Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin 3 - grafika

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 406
  • 407
  • 408
  • 409
  • 410
  • …

Go to page

• 638
Next
First Prev 408 of 638

Go to page

Next Last
I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#8,141
Apr 29, 2015
@Rustine

Nie znam się na tworzeniu modów, więc nie będę wnikał. Gdyby SweetFX działał nie byłoby problemu (po podobno nie chodzi pod DX 11).

@Nathaniel

Też to zauważyłem. Niby detal, ale gryzie w oczy i nieco smuci (zwłaszcza brak śladów na śniegu).
Nieco śmieszne, ale w żadnych innych materiałach nie było to pokazywane więc w tym przypadku nie jest to downgrade ;).

@PATROL

Gorzej jak będziesz miał zablokowaną rozdzielczość tej zieleni, wówczas żadne podmiany nie pomogą. Iglaki można próbować naprawić modyfikując kanał alpha (przezroczystości) tekstury. Ale znowu, jeśli rozdzielczość na wiele nie pozwoli, to nic nie zdziałasz.

Last edited: Apr 29, 2015
Rustine

Rustine

Mentor
#8,142
Apr 29, 2015
I_w_a_N said:
Też to zauważyłem. Niby detal, ale gryzie w oczy i nieco smuci (zwłaszcza brak śladów na śniegu).
Nieco śmieszne, ale w żadnych innych materiałach nie było to pokazywane więc w tym przypadku nie jest to downgrade ;).
Click to expand...
W trailerze z kwietnia widać ślady, gdy Geralt rzuca petardą w harpie.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#8,143
Apr 29, 2015
Rustine said:
W trailerze z kwietnia widać ślady, gdy Geralt rzuca petardą w harpie.
Click to expand...
Bardziej mi chodziło o ślady stóp/kopyt, ale przyznaje się, że to nie skojarzyłem.

Rustine

Rustine

Mentor
#8,144
Apr 29, 2015
I_w_a_N said:
Bardziej mi chodziło o ślady stóp/kopyt, ale przyznaje się, że to nie skojarzyłem.
Click to expand...
Przecież to właśnie są ślady stóp Geralta w śniegu.
I_w_a_N said:
Gorzej jak będziesz miał zablokowaną rozdzielczość tej zieleni, wówczas żadne podmiany nie pomogą. Iglaki można próbować naprawić modyfikując kanał alpha (przezroczystości) tekstury. Ale znowu, jeśli rozdzielczość na wiele nie pozwoli, to nic nie zdziałasz.
Click to expand...
A jużci, takie rzeczy się teraz nie dzieją.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#8,145
Apr 29, 2015
Rustine said:
Przecież to właśnie są ślady stóp Geralta w śniegu.
Click to expand...
A więc jednak downgrade ;)...

Rustine said:
A jużci, takie rzeczy się teraz nie dzieją.
Click to expand...
Każdy engine ma swoje możliwości. Gdyby nie, wówczas mod graficzny do pierwszego Wiedźmina miałby tekstury w rozdziałce 4K, a nie tylko ich "wyostrzenie" :teeth: .

PATROL

PATROL

Moderator
#8,146
Apr 29, 2015
I_w_a_N said:
Click to expand...
Nie trzeba zwiększać rozdzielczości by teksturę pozornie wyostrzyć, są inne sposoby ;) Chociaż oczywiście to bardzo pomaga, ale i wydajność leci w dół.

I_w_a_N said:
Każdy engine ma swoje możliwości. Gdyby nie, wówczas mod graficzny do pierwszego Wiedźmina miałby tekstury w rozdziałce 4K, a nie tylko ich "wyostrzenie" .
Click to expand...
Może mieć jak najbardziej. Tyle, że po co, nie ma sensu robić 5 tekstur super jakościowych, a reszty badziewnych, lepiej zrobić równe.

A

alibaba11

Senior user
#8,147
Apr 29, 2015
Teraz mnie dobiliście. Dosłownie wszystko miało downgrade i o tym wiedziałem. Jednak nie wiedziałem że tak zmieniła się wizja tych miejsc. Pamiętam jaki dostałem hype po tej scenie. Piękny złociste łąki, kolorystyka. A teraz brzydki krzak na brzydkim krzaku. I niebieska mgła. Oczywiście teraz też jest ładnie, ale jak się te dwa obrazki zestawi...
(patrzcie też na niebo, szkoda że nie da się włączyć tych chmur gdzieś w opcjach na ultra)

• RED Point
Reactions: Rockman90
Rustine

Rustine

Mentor
#8,148
Apr 29, 2015
I_w_a_N said:
A więc jednak downgrade ;)...
Click to expand...
Eh.
Każdy engine ma swoje możliwości. Gdyby nie, wówczas mod graficzny do pierwszego Wiedźmina miałby tekstury w rozdziałce 4K, a nie tylko ich "wyostrzenie" :teeth: .
Click to expand...
Można bez problemów dać do pierwszego Wiedźmina tekstury o rozdzielczości 4K, tylko silnik tego nie udźwignie. Ale to żadna blokada. Nie martw się tak o te krzaki, możesz spokojnie zacząć atakować jakiś inny element.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#8,149
Apr 29, 2015
Rustine said:
Można bez problemów dać do pierwszego Wiedźmina tekstury o rozdzielczości 4K, tylko silnik tego nie udźwignie. Ale to żadna blokada.
Click to expand...
Czyli mam super sportowe auto, ale wokół domu tylko drogę z kocich łbów - jednak to żadne ograniczenie.

Rustine, ogarnij się, o czym piszę w poście który cytujesz (!).

Rustine

Rustine

Mentor
#8,150
Apr 29, 2015
I_w_a_N said:
Czyli mam super sportowe auto, ale wokół domu tylko drogę z kocich łbów - jednak to żadne ograniczenie.
Rustine, ogarnij się, o czym piszę w poście który cytujesz (!).
Click to expand...
Sam się ogarnij, bo porównujesz silnik z 2001 roku naciągnięty do granic możliwości z RedEngine 3, który nie będzie miał żadnych problemów z wielkością tekstur. Nie ma żadnych blokad, coś takiego teraz nie istnieje.

P

Psyhe

Forum veteran
#8,151
Apr 29, 2015
alibaba11 said:
Teraz mnie dobiliście. Dosłownie wszystko miało downgrade i o tym wiedziałem. Jednak nie wiedziałem że tak zmieniła się wizja tych miejsc. Pamiętam jaki dostałem hype po tej scenie. Piękny złociste łąki, kolorystyka. A teraz brzydki krzak na brzydkim krzaku. I niebieska mgła. Oczywiście teraz też jest ładnie, ale jak się te dwa obrazki zestawi...
(patrzcie też na niebo, szkoda że nie da się włączyć tych chmur gdzieś w opcjach na ultra)
Click to expand...
Nie sugeruj się tym drugim obrazkiem bo to zestawienie jest mocno na niekorzyść dzisiejszej wersji gry
Ten obrazek drugi jest z YT w fatalnej jakości w porównaniu do tego pierwszego.
Dlatego to tak fatalnie wygląda.
Jest inaczej ale nie tak brzydko jak ci sie wydaje ;)

A

alibaba11

Senior user
#8,152
Apr 29, 2015
Jest inaczej ale nie tak brzydko jak ci sie wydaje ;)
Click to expand...
Wiem że nie jest tak brzydko, biorę pod uwagę jakość, ale już zbyt dużo tych porównań w hd widziałem i mimo fatalnej kompresji wiem że wygląda to gorzej. Można by nawet zestawić oba obrazki w 360p i vgx będzie wyglądał lepiej. Ale tu nie tylko o to chodzi.

Z

zwihr

Senior user
#8,153
Apr 29, 2015
Poza tym, czy na tych gameplayach z którego jest użyta klatka do porównania z wersją VGX jest tzw "gold build" pokazany? Czy dalej jakiś starszy? Mówię tu oczywiście o wizualnej stronie gry.

Rustine

Rustine

Mentor
#8,154
Apr 29, 2015
zwihr said:
Poza tym, czy na tych gameplayach z którego jest użyta klatka do porównania z wersją VGX jest tzw "gold build" pokazany? Czy dalej jakiś starszy? Mówię tu oczywiście o wizualnej stronie gry.
Click to expand...
Trochę starszy, ale to nic nie zmienia. Styl artystyczny się nie zmienia z miesiąca na miesiąc.

Z

zwihr

Senior user
#8,155
Apr 29, 2015
No wiadomo, ale różnice mogą być, nawet znaczące. Zwłaszcza, że dodać do tego należy kompresję z YouTube i fakt, że nagrywali jakimś programem, który był na tyle zasobożerny, że parę opcji musiało być wyłączonych podczas nagrywania... Innymi słowy, do VGX raczej nie dorośnie graficznie i tak, ale różnica pomiędzy tym, co dostaniemy, a tym, co jest na gameplayach, może być widoczna.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#8,156
Apr 29, 2015
Rustine said:
Sam się ogarnij, bo porównujesz silnik z 2001 roku naciągnięty do granic możliwości z RedEngine 3, który nie będzie miał żadnych problemów z wielkością tekstur. Nie ma żadnych blokad, coś takiego teraz nie istnieje.
Click to expand...
Mówię tylko, że każdy silnik graficzny ma swoje ograniczenia i skąd wiesz, że rozdzielczość tekstur zieleni Wiedźmina 3 (podobnie, jak rozdzielczość tekstur w pierwszym Wiedźminie) ma swój limit (który obecnie widzimy).
Wiem, iż na pierwszy rzut oka może to wydawać się ślepym strzałem, ale pomyślmy przez chwilę.
Wiedźmin 3 korzysta z technologii SpeedTree, która pozwala na generowanie niezwykle złożonej roślinności (stosowanej w filmach, grach jak i w podanych przeze mnie demach technologicznych). Modele się przeskalowują (albo mają kilka stanów złożoności) aby mogły być wykorzystane przez dane silniki graficzne (inaczej będzie to wyglądało na Unity, a inaczej na Unreal 4, mimo, że mowa tutaj o tej samej technologii tworzenia roślinności).
Jeśli Wiedźmin 3 będzie dał się zmodyfikować pod względem roślinności (jej rozdzielczości i kanału alpha) to czemu wersja na PC od początku nie ma "przysłowiowej" lepszej trawy?

S

selethen

Rookie
#8,157
Apr 29, 2015
zwihr said:
VGX raczej nie dorośnie graficznie
Click to expand...
Pod jakim względem nie dorośnie do VGX ? W zasadzie to nie chciałbym, aby finalna wersja gry "dorosła" do VGX, bo musielibyśmy zmierzyć się z zdecydowanie gorzej wyglądającymi modelami postaci, starym rendererem, filtrem wyostrzającym, gorszym LOD'em,shaderami,zasięgiem rysowania oraz tintem.

Z

zwihr

Senior user
#8,158
Apr 29, 2015
Pod względem wyglądu roślinności, by nie szukać daleko?
Aczkolwiek pełna zgoda co do modeli postaci. Wyglądają teraz 100 razy lepiej.

K

kubfor

Forum regular
#8,159
Apr 29, 2015
Czy nikogo z Was nie dziwi brak wzbijajacego sie zboza oraz te odcienie szarosci i zolci? W filmiku z 15 min gry mamy wyraznie powiedziane ze to MAJ. Zamiast tego dostalismy puste pola, jak po zniwach i jesienne drzewa widoczne w filmiku gdy Geralt ubija wywerne.
Zaraz bedzie maj, przyroda sie budzi jest zielono. W grze tego nie ma, dostalismy pozny wrzesien.

A

alibaba11

Senior user
#8,160
Apr 29, 2015
kubfor said:
Czy nikogo z Was nie dziwi
Click to expand...
No o tym piszemy.
Ale spokojnie, w końcu zostało powiedziane że będziemy mogli odtworzyć te sceny, a żadnego downgrade nie było. Kwestia oświetlenia.

Ciekawi czy Skellige nadal ma tą niebieską kolorystykę, a wątpię. Mi się bardzo podobało. Klimat,

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 406
  • 407
  • 408
  • 409
  • 410
  • …

Go to page

• 638
Next
First Prev 408 of 638

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.