Wojna Krwi: Aktualizacja 1.01 - Lista Zmian

+
Nie wiem gdzie napisać, to napisze tutaj. Zachęcony podwyższonym poziomem trudności zdecydowałem się w końcu pograć w Wojnę Krwi i już w 1 mapie doszedłem do walki, której na najtrudniejszym poziomie trudności praktyczni nie da się przejść na etapie, w którym jestem. Dam w spoilerze jak coś, chociaż duży spoiler to nie jest, ale komuś może przeszkadzać.

Chodzi o walkę w Lyrii z tym Fałszywym Baronem, czy jak mu tam, gość robi takie silniki, że ze mnie nie ma co zbierać na końcu. Pierwszy problem to konnica dywizja alba, która od moich użytych rozkazów dostaje 2 siły i 2 pancerza. Są dwie sztuki do pokonania, a moja Meve z rozkazu zadaje 4 punkty obrażeń jednostkom o tej samej sile- problem w tym, że po patchu ta jednostka (alba) ma 4 siły i 2 pancerza, czyli najpierw musiałbym ten pancerz zbić ręcznie. Niby są na to sposoby, ale tracę value z kuszników, a przeciwnik w międzyczasie rozstawia swoje punkty. Ja tych innych silników nie mogę zatrzymać od początku swoimi rozkazami, bo inaczej Alba się buffuje. A dodać należy jeszcze upierdliwego lidera.

Był już ktoś na tym etapie po patchu? Może później dostaje się lepsze karty, które by w tej walce pomogły? Dodam, że z moim stylem gry opcja "zmniejsz poziom trudności" nie wchodzi w grę :D

Walka jest spokojnie do przejścia na "łamaczu kości". Spróbuj zmienić broń dla Meve (ta zadająca 4 pkt. obrażeń wszystkim o tej samej sile jest ok) i mulliganuj karty. Weź pod uwagę, że jeśli masz u przeciwnika karty, które dostają buff w momencie zagrania rozkazu, to czasem warto przemyśleć czy grać rozkaz i w jakiej kolejności go zagrać.
Ogólnie przeciw takim kartom świetnie sprawdza się kusznik+ bo wali bez rozkazu i ponawia po zagraniu umiejętności Meve (która też jest rozkazem).
Gram na ślepo na łamaczu i jeszcze nie trafiłem na walkę nie do przejścia (z reguły mam spory zapas punktów na koniec rozgrywki)

@Szczurszymon Miałem tą wersje Meve, problem w tym, że Alba miała 4 siły i 2 pancerza, więc nic im jej umiejętność nie robiła. Walkę już przeszedłem, ale musiałem wcześniej zgromadzić cały róg lyryjski, z tą kartą potyczka była banalnie prosta.

Listy - na nowo przeczytać wszystkie w Aldersbergu.

Niby mam przeczytane wszystko, a jednak trofeum za wszystkie listy szpiega mi nie wpadło. Czy można liczyć na jakiś spis tego co powinno zostać przeczytane by zaliczyć to trofeum? Inaczej tego nie da się zweryfikować, a moim zdaniem przeczytałem wszystko.
Post automatically merged:

OK udało mi się wbić to trofeum. Przeczytałem w jednym z poradników na sieci, że trzeba jeszcze raz odpalić save z ostatnią mapą i ponownie wygrać ostatnia bitwę po której otrzymuje się ostatni raport. Po jego ponownym przeczytaniu trofeum zostaje wbite.

Last edited:
Top Bottom