Geralt walszy sam na sam z jednym przeciwnikiem a kamera i tak jest hen hen daleko T_T
![]()
AAAAAAA już nie nawiedzę tej kamery! Tak samo jak ten samo oddalającej się z W2. Tylko kamera podczas Igni jest spoko
Geralt walszy sam na sam z jednym przeciwnikiem a kamera i tak jest hen hen daleko T_T
![]()
Przy uniku za pomocą piruetu jakoś nie ma problemu z responsywnością. To samo da się zrobić tutaj, lekko przyspieszając animację i dodając parenaście klatek, ewentualnie Geralt mógłby nie schodzić tak nisko w dół tułowiem, to przynajmniej byłoby zniwelowane to wrażenie reumatyzmu.Unik nie jest do poprawy, unik działa dokładnie tak jak powinien. Czasami występujące wrażenie "rwania", bo Redzi postawili na responsywność. Poszczególne animacje są krótkie, ale nawet one mogą być przerwane. Można by oczywiście zrobić dłuższe i bardziej zazębiające się sekwencje, ale wtedy znacznie obniża się responsywność walki. Coś za coś.
Przy uniku za pomocą piruetu jakoś nie ma problemu z responsywnością.
Ale problem nie leży w tym, że animacja może zostać przerwana, tylko w tym, że animacja uniku poprzez odskok jest strasznie niepłynna. Brakuje klatek po prostu. Przy piruecie wszystko płynnie jest zrobione.Unik za pomocą piruetu tak samo może zostać przerwany. Każda animacja może zostać przerwana, Redzi wałkują to od samego początku. Odnośnie tego, że nie ma problemu, to się zgodzę.![]()
Ale problem nie leży w tym, że animacja może zostać przerwana, tylko w tym, że animacja uniku poprzez odskok jest strasznie niepłynna. Brakuje klatek po prostu. Przy piruecie wszystko płynnie jest zrobione.
+1, jest szybka po prostu, nie widzę tam gubionych klatek.Jak dla mnie jest świetna, zupełnie nie wiem o co Ci chodzi. o.o
Jest nienaturalnie szybka, tak, że klatki zostają pominięte. Tak jak ktoś napisał: trochę przypomina teleportowanie się o kilka kroków w tył ;p
Jest nienaturalnie szybka, tak, że klatki zostają pominięte. Tak jak ktoś napisał: trochę przypomina teleportowanie się o kilka kroków w tył ;p+1, jest szybka po prostu, nie widzę tam gubionych klatek.
Mogę się mylić, ale z tego co pamiętam to wiedźmin był nienaturalnie szybkiJest nienaturalnie szybka [...]
No bo Geralt jest nienaturalnie szybki, amirite?Jest nienaturalnie szybka, tak, że klatki zostają pominięte. Tak jak ktoś napisał: trochę przypomina teleportowanie się o kilka kroków w tył ;p
Nienaturalna szybkość to jedno, a naturalnie wyglądająca animacja to druga kwestia. Wydaje mi się, że jakby Geralt nie schodził głową w dół to ciut lepiej by to wyglądało, ale i tak brakuje klatek. Mam nadzieję, że poprawią, ale zawsze mnie dziwi, że w przypadku takich dyskusji REDzi się w ogóle nie wypowiadają i my możemy się tylko domyślać co będzie poprawione a co nie. A tak naprawdę każda dyskusja mogłaby być skończona po jednym potwierdzeniu REDów, że "tak, jest niepłynnie i poprawimy", albo "nie, to już jest ostateczna animacja".No bo Geralt jest nienaturalnie szybki, amirite?
Mi nie przeszkadza, ba podoba się nawet. Ale sporo widzę tych wołań o poprawę tego odskoku, więc raczej się nie bójcie. Pewnie poprawią.
@Kuboniusz: ninja, panie, skąd się oni biorą?
[/MENTION]
Pierwszy byłem.
[...]
A tak naprawdę każda dyskusja mogłaby być skończona po jednym potwierdzeniu REDów, że "tak, jest niepłynnie i poprawimy", albo "nie, to już jest ostateczna animacja".