Trzeba brać pod uwage że w3 będzie na dx11 a w2 był dx9 co nawet nie wiem czy sie cieszyć czy płakać bo jak nie zaczniesz chodzić i szukać wyszczerbków w ścianach czy innych bzdur których podczas normalej gry nie zauważysz to jest lipa i pewnie da sie większość efektów osiągnąć na dx9...aczkolwiek sam fakt dx11 oznacza duży hit w fpy wystarczy sobie przypomnieć chociażby Crysia 2 na dx9 a potem patcha na dx11 prawie żadnej różnicy a 50% mniej fpsów no nic ja i tak sie nie nastawiam na moja 570 trzeba będzie wymienić dobrze że tylko to bo bym zwariował :C aczkolwiek pewnie będzie że procek będzie z seri i7 pewnie 8 gb ramu teraz to już będzie standard a grafika na ultra jak starczy 680 770
rx 280 to będzie spoko ale to pewnie będzie zależeć w jakim czasie wyjdzie gra. Nvidia pewnie wypuści coś jeszcze z amd nim wyjdzie wiesiek i redzi bedą podawać wymagania do "najnowszych" modeli co pewnie będzie znowu tylko zmianą cyferek i zwiększenia wydajności o 3%
rx 280 to będzie spoko ale to pewnie będzie zależeć w jakim czasie wyjdzie gra. Nvidia pewnie wypuści coś jeszcze z amd nim wyjdzie wiesiek i redzi bedą podawać wymagania do "najnowszych" modeli co pewnie będzie znowu tylko zmianą cyferek i zwiększenia wydajności o 3%