Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
    MODY
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

[Spoilery]Sezon burz - nowa powieść Andrzeja Sapkowskiego!

+

[Spoilery]Sezon burz - nowa powieść Andrzeja Sapkowskiego!

• Najlepsza powieść AS-a ever! ^^

Votes: 6 3.4%
  • Bardzo dobra, mogłaby być lepsza, ale mi się podoba ;)

Votes: 82 46.9%
  • Całkiem niezła :)

Votes: 40 22.9%
  • Średniawa.

Votes: 23 13.1%
  • Kiepska.

Votes: 11 6.3%
  • Nie mam zdania/nie czytałem

Votes: 13 7.4%

• Total voters
    175
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • …

Go to page

• 75
Next
First Prev 69 of 75

Go to page

Next Last
HuntMocy

HuntMocy

Moderator
#1,361
May 7, 2014
Rywalizowali z Kotami, ale nie przy pomocy kusz tylko mieczy. Kusze w tym komiksie były w scenie treningu odbijania bełtów mieczem.

raison d'etre

raison d'etre

Forum veteran
#1,362
May 7, 2014
Bardzo dziwny sposób nauki. Najpierw selekcjonują, trenują od najmłodszych lat, poddają tajemniczym próbom i mutacjom, by na koniec tych co przeżyli, pozabijać w idiotyczny sposób. Nic dziwnego, że wiedźmini to wymierający gatunek.

N

Nundran

Rookie
#1,363
May 7, 2014
Cała fabuła może faktycznie łbu nie urywa, ale jakość nie jest najgorsza. Gdyby Sezon został podzielony chociaż na 2 części, może udałoby się stworzyć spójną historię. Mimo wszystko najciekawszym fragmentem jest epilog :). Jestem ciekaw, czy REDzi wykorzystają go w jakiś sposób. W czasie, kiedy Sezon wychodził, cała fabuła gry była już pewnie stworzona, więc ciężki orzech do zgryzienia dał im Sapkowski. W zasadzie, to AS nie ma się czego wstydzić jeśli idzie o gry. Dlaczego więc miałby nie przekazać pewnego rodzaju aprobaty nawiązując do nich w powieści?

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
#1,364
May 7, 2014
Bo wielokrotnie mówił że książki sobie a gry sobie i mimo iż nie umniejsza pracy jaką odwalili REDzi i docenia ich to nie uważa gier ani za kontynuację sagi ani żaden kanon?

N

Nundran

Rookie
#1,365
May 7, 2014
Ja o tym doskonale wiem, jednak same easter eggi w Sezonie Burz mówią o czym innym. Wg mnie są to więcej niż tylko nawiązania.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
#1,366
May 7, 2014
I dlatego właśnie tak się wszyscy dziwują ;) Jednego dnia Sapkowski mówi, że to dwa osobne produkty, a następnego łączy w jedno. Dlaczego? Żeby wyśmiać, wbić szpilę? A może żeby skorzystać z popularności? Tak czy siak, jeśli był to zabieg świadomy i celowy to zalatuje lekką hipokryzją, ale dyskusję o tym można już pociągnąć w tym temacie :)

N

nocny.945

Forum veteran
#1,367
May 7, 2014
raison d'etre said:
Bardzo dziwny sposób nauki. Najpierw selekcjonują, trenują od najmłodszych lat, poddają tajemniczym próbom i mutacjom, by na koniec tych co przeżyli, pozabijać w idiotyczny sposób. Nic dziwnego, że wiedźmini to wymierający gatunek.
Click to expand...
Matura.

• RED Point
Reactions: SMiki55
K

kpt_wlodzimierz

Forum veteran
#1,368
May 7, 2014
nocny said:
Matura.
Click to expand...
Gdyby trzymać się naszych realiów, próba traw polegałaby na wypaleniu pewnej substancji, a "morderczy trening" wiedźmiński zostałby sprowadzony to tłuczenia manekinów ze słomy.

Wszystko w imię statystyk- Vesemir lubi się chwalić ilością wiedźminów "wypuszczonych" każdego roku z Kaer Morhen.

• RED Point
SMiki55

SMiki55

Mentor
#1,369
May 8, 2014
domin said:
Ostatnio ktoś w temacie o ekwipunku, gdzie odbywała się dyskusja o kuszy na plecach Geralta o tu,
pewien forumowicz dodał zdjęcie z komiksu (nie wiem jakiego) w którym wiedźmini ze szkoły wilka w tym Geralt (chyba) rywalizowali (mieli się prawdopodobnie pozabijać) z wiedźminami ze szkoły Kota. Używali do tego kusz :D
Click to expand...
Przyjrzyj się uważniej :) nikt z nikim nie rywalizował, żadnych Kotów tam nie było, po prostu Wilki szermierkę ćwiczyli.
HuntMocy said:
Rywalizowali z Kotami, ale nie przy pomocy kusz tylko mieczy. Kusze w tym komiksie były w scenie treningu odbijania bełtów mieczem.
Click to expand...
Rywalizowali raczej psychicznie, poprzez wzajemne przytyki i przeszpiegi. Rywalizacja z użyciem mieczy miała się odbyć podczas turnieju, jednak
wtedy po raz drugi pojawiły się kusze. W rękach kaedweńskich żołnierzy na trybunach. Reszty chyba się domyślasz...
raison d'etre said:
Click to expand...
Przyjrzyj się tym bełtom...
View attachment 3092
Jeśli nie dostałeś w oko, w szyję ani w narządy rozrodcze, raczej nie grożą Ci żadne konsekwencje oprócz sporego siniaka.

Attachments

• bełty.jpg
    bełty.jpg
    8.2 KB Views: 79
Nars

Nars

Moderator
#1,370
May 8, 2014
Bełt ma potężną moc, a celowano w głowę. Ponoć w świecie ASa pęknięcie kości jarzmowej było raną śmiertelną. Więc cały koncept strzelania w głowy ludzi "tępymi" bełtami, to poroniony pomysł. Lazaret nie pomoże. Zresztą w całym komiksie sporo bzdur jest.

SMiki55

SMiki55

Mentor
#1,371
May 8, 2014
A skąd wiesz, że to pełnoprawne kusze? Może to ćwiczebne, o sporo zmniejszonej mocy? :hmm:

Co do bzdur, to się zgadzam. Te driady nieco mało driadowate są.

D

domin008

Senior user
#1,372
May 8, 2014
SMiki55 said:
Przyjrzyj się uważniej :) nikt z nikim nie rywalizował, żadnych Kotów tam nie było, po prostu Wilki szermierkę ćwiczyli.
Click to expand...
Gdzieś wyczytałem (Na wiki chyba :D) że właśnie w tym komiksie , Król Radowit II miał zwierzchność nad obiema szkołami i "podpuszczany" przez czarodziejów i druidów napuszcza na siebie obie szkoły, w jakimś turnieju. Ale nie jestem do końca pewien, sam komiksu nie przeczytałem. :D

SMiki55

SMiki55

Mentor
#1,373
May 8, 2014
Na turnieju miało się odbyć nakazane przez króla porównanie umiejętności wychowanków obu szkół, podczas walki na miecze. Do porównania nie doszło, a tytułowa "zdrada" popełniona została podwójnie
najpierw Koty, za namową czarodzieja Astrogarusa, zaczynają mordować niczego niespodziewających się Wilków, chwilę później wspomniany Radowit nakazuje "kill'em all", w wyniku czego kusze (już nie te ćwiczebne...) w rękach żołdaków sieją śmierć i wśród Wilków, i wśród Kotów.
Tak kapkę GRRM-owo.

gojlad

gojlad

Senior user
#1,374
Jul 18, 2014
Przeczytałem na wikipedii, że jakoby idr ma być utożsamiany z pasikonikiem. Jednak mi, po opisie owego monstra bardziej na myśl przychodzi takie zwierzątko: Amblypyga

Wiele nóg? jest. Szczypce? są. Długie czułki? są. Segmentowane ciało? jest. Włoski na odnóżach? są... i łatwo wtapia się w otoczenie.

• RED Point
Reactions: sserek and Rustine
Rustine

Rustine

Mentor
#1,375
Jul 18, 2014
Toż to kościej, wręcz z komiksu wyjęty!

SMiki55

SMiki55

Mentor
#1,376
Jul 21, 2014
BeksaLala said:
Przeczytałem na wikipedii, że jakoby idr ma być utożsamiany z pasikonikiem.
Click to expand...
Meh. Uroczyście ogłaszam, że wszelakie wikie czy wikipedie uznaję od teraz za stracone.

AndrewXRW

AndrewXRW

Forum veteran
#1,377
Dec 15, 2014

Okładka z wydania rosyjskiego "SEZONU BURZ"

• RED Point
SMiki55

SMiki55

Mentor
#1,378
Dec 15, 2014
Czeski Sezon:

Niemiecki:

Rosyjski

Serbski:

Hiszpański:

• RED Point
Reactions: AndrewXRW
sserek

sserek

Mentor
#1,379
Dec 15, 2014
SMiki55 said:
[..]
Click to expand...
Dżizas, przecież to jest jeszcze szpetniejsze od polskiej okładki oO

ZUBER92

ZUBER92

Forum veteran
#1,380
Dec 15, 2014
AndrewXRW said:

Okładka z wydania rosyjskiego "SEZONU BURZ"

Click to expand...
Skrzyżowanie pijanego Dolpha Lundgrena i Hulka Hogana. :hai:

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • …

Go to page

• 75
Next
First Prev 69 of 75

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.