Nie na premierę, tylko odpowiedni dzienniczekRaison - to było właśnie w tym wywiadzie, którego w tej chwili nie odnajdę. Cóż - zamiast się przekonywać wzajemnie, poczekajmy na premierę. Wtedy wszystko będzie jasne.
Ale będzie łatwiej zabić kogoś innego jeśli zamiast topienia tarczy dasz tam inny skuteczny przeciwko jakiemuś rodzajowi przeciwników skill.Tylko, że topienie tarczy to raczej duże ułatwienie jak dla mnie. Jeśli w tych 12 slotach nie będziemy mieli ani umiejętności topienia tarczy, ani "skilla" od kontrowania i zrzucania tarczy podczas walki (zakładając, że taki jest, a nie jest to umiejętność podstawowa) to będzie chyba ciężko zabić tarczownika.
...który najprędzej dostaniemy razem z grą na płycie "Making of"Nie na premierę, tylko odpowiedni dzienniczek![]()
Spoko, apegeum już minęło. Wszyscy wszystko sobie wyjaśnili, każdy pozostał przy swoim zdaniu i jest już wrzucone na luzOj przydałby się jakiś dziennik albo inny materiał, bo atmosfera na forum coraz bardziej napięta.![]()
Same przygotowania i owszem, ale Geralt, który w ramach tych przygotowań postanawia, że oto dzisiaj zapomnę jak się odbija strzały, za to przypomnę jak rzucać mocniejszą wersję igni brzmi jednak strasznie durnie. Skoro jakaś umiejętność została przyswojona to dlaczego nie można z niej korzystać w dowolnym momencie, tylko trzeba ją wklepywać w trybie medytacji? Podstawowe warianty umiejętności, takie jak właśnie odbijanie strzał, ale bez trybu Jedi (to jest w prościutko w przeciwnika) powinny być jednak dostępne non stop, bo inaczej sama idea będzie nie tyle przystająca do Geralta, co absurdalna i irytująca. To naprawdę można łatwo skopać. Przydałby się jakiś materiał poglądowy wprowadzający w system.
@fanktoy W wywiadzie z Adamem Badowskim było napisane, że REDzi przewidują, że gracze zrobią sobie jeden, uniwersalny build, którego nie będą zmieniać. Slotów jest na tyle dużo (chyba po 12 na każde drzewko), że bez problemu będziesz mógł używać zarówno Igni przepalającego pancerze jak i odbijania strzał prosto we wrogów. Tak myślę (ech, przydałby się jakiś dziennik...).
@fanktoy W wywiadzie z Adamem Badowskim było napisane, że REDzi przewidują, że gracze zrobią sobie jeden, uniwersalny build, którego nie będą zmieniać. Slotów jest na tyle dużo (chyba po 12 na każde drzewko), że bez problemu będziesz mógł używać zarówno Igni przepalającego pancerze jak i odbijania strzał prosto we wrogów. Tak myślę (ech, przydałby się jakiś dziennik...).
Chyba z takiejA ja będę grał magiem i będę walił z różdżki! :troll:
Sam system wymiennych buildów, bo ktoś może nie dać rady pokonać tarczownika bez odpowiedniej umiejętności, świadczy o możliwości złego zaprojektowania gry. Nie powinno być takiej możliwości, bo to nie mmo, gdzie bez odpowiedniego itema czy skilla sie od razu ginie na bossie albo nie otworzysz zamkniętych drzwi. Jeśli nie dajesz rady na normal, to obniżasz poziom do easy, a jeśli i easy jest za trudne, to przerzucasz się na warcaby, bo widocznie nie jest to rozrywka dla ciebie.
Niektórzy tu się cieszą, że będzie sobie można robić buildy pod różne sytuacje, tak jakby mieli grać w LOLa czy coś podobnego i raz musieli robić za tanka, a innym razem za junglera. Ludzie, to nie jest LOL. Jak się tworzy postać, to nie po to, by ją sobie w trakcie gry rekombinować niczym jakiś pusty konstrukt z dołączanymi, wymiennymi segmentami.
Zostałeś uprzedzony. 16 minut wcześniej w linkowni.Zmieniając temat to znalazłem (a właściwie CDPR zrobił) lepszą okładkę dla gry niż jest teraz ...
Zmieniając temat to znalazłem (a właściwie CDPR zrobił) lepszą okładkę dla gry niż jest teraz ...
![]()