Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
Menu

Register

Ekranizacja Sagi - czy za drugim razem będzie lepiej? (Hollywood, Platige Films, Netflix)

+
Status
Not open for further replies.
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 639
  • 640
  • 641
  • 642
  • 643
  • …

Go to page

• 675
Next
First Prev 641 of 675

Go to page

Next Last
PATROL

PATROL

Moderator
#12,801
Dec 7, 2019
Calanthe święta nie była, ba, było z niej niezłe ziółko, więc taki impulsywny idiotyzm mi do niej pasuje. W końcu traci kontrolę nad przyjęciem.

• RED Point
Reactions: SMiki55, milleniumhand1, Iskor and 5 others
''-''MOORWEN''-''

''-''MOORWEN''-''

Forum veteran
#12,802
Dec 7, 2019
Jeż fajnie się prezentuje.
To adaptacja, więc jeśli czepiacie się co poniektórzy takich błahostek, jak ''dlaczego sprzedała mu kopa'', bo w książce tak nie było, to darujcie sobie oglądanie tego serialu, serio.

M

michalek12345

Forum veteran
#12,803
Dec 7, 2019
Bagiński na fb ogłosił konkurs na wejściówki na premierę 18 grudnia .
https://www.facebook.com/video.php?v=2517811528467053

kuba_21

kuba_21

Forum veteran
#12,804
Dec 7, 2019
Tylko mnie tak teraz zastanawia, co się jeszcze takiego nagłego tam stanie, że Pavetta dostanie ataku? Bo w opowiadaniu to ona właśnie przerwała walkę.

• RED Point
Reactions: SMiki55
raison d'etre

raison d'etre

Forum veteran
#12,805
Dec 7, 2019
kuba_21 said:
Tylko mnie tak teraz zastanawia, co się jeszcze takiego nagłego tam stanie, że Pavetta dostanie ataku? Bo w opowiadaniu to ona właśnie przerwała walkę.
Click to expand...
Trudno to nazwać przerwaniem walki. Ona zwyczajnie dostała ataku paniki po tym, jak Jeż dostał nożem, który to atak przerodził się w niekontrolowany wybuch magii. Walka Jeża ze strażnikami została przerwana, fakt, ale gdyby nie interwencja Myszowora, Geralta i Kudkudaka, to końcowy wynik mógł być znacznie gorszy dla wszystkich.
A mogli normalnie, po bożemu, jak Sapkowski przykazał, kameralnie i rodzinnie. W tej scenie zupełnie nie ma tego klimatu z książki. Wygląda to bardzo teatralnie, tak jakoś manierycznie. I nie wiem czy to wina jakości, fragmentu wyrwanego z całości, dusiciela - masażysty, który rozwala scenę czy mojego nastawienia, ale ani w tym dobrego montażu, ani aktorstwa.

• RED Point
daria.aradora

daria.aradora

Forum regular
#12,806
Dec 7, 2019
Jest też jakaś kobieta, która tłucze łyżką jakiegoś gościa na podłodze, no aż mi się przypomniał bażant ;)

.
laska.png

Ale Jeż faktycznie wygląda świetnie.

G

gialdonar

Forum veteran
#12,807
Dec 7, 2019
No, słabe to aktorstwo. W książce było inne.

• RED Point
Reactions: milleniumhand1, HuntMocy and Szincza
Deymos666

Deymos666

Senior user
#12,808
Dec 7, 2019
''-''MOORWEN''-'' said:
''dlaczego sprzedała mu kopa'', bo w książce tak nie było
Click to expand...
Ja zauważyłem, że czepianie się wynika nie z tego, że tego nie ma w książce, tylko że to głupie się wydaje i głupio wygląda.
Post automatically merged: Dec 7, 2019

PATROL said:
Calanthe święta nie była, ba, było z niej niezłe ziółko, więc taki impulsywny idiotyzm mi do niej pasuje.
Click to expand...
Jakim sposobem? :shrug: Gdzie w książkach jest coś, co by na to wskazywało? To jest kompletnie inaczej zbudowana postać, zwłaszcza w tym właśnie opowiadaniu.

• RED Point
Reactions: depeszZ
CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#12,809
Dec 7, 2019
Klnę się na Wieczny Ogień, jeśli takich scen w tym serialu będzie więcej, to po paru głębszych będę rżał jak głupi przy każdym odcinku. Normalnie komedia roku, było na co czekać.

• RED Point
G

gialdonar

Forum veteran
#12,810
Dec 7, 2019
Serio dalej was dziwią takie zmiany? Myślałem że już każdy przyjął do wiadomości że to nie będzie wierna adaptacja? Chociaż ta scena i tak nie jest jakimś wielkim odejściem od kiażki. Radzę wam, nie odpalajcie nawet tego serialu, bo padniecie na zawał już po pilocie.
Zostaje jeazcze odcinek z naszej adaptacji, tam było wiernie ;P

• RED Point
Reactions: milleniumhand1
CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#12,811
Dec 7, 2019
@gialdonar Powtórzę to co napisał Deymos: Tu nie chodzi już o zmiany, chodzi o to, że to co widzimy jest zwyczajnie głupie. Tyle i aż tyle.

• RED Point
depeszZ

depeszZ

Forum regular
#12,812
Dec 7, 2019
Nie zmiany a sposób przedstawienia. O ile lepiej wyglądalalby ta scena gdyby Calanthe po prostu podniosła miecz z podłogi.
A kobieta z łyżką w tle kompletnie odbiera powagę sytuacji.

• RED Point
Reactions: CesarzTemeri
X

xxgwxx

Rookie
#12,813
Dec 7, 2019
Czy Wy sobie te wszystkie sceny w jakimś slowmotion odpalacie, że dostrzegacie te wszystkie szczegóły? Po co? Finalnie to jest parę sekund, takich pierdół jak kobieta z łyżką czy już osławiony masażer nie "powinno" się zauważać w toku oglądania - to są tylko statyści.

Jak zacznie się tak rozkładać na czynniki pierwsze każdą jedną scenę grupową i analizować każdy najmniejszy ruch postaci 5-planowych..no to faktycznie, można mieć nie najlepszy obraz.

Serio, niech już będzie ten 20 grudnia, bo to rozkminianie i pastwienie się nad każdym kolejnym nowym fragmencikiem to jakaś męczarnia.

• RED Point
Reactions: YenneferB, SMiki55, milleniumhand1 and 3 others
daria.aradora

daria.aradora

Forum regular
#12,814
Dec 7, 2019
Nie wiem, szczerze to nie wiem. Innych seriali w ten sposób nie oglądam i nie analizuje. Tak bardzo chyba chce coś zobaczyć z tego serialu, że jak jest jakaś nowa scena to analizuje każdy szczegół ;) żeby mi nic nie umknęło.

X

xxgwxx

Rookie
#12,815
Dec 7, 2019
daria.aradora said:
Nie wiem, szczerze to nie wiem. Innych seriali w ten sposób nie oglądam i nie analizuje. Tak bardzo chyba chce coś zobaczyć z tego serialu, że jak jest jakaś nowa scena to analizuje każdy szczegół ;) żeby mi nic nie umknęło.
Click to expand...
Tyle że w ten sposób niejako odbiera się samemu sobie przyjemność z oglądania. I przy okazji innym - ciekawe ile osób by w ogóle zwróciło uwagę na masażystę, gdyby ktoś nie zrobił z tego gifa i nie wrzucił na reddita? Zapewne niewiele (gość na ekranie jest przez sekundę, a sama scena jest zbyt szybka i dynamiczna żeby na nim się skupić). A tak? nie da się "odzobaczyć". Bo tak się kończy analiza każdej jednej klatki.

• RED Point
Reactions: SMiki55 and Chodak
raison d'etre

raison d'etre

Forum veteran
#12,816
Dec 7, 2019
Ty tego świadomie może nie widzisz, ale informacja do mózgu dociera, że coś jest nie tak. Ty rejestrujesz krótką walkę z tłumem statystów, a twój mózg widzi Cavilla klepiącego mieczem, dusiciela robiącego masaż, strażników wywracajacych się jak popsute lalki i inne dziwne zachowania. Podświadomie to dociera i wierci dziurę w głowie, przez co człowiek się zaczyna zastanawiać i dociekać, po czym ogląda drugi raz i widzi, że to co brał za płynną, fajną scenę, w rzeczywistości jest kiepsko posklejanym z nieprzystających kawałków niezbyt dobrze zagranym tworem filmopodobnym.

xxgwxx said:
ciekawe ile osób by w ogóle zwróciło uwagę na masażystę, gdyby ktoś nie zrobił z tego gifa i nie wrzucił na reddita?
Click to expand...
Ja go zobaczyłem przy pierwszym oglądaniu.

Last edited: Dec 7, 2019
  • RED Point
adventus.991

adventus.991

Mentor
#12,817
Dec 7, 2019
Podświadomie widz wie, że coś jest nie tak, ale jeśli jest to związane z nieprawidłowym montażem, nienaturalną grą aktorów na pierwszym planie itd. Jeśli nie zwracasz uwagi na zachowania statystów gdzieś daleko w tle to nie będą Ci przeszkadzać, bo w ogóle nie przetwarzasz tego, co oni robią. Ja zauważyłem "masażystę" dopiero za 3 obejrzeniem, jak ktoś mi na to uwagę zwrócił i dopiero wtedy ujęcie pogorszyło się w moich oczach :p

Z montażem w filmach, a zwłaszcza z montażem scen walk jest często tak, że jak się je dobrze przeanalizuje to wielu ujęć "nie pasuje do siebie" albo są jakieś powtórzenia tych samych ruchów. Twórcy są oczywiście tego świadomi ale zwykle te sceny są zmontowane tak, że widz tego nie zauważa oglądając film normalnie i skupiając się na tym, na czym twórcy chcieli, żeby się widz skupiał.

• RED Point
X

xxgwxx

Rookie
#12,818
Dec 7, 2019
raison d'etre said:
Ja go zobaczyłem przy pierwszym oglądaniu.
Click to expand...
No widzisz, a ja na przykład nie. Tak samo tej baby z łyżką. Statyści nieraz zachowują się "dziwnie" albo wręcz śmiesznie. To nie są profesjonali aktorzy, a reżyser na planie nie ma czasu zajmować się każdym statystą z osobna i dbać o to, żeby dobrze wyszedł w kadrze. Zazwyczaj dostają jakieś proste instrukcje co mają robić, jakieś ogólne kwestie. Tutaj pewnie im powiedziano, że się mają kolokwialnie rzecz ujmując naparzać.

• RED Point
Szincza

Szincza

Moderator
#12,819
Dec 7, 2019
Trochę czepianie się na siłę tych statystów. Pożywka do hejtowania. Bardzo mało jest sekwencji akcji w nawet wysokobudżetowych filmach, w których statyści/dublerzy/kaskaderzy co do ułamka sekundy zgrywają swój ruch z ruchem kamery. To są jakieś jednosekundowe, albo i krótsze urywki całej sceny, która na pierwszym planie ma najczęściej dużo bardziej absorbujący obraz. Też jestem mega sceptyczny, jeżeli chodzi o ten serial. Łapie się za głowę z każdą informacją o zmianie i zadaje sobie pytanie, po co w ogóle brać się za adaptowanie jakiegokolwiek materiału, skoro ma się go zamiar zmienić pod swoje widzimisię. Ale pastwienie się nad takimi pierdołami i wyrokowanie na ich podstawie o jakości całości to już gruba przesada. Zluzujcie majty.

• RED Point
Reactions: rejzorback, YenneferB, SMiki55 and 4 others
Deymos666

Deymos666

Senior user
#12,820
Dec 7, 2019
xxgwxx said:
Tyle że w ten sposób niejako odbiera się samemu sobie przyjemność z oglądania. I przy okazji innym -
Click to expand...
Bez przesady. Jakoś nie widziałem, żeby ktoś zamiast śmiać się z nieudolności choreografii w The Dark Knight Rises miał jeszcze pretensje, że ktoś śmiał zauważyć te niedoskonałości :)

Niech lepiej koordynują statystów, proste.

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 639
  • 640
  • 641
  • 642
  • 643
  • …

Go to page

• 675
Next
First Prev 641 of 675

Go to page

Next Last
Status
Not open for further replies.
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.