Po prostu sport

+
Rafał Majka trzecie na dzisiejszym etapie, dzieki czemu wygrał klasyfikację górską Tour de France :)!!! Najbardziej prestiżową po zwycięstwie w całym wyścigu. Jeszcze nigdy Polak tej klasyfikacji przed nim nie wygrał :). Brawo!

@robert70r
Ale o tym wiadomo nie od dziś. Jednak jest światełko w tunelu. Dziś słyszałem wypowiedź prezesa Przedpełskiego, że rozmowy, w których uczestniczy również strona rządowa trwają, i są na dobrej drodze.
Ale w Polsce wszystko jest możliwe, i z drugiej strony może to być też zasłona dymna. ;)

Ale to było chamstwo z górnej półki, jakiekolwiek opłaty. Tak się dziękuje milionom fanów za wsparcie dla dyscypliny? :p

Dziś słyszałem wypowiedź prezesa Przedpełskiego, że rozmowy, w których uczestniczy również strona rządowa trwają, i są na dobrej drodze.

Trwają, ale chyba nie wszystko jest tak różowo. Ministerstwo Sportu już zapowiedziało, że nie ma żadnej możliwości, aby w jakikolwiek sposób partycypowało w pokryciu kosztów transmisji. A sponsorów Polsat szuka już od dawna i jakoś ich nie widać. Wg mnie Polsat najnormalniej w świecie przepłacił przy zakupie praw i teraz jest zmuszony do żądania absurdalnych stawek za reklamy w trakcie transmisji. Obym się mylił, ale marnie widzę sprawę tych transmisji. Obym się mylił.

Adamek vs. Szpilka oficjalnie w listopadzie. Obstawiamy? :D
Obydwoje powinni zakończyć karierę po tej walce, Adamek wiadomo wiek już ma i nic nie zdobędzie już w ciężkiej Kliczki nie ta liga. Szpilka natomiast wielkie braki w technice i obronie. sam cios to nie wszystko, może tylko marzyć o zrobieniu kariery w ciężkiej.

Lol, fajnie jest sobie popatrzeć, jak Polacy miażdżą rywali w drużynowym konkursie skoków narciarskich, oddając osiem fenomenalnych skoków i wygrywając nad drugą reprezentacją Czech z 45-punktową przewagą ;P Ale są dzisiaj wyluzowani Stoch i spółka, chyba są w doskonałej formie na przyszły sezon ;)

Tak sobie myślę że jak Polsat wprowadzi PPV na siatkarzy to jedynymi zadowolonymi będą Bary i wszelkie lokale które sobie wykupią transmisje i ludzie będą walić drzwiami i oknami bo nikt nie zapłaci ze zwykłych Kowalskich nawet jak zawołają 20-50zł za MŚ ludzie i tak są wystarczająco oburzeni że płacą chcą oglądnąć a tu nagle pomysł z PPV, (oj żeby Polsatowi bokiem wyszedł ten Mundial)

"Chcemy dać ludziom mundial za rozsądną cenę. Ale to nie będzie żadne pay-per-view." - czuję w tym jakiś haczyk jak nic.

A Lewy w Bayernie się rozkręca. Niby tylko sparingi, drugi mecz i drugi gol. Oby tak w reprezentacji... :(

[video=youtube;n-dBKVCHFyo]http://www.youtube.com/watch?v=n-dBKVCHFyo[/video]

Last edited:
ostatnio ze kumplami, których nie mam, rozmawiałem trochę o piłce i dziwnej tendencji która dopadła śwaitowy futbol - kryzys napastników, tzw 'dziewiątek'. siłą współczesnego futobolu są ofensywni pomocnicy, a prawdziwe szpice i snajperów najwyższej klasy można policzyć na palcach jednej ręki. z zaskoczeniem przyjęliśmy też fakt, że należy do nich lewandowski, a powyższe wideo zdaje się to potwierdzać. klasa brameczka.

Co z tego. Ribery też strzelił ładną po solówce na 2:0, ale do głosu doszła obrona i dała sobie wmusić dwa karniaki. No i remisik. :p
Pepe chyba ma ból głowy. Nawet jeśli tylko testował zmienników, to ich nie ma tak naprawdę. :D

[video]https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/CD2C7CB0991104893566398103552_1406401339851ce913d7 360.mp4.mp4?versionId=Mh.PQ61d5Vs3A0_LqrO6NdGmyFnq 2uyu[/video]
Tą bramkę to można oglądać non stop.

Trzeba przyznać, że Lewy się*ostro wziął do pracy i ładnie rozpoczął swoją*przygodę z BM. Szkoda tylko, że wybrał ponownie ligę*niemiecką. Podniesie swoje umiejętności na pewno, ale są mocniejsze ligi niż ta.

Trzeba przyznać, że Lewy się*ostro wziął do pracy i ładnie rozpoczął swoją*przygodę z BM. Szkoda tylko, że wybrał ponownie ligę*niemiecką. Podniesie swoje umiejętności na pewno, ale są mocniejsze ligi niż ta.

Liga niemiecka jest obecnie jedną z najmocniejszych w Europie co udowadniają wyniki drużyn niemieckich w pucharach w ostatnich latach. Już dawno przeskoczyła taką ligę włoską przykładowo. Tylko angielska i hiszpańska mogą się z nią równać, choć hiszpańska jest bardzo specyficzna ze względu na ogromną przepaść dzielącą trzy-cztery pierwsze zespoły od reszty. Wg mnie wybrał bardzo dobrze, bo nie ponosi ryzyka adaptacji do nowego kraju i stylu gry, a nadal ma możliwość grania o najwyższe cele.

Attachments

• 10339573_781352148581723_4038050880556879816_n.jpg
    10339573_781352148581723_4038050880556879816_n.jpg
    36 KB · Views: 54
Top Bottom