Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin 3: Dyskusja na temat wymagań sprzętowych

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 298 of 396

Go to page

Next Last
N

nokia567

Rookie
#5,941
Apr 29, 2015
lenox111 said:
Jak nie to podpowiedzcie co wymienić i na co, ale przy wymianie liczyłbym już na wys./ultra 50+fps
Click to expand...
Celuj w gtx'a 970, koszt mniej więcej 1450zł- idealna karta do twojego zestawu i generalnie karta bardzo opłacalna względem wydajności, w dodatku dorzucają do niej właśnie W3. Ale napisz nam jaki masz zasilacz. Bo jeśli kupowałeś gotowca to istnieje prawdopodobieństwo że zamontowali ci bombę zegarową ;P

Q

Qudo

Rookie
#5,942
Apr 29, 2015
Witam!
Otoż chciałbym wiedzieć na jakich ustawieniach i fps'ach uciągnie mój zestaw :)
Tu daje parametry:
NVIDIA GeForce GTX 960 Windforce
AMD FX 8320 Eight Core Processor 3.5 GHz
2x4GB goodram
Dzięki z góry za odpowiedź! :)

L

lenox111

Rookie
#5,943
Apr 29, 2015
Zasilacz 700w aerocool 80plus
Z tym procesorem to mnie miło zaskoczyliście :D Bo do najmłodszych to on nie należy, u mnie jest już bodajże 3,5 roku.

A

alianta2

Senior user
#5,944
Apr 29, 2015
Mam pytanie, jak spisze się podkręcony i5 2500k 4,5GHz z radeonem R9 280x, a jak z R9 290? Pytam bo planuje zakup nowej karty, i chciałbym pograć na wysokich ustawieniach. Oczywiście nie licze z tymi kartami na stałe 60fps ale powyżej 40 rozgrywka mile widziana. O ile z R9 290 mam jeszcze szanse na ustawienia wysokie z wysokim fps, to czy z R9 280x mam szanse na wysokie, oczywiście z mniejszym fpsem ale pozwalającym na płynną rozgrywkę?

E

ElrathPL

Senior user
#5,945
Apr 29, 2015
alianta2 said:
Mam pytanie, jak spisze się podkręcony i5 2500k 4,5GHz z radeonem R9 280x, a jak z R9 290? Pytam bo planuje zakup nowej karty, i chciałbym pograć na wysokich ustawieniach. Oczywiście nie licze z tymi kartami na stałe 60fps ale powyżej 40 rozgrywka mile widziana. O ile z R9 290 mam jeszcze szanse na ustawienia wysokie z wysokim fps, to czy z R9 280x mam szanse na wysokie, oczywiście z mniejszym fpsem ale pozwalającym na płynną rozgrywkę?
Click to expand...
Jeżeli już zastanawiasz się nad zakupem R9 290 to pomyśl czy nie dołożyć 100 zł i nie kupić GTX 970. Ja właśnie kupiłem sobie składaka i od Radeona R9 280 namyśliłem się i zdecydowałem dopłacić i kupić GTX 970 Gaming 4G, karta ma bardzo dobre referencje, więc podejrzewam że 19.05 będę zadowolony przy i5 4460 i 8GB RAM.

Last edited: Apr 29, 2015
A

alianta2

Senior user
#5,946
Apr 29, 2015
No właśnie jeśli bym już kupował R9 290, to używke za około 1100zł. Za dobrego GTX 970 z dobrym, niereferencyjnym chłodzeniem trzeba dać 1500zł. Dlatego zależy mi albo na R9 280x, wtedy bym zaoszczędził, ale jeśli rozgrywka na tej karcie miałaby mnie nie satysfakcjonować chciałbym mocniejszego R9 290. Pytanie jak R9 280x będzie sobie radził z wiedźminem na wysokich ustawieniach..

N

nokia567

Rookie
#5,947
Apr 29, 2015
lenox111 said:
Zasilacz 700w aerocool 80plus
Z tym procesorem to mnie miło zaskoczyliście :D Bo do najmłodszych to on nie należy, u mnie jest już bodajże 3,5 roku.
Click to expand...
zasilacz oki, Ogólnie to procesory w zasadzie stoją w miejscu, a nawet.... drożeją (przez kurs dolara)

A

Antigar

Rookie
#5,948
Apr 29, 2015
Witam. Mam pytanie dotyczące wymagań W3. Mój komputer to już leciwy sprzęt o następujących parametrach:
AMD Athlon X4 640
Asus GTX 550 Ti DirectCU
8 GB RAM
monitor 1440x900

Tak się zastanawiam... Czy w ogóle pójdzie? chociażby na najniższych z możliwych? Upgrade planuje na święta najpóźniej, ale raczej do premiery nie zdążę. Jakby nie poszedł na takiej konfiguracji to bym po prostu poczekał na lepszy sprzęt, jednak jeśli by poszło, nawet w 15 FPS to jestem w stanie kupić pre-ordera, po to aby przynajmniej zapoznać się z drzewkami rozwoju postaci lub czymkolwiek, co będzie możliwe przy podobnych FPS. Wtedy poczekałbym na upgrade.
Wiem, że gra jeszcze nie wyszła i niewiele wiadomo o optymalizacji, ale czysto teoretycznie? Odpalę? Taki Far Cry 4 poszedł mi w mniej więcej 50-60 FPS na niskich. Jest jeszcze coś co mi daje nadzieję: http://pclab.pl/news60205.html. To wymagania AC: Unity. Widziałem jak ludzie odpalali to na konfiguracji podobnej do mojej. Chociażby na YouTubie. Proszę o opinie.

Last edited: Apr 29, 2015
warzoch

warzoch

Forum veteran
#5,949
Apr 29, 2015
Monitor Cię ratuje, powinno Ci pójść na tych minimalnych. Znając życie, zjawią się tu "obrońcy oficjalnych wymagań, bo innych nie mamy" i obalą Ci możliwość jakiejkolwiek gry. :)

• RED Point
Reactions: Drzemor, zimny123z and gialdonar
szypek26

szypek26

Ex-moderator
#5,950
Apr 29, 2015
warzoch said:
"obrońcy oficjalnych wymagań, bo innych nie mamy
Click to expand...
No tak, ty za to grałeś i wiesz. Daj pan spokój.

@Antigar Dla pełnej jasności - żaden z forumowiczów nie ma pewnych informacji na temat tego, jak gra działa / będzie działać na różnorakich konfiguracjach. Mamy jedynie oficjalne wymagania oraz pojedyncze informacje od dziennikarzy "gra na sprzęcie X działa tak, a tak". Na tej podstawie trudno ferować jakieś wyroki pewne w stu procentach. Takie rzeczy to dopiero po premierze. Więc być może przewidywania forumowiczów się sprawdzą idealnie, być może będą jedynie w jakimś stopniu zbliżone do rzeczywistych wyników, a być może będą w ogóle od czapy. Miej to na uwadze.

• RED Point
Reactions: Mengaard, AndrewXRW, Szincza and 3 others
enotsen

enotsen

Forum veteran
#5,951
Apr 29, 2015
szypek26 said:
No tak, ty za to grałeś i wiesz. Daj pan spokój.

@Antigar Więc być może przewidywania forumowiczów się sprawdzą idealnie, być może będą jedynie w jakimś stopniu zbliżone do rzeczywistych wyników, a być może będą w ogóle od czapy. Miej to na uwadze.
Click to expand...
Trudno się z powyższym nie zgodzić, ale ... @Antigar - grę trza kupić, bo nawet jak nie pójdzie, to będzie się ładnie na półce prezentować ;)

warzoch

warzoch

Forum veteran
#5,952
Apr 29, 2015
To jest denerwująca odpowiedź. Bo nie chciałbyś nie móc pograć w grę na którą czekasz np. 4 lata :p

• RED Point
Reactions: zimny123z
enotsen

enotsen

Forum veteran
#5,953
Apr 29, 2015
warzoch said:
To jest denerwująca odpowiedź. Bo nie chciałbyś nie móc pograć w grę na którą czekasz np. 4 lata :p
Click to expand...
Wychodzę z prostego założenia - lepiej ją mieć niż nie mieć.

• RED Point
Reactions: Kormoran_Czarny
W

wojtekjanek

Rookie
#5,954
Apr 29, 2015
Mam pytanko. Wiem, że kupowanie gotowców to grzech, ale co sadzicie o tym zestawie ? http://www.komputronik.pl/product/256075/Elektronika/Komputery/Komputronik_Infinity_Game_ON_D009_.html?qrtc_slt=slt_home&qrtc_tpl=tpl_user_home&qrtc_typ=usr&qrtc_pos=2&utm_source=quartic&utm_medium=slt_home&utm_campaign=tpl_user_home

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#5,955
Apr 29, 2015
@wojtekjanek92

I poza tym, że mógłbyś mieć taniej? :)

W najbardziej zestawie gryzie GeForce GTX 960 (nie najmocniejsza karta) oraz niepotrzebnie potężny i7-4790K. Składając samemu można by kupić dobrą i5, a zaoszczędzone fundusze dać na lepszą kartę.

Zawiszay

Zawiszay

Forum veteran
#5,956
Apr 29, 2015
wojtekjanek92 said:
Mam pytanko. Wiem, że kupowanie gotowców to grzech, ale co sadzicie o tym zestawie ? http://www.komputronik.pl/product/256075/Elektronika/Komputery/Komputronik_Infinity_Game_ON_D009_.html?qrtc_slt=slt_home&qrtc_tpl=tpl_user_home&qrtc_typ=usr&qrtc_pos=2&utm_source=quartic&utm_medium=slt_home&utm_campaign=tpl_user_home
Click to expand...
Słaby. Ten procesor jest niepotrzebny. Lepiej dobrą i5 i GTX 970.

H

hellcaretaker

Senior user
#5,957
Apr 29, 2015
wojtekjanek92 said:
Click to expand...
Za podobną cenę możesz złożyć coś sam z GTX 970, zamiast z (bardzo średnim) GTX 960.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#5,958
Apr 29, 2015
Na przykład, takie i5-4690K jest o około 400-500 PLN tańszy od i7-4790K, a takie kasa dołożona do GPU robi różnicę.

Z perspektywą DirectX 12 ( Wiedźmin 3 ma dostać łatkę po premierze Windowsa 10 ) lepsza grafika lekkim kosztem CPU wydaje się być sensownym rozwiązaniem.

P.S. Tak poza tym to Komputronik jest dość drogim sklepem - w innych też możesz poprosić o złożenie zestawu, a w ogólnym rozrachunku wyjdzie taniej.

W

wojtekjanek

Rookie
#5,959
Apr 29, 2015
I_w_a_N said:
Tak poza tym to Komputronik jest dość drogim sklepem - w innych też możesz poprosić o złożenie zestawu, a w ogólnym rozrachunku wyjdzie taniej.
Click to expand...
A jakie polecasz najbardziej ?

P

piecia18

Forum veteran
#5,960
Apr 29, 2015
wojtekjanek92 said:
A jakie polecasz najbardziej ?
Click to expand...
Ja polecam morele.net (ew. esc.pl) ;)

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 298 of 396

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.