na wydajność w najnowszych grach ciężko nie dojść do wniosku, że pececiarze płacą krocie, za coś, co tak naprawdę jest warte ułamek żądanej kwoty, a ceny premium są już nawet na sprzęt budżetowy.
I żeby nie było, to jest głównie nasza, graczy wina, sami na to pozwoliliśmy.
Nie zmienia to faktu, że przeciętny gamingowy blaszak nie jest gotów na nową generację, a przy panującej drożyźnie, to się nie zmieni. Wydaje się też, że dzisiaj składanie nowego PC zwyczajnie nie ma sensu, no chyba, że jest się gotowym naprawdę sporo wyłożyć. Jednak nawet w takim wypadku finalny efekt okazuje się raczej mizerny względem poniesionych kosztów.
Jasne, Ubi dało ciała, jak zwykle zresztą. Ten ich Anvil od samego początku, to jest AC III nadawał się w zasadzie do kosza, ale wymagania względem gier zaraz wyraźnie wzrosną, już to robią, a perf/$ w zasadzie stoi w miejscu. Cytując klasyka, to jest, urwał, dramat.
Click to expand...
Ale to Ubisoft jedyna firma która narzeka na konsole z powodu optymalizacji którą muszą na nie robić(w tym roku czytałem gdzieś wywiad z którymś z ich głównych szefów gdzie mówił coś w stylu że ma nadzieję iż gaming na konsolach pójdzie w stronę stremowania a także że zrobienie gry w 4k powyżej 60 fps na nadchodzącej generacji nie będzie możliwe. Moim zdaniem będzie to trudne ale kilka tytułów do 4k i 120fps od Sony i MS powinno doczłapać pod koniec generacji) by utrzymać to minimum standardu który na danej generacji panuje. A w już właściwie obecnej będą mieli mocno pod górkę bo standardem będzie rozdziałka powyżej 1080 i 60 klatek. Narzeka na platformy na których to oni muszą dopasować się do gracza a nie gracz do nich. Na PC wydadzą grę i "no radźcie sobie nasz udział się kończy" chcesz przyjemnie zagrać to sobie coś dokup. Z takimi zdolnościami aż dziwne że nie pośredniczą w sprzedaży ramów kart itd nie dość że zaoszczędzili by na optymalizacji to jeszcze zarobili by na jej braku ;)

froget67

froget67

Mentor
#1,640
Nov 11, 2020
Ubisoft w formie wyznacza nowe ścieżki w dociążaniu procesorów.

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 80
  • 81
  • 82
  • 83
Next
First Prev 82 of 83

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.